Interessant IJsland

De canyon in het zuiden
De canyon in het zuiden

Er is altijd wel iets spannends te beleven in IJsland. Ieder seizoen heeft zijn eigen unieke kenmerken. IJsland is een bestemming waar je heerlijk kunt ontspannen na een actieve dag in de natuur. De hoofdstad, Reykjavík, ligt op slechts 3 uur vliegen vanaf Schiphol. Het is bijna onmogelijk een lijst te maken van de meest interessante bezienswaardigheden, want bijna iedere kilometer van het IJslandse landschap heeft weer iets nieuws te bieden! 

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is misschien wel de bekendste trekpleister van IJsland. De Blue Lagoon is een natuurlijke lagune waar zeewater en zoet water samenkomen. Op het diepste punt (2.000 m) heeft het water een temperatuur van 240°C. Aan het oppevlak heeft het water nog een temperatuur van zo`n 38°C. Voordat het water de Blue Lagoon bereikt wordt er door de lava mineralen toegevoegd. In de Blue Lagoon kun je heerlijk ontspannen in een unieke omgeving.

De leukste excursies in Reykjavik en IJsland

Bezoek je IJsland vanuit Reykjavik, kan je uit een enorme lijst aan excursies kiezen die je vanuit de stad kunt maken. Wij adviseren echter het liefst om zelf met een huurauto het land door te rijden, als is het maar een paar dagen, want je kleuren, lavagesteente, mossen en verlaten gebied ervaar je toch echt het beste zelf. De meest bekende tours vanuit Reykjavik lees je in ons artikel over de leukste excursies van IJsland.

Skogafoss waterval
Skogafoss waterval
Vraag gratis een offerte aan

Musea

IJsland heeft veel musea die iets met de geschiedenis van het land te maken hebben. Er zijn musea over de hekserij in de middeleeuwen, de Saga eeuw, spoken en visserij. In Reykjavík krijg je in het nationale museum een goed beeld van de totale geschiedenis van het land en in Hofsós is een museum gewijd aan IJslanders die in de 19e eeuw naar de Verenigde Staten en Canada emigreerden. Kunst is een belangrijk onderdeel van de IJslandse cultuur.

Nationaal Park Vatnajökull

In het Nationaal Park Vatnajökull vind je een mengeling van dynamische gletsjertongen en ijskappen, actieve gletsjers en geothermale energie. Het park beslaat 12% van het totale landoppervlak van IJsland en is hiermee het grootste Nationaal Park van Europa. Het park is in 2008 gesticht en bestaat uit gebieden die al eerder onder bescherming stonden zoals de gletsjer Vatnajökull en Nationale Parken Jökulsárgljúfur en Skaftafell. Hier kan je drijvende ijsschotsen van formaat zien op de lagunes van Jokulsarlon.  

Vatnajökull
Vatnajökull

Walvissen spotten

De excursie whale-watching ofwel walvissen spotten is een unieke belevenis. Bijna iedere reisorganisatie biedt deze trip aan. De boottocht duurt ongeveer 3 uur en je hebt meer dan 90% kans dat de walvissen ziet. De meeste bekende plaatsen voor een whale-watch tour zijn Reykjavik en in het noorden gelegen Akureyri

De meeste interessante bezienswaardigheden van het zuiden van IJsland

Ver weg de meeste bezienswaardigheden voor een eerste kennismaking met IJsland liggen in het zuiden. Hier vindt je de beroemde Golden Circle, maar ook de zwarte stranden van Vik en de gletsjermeren bij nationaal park de Vatnajökull. Ga je naar het noorden? Dan is de Diamond Circle een geweldige roadtrip!

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen