Reisadvies: Is IJsland een veilig vakantieland?

Gullfoss waterval IJsland
Gullfoss waterval IJsland

IJsland ligt in het noordwesten van Europa en is met geen ander land te vergelijken. Het land biedt verschillende, indrukwekkende landschappen. Zo vind je er kokende modderpoelen, geweldige gletsjers, prachtige watervallen en sluimerende vulkanen. IJsland is tevens ontstaan door vulkanische activiteiten. In IJsland wordt vaak een rondreis gemaakt langs de hoogtepunten die het land biedt. De kans is dan ook groot dat je na een bezoek IJsland wilt terugkeren zodat je meer dan alleen de hoogtepunten kunt bekijken. 

Sandra 'In de 20 jaar dat ik als reisspecialist werk heb ik veel reizen uitgestippeld in IJsland en gelukkig ook het voorrecht gehad om er zelf heen te gaan. IJsland moet je op je gemak bezoeken. Neem de tijd. De Golden Circle, uitgestrekte gletsjermeren en waanzinnige watervallen vind je er. Of ga snorkelen tussen twee continenten in de Silfra kloof, een onvergetelijke ervaring!', Sandra - reisexpert IJsland gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies

In IJsland zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico's en is de veiligheid vergelijkbaar met die van Nederland. Let echter altijd goed op je eigendommen. IJsland heeft een paar vulkanen die plotseling tot uitbarsting kunnen komen. Houd hiervoor de media in de gaten en volg altijd de aanwijzingen van de autoriteiten op. Bij een georganiseerde reis is het belangrijk contact te houden met je reisorganisatie. In de wintersportgebieden komen lawines voor, wees hiervoor op je hoede. 

Reisadvies
Reisadvies

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden in IJsland. 

Houd hier ook rekening mee

 

  • Bij veel sneeuwval is het mogelijk dat treinen uitvallen waardoor je grote vertraging kunt oplopen. 
  • Er is geen Nederlandse ambassade in IJsland. 
  • Het alarmnummer van IJsland is 112. 
  • Je hebt geen paspoort nodig voor een reis naar IJsland. Een identiteitskaart is voldoende. 
  • Neem geen drugs mee naar IJsland. 
IJsland
IJsland

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heeft u interesse in een reis naar IJsland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen