Reisadvies: Is IJsland een veilig vakantieland?

De hoofdstad van IJsland: Reykjavik
De hoofdstad van IJsland: Reykjavik

IJsland ligt in het noordwesten van Europa en is met geen ander land te vergelijken. Het land biedt verschillende, indrukwekkende landschappen. Zo vind je er kokende modderpoelen, indrukwekkende gletsjers, prachtige watervallen en sluimerende vulkanen. IJsland is tevens ontstaan door vulkanische activiteiten. In IJsland wordt vaak een rondreis gemaakt langs de hoogtepunten die het land biedt. De kans is dan ook groot dat je na een bezoek IJsland wilt terugkeren zodat je meer dan alleen de hoogtepunten kunt bekijken. Maar hoe veilig is IJsland? IJsland heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's en is een veilig vakantieland. Meer informatie lees je onderstaand artikel.

Sandra 'In de 20 jaar dat ik als reisspecialist werk heb ik veel reizen uitgestippeld in IJsland en gelukkig ook het voorrecht gehad om er zelf heen te gaan. IJsland moet je op je gemak bezoeken. Neem de tijd. De Golden Circle, uitgestrekte gletsjermeren en waanzinnige watervallen vind je er. Of ga snorkelen tussen twee continenten in de Silfra kloof, een onvergetelijke ervaring!', Sandra - reisexpert IJsland gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies IJsland

Het reisadvies voor IJsland is aangepast. Het aantal coronabesmettingen is flink gestegen waardoor het wordt afgeraden hier naartoe te reizen. IJsland heeft opnieuw reisbeperkingen ingesteld. Alle reizigers krijgen bij aankomst in IJsland de keuze om 14 dagen in quarantaine te gaan of een dubbele COVID-testprocedure van 5 à 6 dagen af te leggen. Het reisadvies is daarom aangepast van 'geel' naar 'oranje'. Daarnaast ben je verplicht in het openbaar vervoer of op openbare plaatsen waarbij je geen twee meter afstand kunt houden, een mondkapje te dragen. Huidig reisadvies voor IJsland

Onveilige gebieden IJsland

Er zijn geen onveilige gebieden in IJsland. 

Veiligheid IJsland

IJsland is een veilig vakantieland en ook de hoofdstad Reykjavik is veilig. In IJsland komt er weinig tot geen criminaliteit voor. Het land kent ook geen drukke of grote steden met veel criminaliteit. Er wordt wel aangeraden op toeristische plekken alert te zijn op jouw eigendommen. We kunnen stellen dat IJsland een van de veiligste landen ter wereld is. 

Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik
Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik

Houd hier ook rekening mee

 

  • Bij veel sneeuwval is het mogelijk dat treinen uitvallen waardoor je grote vertraging kunt oplopen.
  • In IJsland kan het weer snel veranderen. Reis je naar IJsland? Ben hier dan op voorbereid.
  • Er gelden in IJsland strenge regels voor off-road rijden. Dit komt doordat de weersomstandigheden snel kunnen omslaan. Voldoe je niet aan de regels, dan kan je hier een boete voor krijgen.
  • In IJsland zijn een aantal actieve vulkanen die plotseling tot uitbarsting komen. Volg in deze situatie altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. 
  • Er is geen Nederlandse ambassade in IJsland. 
  • Het alarmnummer van IJsland is 112. 
  • Je hebt geen paspoort nodig voor een reis naar IJsland. Een identiteitskaart is voldoende. 
  • Neem geen drugs mee naar IJsland. 

IJsland
IJsland

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Interesse in een reis naar IJsland? Met onze kennis en ervaring kunnen we u heel goed helpen. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisvoorstel (inclusief prijsopgave) op maat.

 TIP: Ontvang gratis een reischeque
 Onze reizen hebben flexibele voorwaarden

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen