Reisadvies: Is IJsland een veilig vakantieland?

Reisadvies IJsland
Reisadvies IJsland

Ben jij een vakantie aan het plannen naar IJsland? Dan is het verstandig om vooraf informatie te lezen over het reisadvies voor IJsland. Onze reisspecialist heeft op basis van haar eigen ervaring in combinatie met de informatie vanuit de overheid een artikel geschreven over het reisadvies voor IJsland.

IJsland ligt in het noordwesten van Europa en is met geen ander land te vergelijken. Het land biedt diverse indrukwekkende landschappen. Zo vind je er kokende modderpoelen, indrukwekkende gletsjers, prachtige watervallen en sluimerende vulkanen. IJsland is een veilig vakantieland en heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's waar je als toerist rekening mee dient te houden. Meer informatie over het reisadvies voor IJsland lees je in dit artikel.

Huidig reisadvies IJsland

Het reisadvies voor IJsland is groen. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met Nederland en er gelden geen inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers. IJsland heeft te maken met snelle weersveranderingen, dus ga je op reis naar IJsland? Houd dan de weersvoorspellingen in de gaten zodat je hierop voorbereid bent.
Reisadvies IJsland

Onveilige gebieden in IJsland

Er zijn geen onveilige gebieden in IJsland. Wel zijn er een aantal zaken waar je in IJsland rekening mee dient te houden. IJsland is een land met snelle weersveranderingen en ook het waterpeil kan plotseling sterk stijgen. Daarnaast heeft IJsland een aantal actieve vulkanen die plotseling tot uitbarsting kunnen komen. Tot slot komen er in de IJslandse wintersportgebieden lawines voor. In beide gevallen is het belangrijk de lokale media in de gaten te houden en de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in IJsland en de hoofdstad Reykjavik

IJsland is een veilig vakantieland en ook de hoofdstad Reykjavik is een veilige stad. De veiligheidsrisico's in IJsland vergelijkbaar met wat je in Nederland gewend bent. In IJsland komt er weinig tot geen criminaliteit voor. Het land kent ook geen drukke of grote steden met veel criminaliteit. Er wordt wel aangeraden op toeristische plekken extra alert te zijn op jouw eigendommen. We kunnen stellen dat IJsland een van de veiligste landen ter wereld is.

De hoofdstad van IJsland: Reykjavik
De hoofdstad van IJsland: Reykjavik

Houd hier ook rekening mee:

  • Nederlandse reizigers dienen in het bezig te zijn van een geldig reisdocument. Dit kan een paspoort zijn, maar voor IJsland is een identiteitskaart ook voldoende.
  • In IJsland gelden er strenge regels voor off-road rijden. Dit komt doordat de weeromstandigheden in IJsland snel kunnen omslaan. Ben je van plan in afgelegen gebieden te rijden? Check voor jouw vertrek het weer en de staat van de wegen. Houd er daarnaast rekening mee dat er een boete kan volgen als je je niet aan de regels houdt.
  • Bij veel sneeuwval is het mogelijk dat de treinen uitvallen waardoor je grote vertraging kunt oplopen.
  • Zorg dat je op de hoogte bent wat je wel en niet terug mag nemen naar Nederland, denk hierbij aan souvenirs, koralen, namaakartikelen of dierlijke producten.
  • In veel landen staan hoge straffen op het bezit en gebruik van drugs, waaronder ook softdrugs. Neem geen drugs mee naar IJsland.

Link

Voor het meest actuele en volledige reisadvies voor IJsland kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen