Bhubaneshwar

Bhubaneshwar in India
Bhubaneshwar in India

Bhubaneshwar ligt in het oosten van India. Bhubaneshwar is de hoofdstad van Orissa. Bhubaneswar heeft als bijnaam de "stad van de tempels". Doordat de stad vroeger een belangrijk religieus centrum was, zijn er vele grote tempels te vinden, van de meest oude tempelcomplexen zoals de Lingaraja en kleine kapelletjes aan de bindu sagar, tot moderne tempels. Waarschijnlijk waren het er ooit meer dan 1000, nu zijn er nog zo`n 100 over. De huidige naam van de stad is afkomstig van de Sanskriet woord Bhuvaneœvara, "de heer van de werelden", een titel van de god Shiva, aan welke de stad opgedragen is. Vroeger heette de stad Ekamrakshetra.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bhubaneshwar
Plaatsen in de buurt van Bhubaneshwar (India) :
 • Puri (51 km)
 • Calcutta (Kolkata) (363 km)
 • Varanasi (Benares) (629 km)
 • Darjeeling (791 km)
 • Gangtok (834 km)
 • Hyderabad (836 km)
 • Lucknow (882 km)
 • Bhopal (928 km)
 • Madras (Chennai) (998 km)
 • Agra (1106 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bhubaneshwar

  Khandagiri en Udayagiri (Bhubaneshwar)

  Khandagiri en Udayagiri
  Khandagiri en Udayagiri
  Kaart met locatie Khandagiri en Udayagiri

  Khandagiri en Udayagiri zijn jaïnistische grotten uit de 1e eeuw. De grotten zijn deels natuurlijk ontstaan en deels bewust uitgehouwen en zijn van archeologisch, historisch en religieus belang voor Bhubaneshwar. De grotten zijn gelegen op twee heuvels: Udayagiri en Khandagiri. De ornamenten van de grotten zijn met precisie aangebracht. Undayagiri heeft 18 grotten, Khandagiri 15. Waarschijnlijk is het grootste deel van de grotten uitgehouwen ten tijde van koning Kharavela.

  Orissa State Museum (Bhubaneshwar)

  Orissa State Museum
  Orissa State Museum
  Kaart met locatie Orissa State Museum

  Het Orissa State Museum bevat een rijke verzameling beelden, wapens, zeldzame manuscripten op palmblad, munten en gereedschappen uit de steen- en ijzertijd. In zijn originele vorm ontstond dit museum in 1932. Het gebouw zoals het er nu uitziet komt uit 1960. Het museum is opgedeeld in elf onderwerpen, waaronder archeologie, geologie, geschiedenis, antropologie, kunst, manuscripten en meer. De diversiteit van het museum maakt een bezoek erg bijzonder en passend voor iedereen.


  Tempels (Bhubaneshwar)

  Tempels
  Tempels
  Kaart met locatie Tempels

  In Bhubaneshwar kom je verschillende tempels tegen. Zo is er de Ananta Vasudeva, een Hindoestaanse tempel van Vishnu uit de 8e eeuw. Verder zijn er veel tempels gewijd aan Shiva: Brahmesvara, Raja Ranien Lingaraja uit de 11de eeuw, Mukteswara uit de 10de eeuw, Vaital Deul uit de 8e eeuw en Parasuramesvara uit de zevende eeuw. Shiva is een Hindoestaanse god die zowel staat voor de schepper als voor de vernietiging.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Geschiedenis

  Bhubaneswar stond bekend als Ekamrakshetra en was een vooraanstaand religieus centrum. Volgens de bewoners was de stad de favoriete verblijfplaats van de god Shiva.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bhubaneshwar