Bhubaneshwar

Bhubaneshwar in India
Bhubaneshwar in India

Bhubaneshwar ligt in het oosten van India. Bhubaneshwar is de hoofdstad van Orissa. Bhubaneswar heeft als bijnaam de "stad van de tempels". Doordat de stad vroeger een belangrijk religieus centrum was, zijn er vele grote tempels te vinden, van de meest oude tempelcomplexen zoals de Lingaraja en kleine kapelletjes aan de bindu sagar, tot moderne tempels. Waarschijnlijk waren het er ooit meer dan 1000, nu zijn er nog zo`n 100 over. De huidige naam van de stad is afkomstig van de Sanskriet woord Bhuvaneœvara, "de heer van de werelden", een titel van de god Shiva, aan welke de stad opgedragen is. Vroeger heette de stad Ekamrakshetra.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bhubaneshwar
Plaatsen in de buurt van Bhubaneshwar:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bhubaneshwar

Khandagiri en Udayagiri (Bhubaneshwar)

Khandagiri en Udayagiri
Khandagiri en Udayagiri

Khandagiri en Udayagiri zijn jaïnistische grotten uit de 1e eeuw. De grotten zijn deels natuurlijk ontstaan en deels bewust uitgehouwen en zijn van archeologisch, historisch en religieus belang voor Bhubaneshwar. De grotten zijn gelegen op twee heuvels: Udayagiri en Khandagiri. De ornamenten van de grotten zijn met precisie aangebracht. Undayagiri heeft 18 grotten, Khandagiri 15. Waarschijnlijk is het grootste deel van de grotten uitgehouwen ten tijde van koning Kharavela.

Orissa State Museum (Bhubaneshwar)

Orissa State Museum
Orissa State Museum

Het Orissa State Museum bevat een rijke verzameling beelden, wapens, zeldzame manuscripten op palmblad, munten en gereedschappen uit de steen- en ijzertijd. In zijn originele vorm ontstond dit museum in 1932. Het gebouw zoals het er nu uitziet komt uit 1960. Het museum is opgedeeld in elf onderwerpen, waaronder archeologie, geologie, geschiedenis, antropologie, kunst, manuscripten en meer. De diversiteit van het museum maakt een bezoek erg bijzonder en passend voor iedereen.


Tempels (Bhubaneshwar)

Tempels
Tempels

In Bhubaneshwar kom je verschillende tempels tegen. Zo is er de Ananta Vasudeva, een Hindoestaanse tempel van Vishnu uit de 8e eeuw. Verder zijn er veel tempels gewijd aan Shiva: Brahmesvara, Raja Ranien Lingaraja uit de 11de eeuw, Mukteswara uit de 10de eeuw, Vaital Deul uit de 8e eeuw en Parasuramesvara uit de zevende eeuw. Shiva is een Hindoestaanse god die zowel staat voor de schepper als voor de vernietiging.


Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Geschiedenis

Bhubaneswar stond bekend als Ekamrakshetra en was een vooraanstaand religieus centrum. Volgens de bewoners was de stad de favoriete verblijfplaats van de god Shiva.

Heb je interesse in een reis naar Bhubaneshwar? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bhubaneshwar, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen