Puri

Puri in India
Puri in India

Puri ligt in het oosten van India aan de Golf van Bengalen. Puri ligt in de deelstaat Orissa. De stad is bekend om zijn Jagannath-tempel. Puri is gelegen in het gelijknamige district Puri, aan de kust van de Golf van Bengalen en is populair vanwege zijn stranden. Puri is een van de heiligste bedevaartsplaatsen van India, dagelijks komen er ongeveer 10.000 gelovigen naar de stad. Zij komen allen voor de Jagganath Tempel, welke gewijd is aan de Krishna-incarnatie van Vishnu. Alleen hindoes mogen hier naar binnen. Puri is een kustplaats waarbij je uit moet kijken voor de gevaarlijke onderstroom in het water. Het verdrinkt regelmatig een toerist.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Puri
Plaatsen in de buurt van Puri (India) :
 • Bhubaneshwar (51 km)
 • Calcutta (Kolkata) (399 km)
 • Varanasi (Benares) (677 km)
 • Hyderabad (821 km)
 • Darjeeling (839 km)
 • Gangtok (882 km)
 • Lucknow (927 km)
 • Bhopal (951 km)
 • Madras (Chennai) (960 km)
 • Hampi (1112 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Puri

  De Jagannath tempel (Puri)

  De Jagannath tempel
  De Jagannath tempel
  Kaart met locatie De Jagannath tempel

  De Jagannath tempel is een beroemde, heilige Hindoestaanse tempel. De tempel is een belangrijke bestemming voor pelgrims, dit zijn voornamelijk aanbidders van de god Krishna en de god Vishnu. Deze pelgrimage maakt deel uit van de Char Dham pelgrimages die iedere Hindoe eens in zijn of haar leven moet hebben gedaan. De Jagannath tempel bestaat uit steen, metaal en hout. De houten figuren worden elke twaalf of negentien jaar vervangen door een exacte kopie, gemaakt met het hout van heilige bomen.

  check locatie even nadat je bezienswaardigheid hebt opgeslagen. 

  Raghurajpur (Puri)

  Op 15 kilometer afstand van Puri ligt het nijverheidsdorp Raghurajpur. In dit kunstenaarsdorp worden prachtige patachitra-schilderijen gemaakt. Ook de huizen in het dorp zijn met verschillende kleuren en beelden beschilderd. Vaak laten de schilderijen het verhaal zien van lokale tradities en gebruiken. Zo zijn er afbeeldingen van het Indiase huwelijk, andere soorten feesten en de godenwereld. Dit kleurrijke dorp met de vele schilderijen is voor de echte kunstgenieter een lust voor het oog.

  Rath Yatra Festival (Puri)

  Rath Yatra Festival
  Rath Yatra Festival
  Kaart met locatie Rath Yatra Festival

  Het beroemde Wagenfestival/Rath Yatra Festival wordt elk jaar in juni of juli gehouden in Puri. Dit festival draait om de verschillende godenbeelden die naar hun buitenverblijf worden gebracht. Hier komen honderdduizenden pelgrims naartoe vanuit heel India. Meestal maakt een processie onderdeel uit van het Rath Yatra Festival. In het verleden zijn er regelmatig ongelukken gebeurd waarbij mensen onder de wielen van de wagens zijn geplet.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  Er zijn dagelijks treinverbindingen met Kolkata, Chennai, Jhansi en Delhi. Ook rijdt er een dagelijkse busdienst naar Kolkata, maar de trein is een meer comfortabele manier van reizen.

  Geschiedenis

  Puri is een plaats van de Govardhana matha, een van de vier kardinale instellingen opgericht door Adi Shankaracharya. De overige plaatsen zijn Sringeri, Dwaraka en Jyotirmath.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Puri