Darjeeling

Darjeeling in India
Darjeeling in India

Darjeeling ligt in het oosten van India, in de deelstaat West-Bengalen in het voorgebergte van de Himalaya. De stad Darjeerling wordt aan alle kanten omringd door theeplantages. De meeste bezoekers komen naar de stad voor het prachtige uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya of voor een wandeling door de uitgestrekte theeplantages. De zwarte thee uit Darjeeling wordt zelfs gezien als een van de meest populaire theesoorten.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Darjeeling
Plaatsen in de buurt van Darjeeling (India) :
 • Gangtok (48 km)
 • Calcutta (Kolkata) (499 km)
 • Varanasi (Benares) (560 km)
 • Lucknow (726 km)
 • Bhubaneshwar (791 km)
 • Puri (839 km)
 • Agra (1019 km)
 • New Delhi (1104 km)
 • Delhi (1112 km)
 • Bhopal (1170 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Darjeeling

  Bengal Natural History Museum (Darjeeling)

  Bengal Natural History Museum
  Bengal Natural History Museum
  Kaart met locatie Bengal Natural History Museum

  In het Bengal Natural History Museum van Darjeeling vind je allerlei dingen die te maken hebben met het gebied waarin je je bevindt. Zo zijn er bijvoorbeeld 4.300 opgezette dieren die de fauna van het gebied representeren. De collectie bestaat voornamelijk uit vogels, reptielen, vogeleieren, insecten, vissen, vlinders en gedroogde planten. Ook vind je er een zeldzame krokodil. Het museum is behalve dinsdag elke dag geopend van 10 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags.

  De theeplantages (Darjeeling)

  De theeplantages
  De theeplantages
  Kaart met locatie De theeplantages

  De grootste attracties van Darjeeling zijn toch wel de theeplantages. Er liggen ongeveer zeventig theeplantages rondom de stad, dus er is keuze genoeg. Wanneer je twijfelt welke theeplantage je het beste kunt bezoeken kun je deelnemen aan een dagtrip. Er worden verschillende tours georganiseerd waarbij je door de theeplantages loopt en prachtige uitkijkpunten hebt over de stad en andere plantages. Bij veel theeplantages kun je thee proeven en kopen.

  Shrubbery Nightingale Park (Darjeeling)

  Shrubbery Nightingale Park
  Shrubbery Nightingale Park
  Kaart met locatie Shrubbery Nightingale Park

  Het Shrubbery Nightingale Park ligt ongeveer 2,5 kilometer van het treinstation van Darjeeling af. Het is een mooi park waarin verschillende culturele optredens worden gegeven. Zo kun je er onder andere genieten van verschillende dans- en zangvoorstellingen. Het park is van vier uur 's middags tot acht uur 's avonds geopend. In het park vind je een groot standbeeld van Shiva, een tempel en verschillende mooie watervallen.

  Tiger Hill (Darjeeling)

  Tiger Hill
  Tiger Hill
  Kaart met locatie Tiger Hill

  Tiger Hill is een berg die op een afstand van 11 kilometer van Darjeeling ligt. Het wordt aangeraden om rond 3 of 4 uur 's ochtends naar de berg toe te gaan. De zonsopgangen zijn er namelijk prachtig en vormen een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Vanaf de berg heb je ook een mooi uitzicht op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.

  Toy Train (Darjeeling)

  Toy Train
  Toy Train
  Kaart met locatie Toy Train

  Een andere bekende attractie van Darjeeling is de Toy Train. Dit is een spoorweg van 88 kilometer lang, die loopt van New Jalpaiguri tot Darjeeling. De trein wordt voortgetrokken door de oude, originele stoomlocomotief. Deze locomotief neemt je zigzaggend mee door het prachtige landschap dat je tegenkomt. Je kunt het hele traject van Darjeeling naar New Jalpaiguri afreizen, maar je kunt ook in Ghoom uitstappen. De stoomtrein staat op werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld vind je in Bagdogra. Dit vliegveld ligt 90 km van Darjeeling af. De stad kun je bereiken met de Darjeeling Himalayan Railway die van New Jalpaiguri naar Darjeeling loopt. Ook kun je met de auto de stad bereiken. Dit gaat over de National Highway 55. Omdat Darjeeling zelf een kleine stad is, kun je bijna alles te voet doen; de afstanden zijn niet groot. Wil je toch een grotere afstand afleggen, dan kun je een taxi pakken. Deze taxi's staan bij het winkelcentrum van Darjeeling.

  Geschiedenis

  Tot de 19e eeuw stond Darjeeling onder de controle van het koninkrijk Sikkim. In 1828 vestigden de Engelsen zich in de plaats. Zij maakten er een gezondheidsoord van voor gewonde soldaten. Er werden al snel wegen aangelegd, waarvan de eerste in 1839 klaar was voor gebruik. Ook in 1839 werden de theeplantages met succes geïntroduceerd. Door het succes van deze plantages kwamen er al snel andere Britten naar Darjeeling die eigen theeplantages begonnen. Veel inwoners van het koninkrijk Sikkim migreerden naar het succesvolle Darjeeling. De heerser van Sikkim werd hierdoor jaloers, waardoor de problemen tussen Sikkim en Darjeeling groeiden. De toezichthouder van Darjeeling, dhr. Campbell, reisde in 1849 door Sikkim. Hier werd de groep overvallen en gevangen genomen. Enkele weken later werd hij weer vrijgelaten, maar na dit voorval werd Darjeeling wel formeel een deel van het Britse Indiase rijk. Sikkim werd uitgeroepen tot onafhankelijke staat. De jaren hierna bleef Darjeeling groeien; er kwamen veel immigranten uit Nepal naar de stad om op de theeplantages en in de bouw te werken. Schotse en Britse missionarissen zetten scholen op en de Darjeeling Himalayan Railway werd in 1881 geopend. Darjeeling werd langzaam een toeristische plaats, vooral voor de elite uit Calcutta. Vandaag de dag is de stad nog steeds een drukbezochte bestemming. De Indiërs gaan naar Darjeeling toe om de hitte in andere steden van India te ontlopen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Darjeeling