Lucknow

Lucknow in India
Lucknow in India

Lucknow ligt in het noorden van India, 516 km ten zuidoosten van Delhi. Lucknow is de hoofdstad van de Indiase staat Uttar Pradesh en ligt in het gelijknamige district Lucknow. De rivier Gomti stroomt door de stad. Lucknow staat bekend als multiculturele stad en is bekend voor haar keuken. Hindi, Urdu en Engels zijn de belangrijke talen voor de dagelijkse omgang.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lucknow
Plaatsen in de buurt van Lucknow (India) :
 • Varanasi (Benares) (266 km)
 • Agra (296 km)
 • New Delhi (420 km)
 • Delhi (428 km)
 • Jaipur (510 km)
 • Bhopal (534 km)
 • Darjeeling (726 km)
 • Gangtok (761 km)
 • Bikaner (763 km)
 • Jodhpur (790 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lucknow

  Bara Imambara (Lucknow)

  Bara Imambara
  Bara Imambara
  Kaart met locatie Bara Imambara

  In 1784 heerste er hongersnood in India. Asaf-ud-Daula zag dat zijn onderdanen werk nodig hadden en besloot hierom de Bara Imambara (Grote Tombe) op te richten. De bouw van de Bara Imambara begon in 1785 en er wordt zelfs gezegd dat alles wat die dag opgebouwd was 's nachts weer afgebroken werd, om de mensen bezig te houden. Op dit complex staat ook een grote moskee, een labyrint en twee enorme poorten die naar de hal leiden.

  De Britse residentie (Lucknow)

  De Britse residentie
  De Britse residentie
  Kaart met locatie De Britse residentie

  Tussen 1780 en 1800 werd de Britse residentie gebouwd in Lucknow. In 1857 kwam dit gebouw onder vuur te liggen tijdens een rebellie van Indiase soldaten (Sepoys) tegen de British East India Companie. Nog steeds zijn er kogelgaten in de muren te zien, die terug doen denken aan deze zogenaamde Sepoy-opstand, die de naam te danken heeft aan de Indiase soldaten. Ook is er op het terrein een begraafplaats aanwezig.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Geschiedenis

  Lucknow is nauw verbonden met de geschiedenis en cultuur van de nawabs van Avadh. Deze moslimvorsten heersten van 1720 tot 1856 over grote delen van het noorden van India. Asaf-ud-Daula verplaatste de hoofdstad van het rijk van Faizabad naar Lucknow. De nawabs maakten van Lucknow het centrum van hun cultuur. Monumentale bouwkunst, literatuur, dans en zang floreerden. De nawabs stonden bekend om hun extravagante levensstijl. In 1856 namen de Britten de stad in en stuurden de nawab in ballingschap. In 1857 brak de Sepoy-opstand uit en werd er in Lucknow flink gevochten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lucknow