Goa

Goa in India
Goa in India

Goa ligt aan de westkust van het Indische schiereiland. In het noorden en noordoosten grenst Goa aan de deelstaat Maharashtra en in het zuiden en zuidoosten aan de deelstaat Karnataka. Goa is de kleinste deelstaat van India. Van noord naar zuid is de staat ongeveer 100 km lang en van oost naar west maximaal 50 km breed. In Zuid-Goa is het veel rustiger dan in Noord-Goa. Goa heeft een zeer gevarieerd landschap. De westkust bestaat in zijn geheel uit baaien, rotspartijen en zandstranden. Achter de stranden liggen duinen, palmbossen en grote rotsformaties. Enkele rivieren stromen hier in zee. Goa ziet er over het algemeen groen en vruchtbaar uit.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Goa
Plaatsen in de buurt van Goa (India) :
 • Velha Goa (7 km)
 • Panaji (22 km)
 • Hampi (267 km)
 • Mangalore (288 km)
 • Bombay (Mombai) (433 km)
 • Mysore (445 km)
 • Bangalore (473 km)
 • Hyderabad (529 km)
 • Cochin (Kochi) (653 km)
 • Madras (Chennai) (722 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Goa

  Panaji (Goa)

  Panaji
  Panaji
  Kaart met locatie Panaji

  Panaji, de hoofdstad van de deelstaat Goa bevat erg veel oude gebouwen en kerken die de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Kleine straatjes, oude huisjes met balkonnetjes en barretjes wisselen elkaar af. The Immaculate Conception Church en het Idalco paleis zijn echte bezienswaardigheden in deze stad. De kerk was het eerste wat de Portugezen zagen toen ze een barre zeiltocht vanuit India overleefd hadden.

  Stranden (Goa)

  Stranden
  Stranden
  Kaart met locatie Stranden

  Een strandvakantie in India is moeilijk te verwezenlijken, maar in Noord-Goa is het mogelijk! Er wordt ook wel gezegd dat Goa de mooiste stranden ter wereld bezit. Vaak worden Sinquerim (Aguada Beach), Baga en Calangute beoordeeld als de mooiste stranden. De stillere stranden vind je verder naar het noorden: Vagator en Chapora. Mooi weer, een helderblauwe zee en super witte stranden: je vindt het hier allemaal.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  Dabolim Airport is het vliegveld van Goa en ligt 29 km van de hoofdstad Panaji. De treinreis van Bombay naar Goa is een ware belevenis. De trein passeert 72 tunnels met een totale lengte van 77 km. Er lopen twee spoorlijnen door Goa. De South Central Railway van Mormugao richting Margao en Karmataka in het oosten. De andere lijn is de nieuwe Konkan Railway van Bombay via Goa naar Mangalore. De bus is het ideale vervoermiddel om snel en goedkoop te reizen en verbindt de meeste plaatsen in Goa met elkaar.

  Geschiedenis

  Rond 2200 v.Chr. woonden er waarschijnlijk al mensen in de huidige deelstaat Goa. Rond 1700 v.Chr. handelden de Goanen met de bevolking uit Noord-Afrika, die een soort vorm van het hindoeïsme naar Goa brachten. Goa groeide uit tot een belangrijk internationaal handelscentrum, met betrekkingen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en zelfs met het machtige Romeinse Rijk. De toentertijd zeer machtige Portugezen zagen wel wat in de westkust van India, een belangrijk punt op de specerijenhandelsroute. De Portugezen veroverden, onder leiding van Alfonso de Albuquerque, in 1510 Goa, en maakten het tot hoofdstad van Portugees-India en meer in het algemeen van de Portugese bezittingen in Azië. Het Portugese bestuur over de regio duurde ongeveer 4 eeuwen, tot 1961. Ondertussen waren ook de Nederlanders, Britten en Fransen in en rondom Goa aan de macht geweest. India was ondertussen een onafhankelijke staat en de Portugezen werden uit het gebied rondom Goa verdreven. Sinds 1962 is Goa een deelstaat van de onafhankelijke staat India.

  Weer

  De maximumtemperaturen zijn door het jaar heen vrij constant, variërend van zo`n 28°C in juli en augustus tot 33°C in mei. De minimumtemperaturen variëren van 24°C in de maanden juli en augustus tot 26,5°C in mei. De moessontijd is het belangrijkste element van het Goaanse klimaat; hij duurt van juni t/m september. In deze gedurende periode valt er veel neerslag. Twee maanden voordat de (zuidwestelijke) moesson losbarst gaat de luchtvochtigheid sterk stijgen en de normaal gesproken blauwe lucht wordt heiig en bewolkt. De periode net vóór het begin van de moesson wordt gekenmerkt door harde winden en veel onweer.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Goa