Mangalore

Mangalore in India
Mangalore in India

Mangalore ligt in het zuidwesten van India, aan de Arabische Zee. Mangalore is al eeuwenlang een van de belangrijkste havensteden aan de westkust van India. Het is de op drie na grootste stad van Karnataka en is de hoofdstad van het district Dakshina Kannada in het uiterste zuidwesten van Karnataka. De stad is vernoemd naar een tempel in de stad die gewijd is aan de hindoeïstische godin Mangaladevi. De naam Mangalore is een verengelsde versie van Mangaluru, de naam van de stad in de plaatselijke taal Kannada. In 2006 kondigde de deelstaatregering aan dat de Engelstalige naam van de stad waarschijnlijk veranderd zal worden in Mangalooru of Mangaluru.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mangalore
Plaatsen in de buurt van Mangalore:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mangalore

De Manjunatha tempel (Mangalore)

De Manjunatha tempel is ondertussen al 800 jaar oud. De tempel is gewijd aan Shiva en is o.a. beroemd om zijn bronzen beeld van Lokeshvara. De tempel is een uniek gebouw en behoort tot de zogenaamde Shaiva secte uit het Hindoeïsme. De priesters zijn 'Shivalli Brahmins' en de administratie wordt gedaan door een Jain Bunt familie, die de 'Pergades' worden genoemd. In Mangalore is deze tempel de beroemdste bezienswaardigheid.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Vervoer

De stad heeft ook een luchthaven, Mangalore International Airport, op 20 km afstand ten noordwesten van de stad. Mangalore ligt aan 3 nationale snelwegen, en spoorwegen naar Bangalore en Bombay.

Geschiedenis

De stad werd geregeerd door verschillende Indiase dynastieën tot de Portugezen de stad en het omliggende gebied in 1520 innamen. In 1695 werd de stad platgebrand door de Arabieren als straf voor Portugese handelsrestricties. Hyder Ali, heerser van Mysore, veroverde Mangalore in 1763. De stad bleef onder de heerschappij van Mysore tot de Britten tussen 1768 en 1794 de macht overnamen. Hyder Alis zoon Tipu Sultan heroverde het gebied weer, maar na zijn nederlaag tegen de Britten in 1799 viel de stad nogmaals in Britse handen. De stad was onderdeel van Brits-Indië tot de onafhankelijkheid van India in 1947. In 1956 ging de stad op in de deelstaat Karnataka.

Heb je interesse in een reis naar Mangalore? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mangalore, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen