Mangalore

Mangalore in India
Mangalore in India

Mangalore ligt in het zuidwesten van India, aan de Arabische Zee. Mangalore is al eeuwenlang een van de belangrijkste havensteden aan de westkust van India. Het is de op drie na grootste stad van Karnataka en is de hoofdstad van het district Dakshina Kannada in het uiterste zuidwesten van Karnataka. De stad is vernoemd naar een tempel in de stad die gewijd is aan de hindoeïstische godin Mangaladevi. De naam Mangalore is een verengelsde versie van Mangaluru, de naam van de stad in de plaatselijke taal Kannada. In 2006 kondigde de deelstaatregering aan dat de Engelstalige naam van de stad waarschijnlijk veranderd zal worden in Mangalooru of Mangaluru.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mangalore
Plaatsen in de buurt van Mangalore (India) :
 • Mysore (208 km)
 • Velha Goa (282 km)
 • Goa (288 km)
 • Bangalore (301 km)
 • Panaji (307 km)
 • Hampi (321 km)
 • Cochin (Kochi) (366 km)
 • Madurai (488 km)
 • Madras (Chennai) (587 km)
 • Hyderabad (634 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mangalore

  De Manjunatha tempel (Mangalore)

  De Manjunatha tempel is ondertussen al 800 jaar oud. De tempel is gewijd aan Shiva en is o.a. beroemd om zijn bronzen beeld van Lokeshvara. De tempel is een uniek gebouw en behoort tot de zogenaamde Shaiva secte uit het Hindoeïsme. De priesters zijn 'Shivalli Brahmins' en de administratie wordt gedaan door een Jain Bunt familie, die de 'Pergades' worden genoemd. In Mangalore is deze tempel de beroemdste bezienswaardigheid.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  De stad heeft ook een luchthaven, Mangalore International Airport, op 20 km afstand ten noordwesten van de stad. Mangalore ligt aan 3 nationale snelwegen, en spoorwegen naar Bangalore en Bombay.

  Geschiedenis

  De stad werd geregeerd door verschillende Indiase dynastieën tot de Portugezen de stad en het omliggende gebied in 1520 innamen. In 1695 werd de stad platgebrand door de Arabieren als straf voor Portugese handelsrestricties. Hyder Ali, heerser van Mysore, veroverde Mangalore in 1763. De stad bleef onder de heerschappij van Mysore tot de Britten tussen 1768 en 1794 de macht overnamen. Hyder Alis zoon Tipu Sultan heroverde het gebied weer, maar na zijn nederlaag tegen de Britten in 1799 viel de stad nogmaals in Britse handen. De stad was onderdeel van Brits-Indië tot de onafhankelijkheid van India in 1947. In 1956 ging de stad op in de deelstaat Karnataka.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mangalore