Velha Goa

Velha Goa
Velha Goa

Velha Goa (Oud Goa) ligt vlakbij Panaji in de deelstaat Goa. De huizen zijn al lang verdwenen uit Velha Goa. Alleen de kloosters en kerken getuigen nog van de omvang en het belang van de stad in de 16e eeuw. Het is nu een openluchtmuseum en de overblijfselen van de stad staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de deelstaat Goa proef je nog duidelijk de Portugese cultuur; de stadjes hebben witte huizen en katholieke kathedralen.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Velha Goa
Plaatsen in de buurt van Velha Goa:
 • Goa (7 km)
 • Panaji (27 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Velha Goa

  Het centrum van Velha Goa (Velha Goa)

  Het centrum van Velha Goa
  Het centrum van Velha Goa

  Velha Goa is een groot openluchtmuseum met als belangrijkste bezienswaardigheid de Basilca van Bom Jesus (Basiliek van de Goede Jezus). In deze basiliek bevindt zich een zilveren sarcofaag met de stoffelijke resten van Francis Xavier. De grootste kerk is de Se Cathedral, gewijd aan Sint Catherine. Het meest opvallende is de Sint Catejan, dit moest een verkleinde uitvoering worden van de Sint Pieter in Rome.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  Het vliegveld van Goa ligt 29 km ten zuiden van Panaji en met de bus kun je verder reizen naar Velha Goa. Daarnaast is er ook een treinverbinding tussen Karnataka en Goa. De route Mumbai - Mangalore is vaak volgeboekt, reserveer dit dus op tijd. In de omgeving van Velha Goa (Oud Goa) kun je een gedeelde taxi huren, spreek wel van tevoren de prijs af.

  Geschiedenis

  De stad werd gesticht in de 15e eeuw door de heersers van de Bijapur Sultanaat. Het was omringd door een gracht en bevatte een paleis, moskeeën en tempels. Velha Goa was de voornaamste stad van het Portugese Rijk in de 16e eeuw. In 1543 had de stad zo`n 200.000 inwoners. Maar eeuwen later slonk de bevolking door malaria- en cholera-epidemieën. Dit resulteerde in 1500 inwoners in 1775.

  Heb je interesse in een reis naar Velha Goa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Velha Goa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen