Hampi

Hampi in India
Hampi in India

Hampi ligt in de deelstaat Karnataka in het zuidwesten van India. Hampi is een klein dorp waar een grote verzameling ruïnes is. De ruïnes vormen de resten van de vroegere stad Vijayanagar, de hoofdstad van het Vijayanagarrijk. Het landschap wordt gedomineerd door bananenplantages, tropische rijstvelden en palmbossen en was in 1997 het decor voor de kinderfilm Hanuman. De naam van het dorp is ontleend aan Hampanna, een van de namen van Parvati, de echtgenoot van Shiva. Veel westerse hippies zijn neergestreken in de omgeving om een paar maanden rond te dwalen bij de opgravingen.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hampi
Plaatsen in de buurt van Hampi:

Ervaringen

Gertine op 23 mei 2015 plaats: Hampi, reisperiode: december 2014

Het gebied van Hampi is erg groot en de monumenten liggen verspreid over een oppervlakte van vijfentwintig vierkante kilometer. Je moet hier minstens een hele dag voor uittrekken om alles te kunnen bezoeken, overal staan tuktuks die je tegen een kleine vergoeding naar al de monumenten toe brengen.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hampi

Vijayanagar (Hampi)

Vijayanagar
Vijayanagar

De ruïnes van de oude stad Vijayanagar zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Een groot aantal monumenten is nog in goede staat. Over het hele terrein staan paleizen, tempels en andere gebouwen. Bij het kleine Archeologische Museum kun je een boekje kopen met een plattegrond. Dit is tevens een prima startpunt voor de bezichtiging. Er worden nog steeds opgravingen gedaan door de Archeological Survey of India en o.a. UNESCO. Een van de mooiste monumenten om te bezoeken is de Virupaksha Tempel.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Vervoer

Er is een treinverbinding van Bangalore naar Hospet en vanuit Hospet kun je makkelijk naar Hampi reizen. Ook gaat er een rechtstreekse bus naar Goa.

Geschiedenis

De stad Vijayanagar is in 1336 opgericht door de Vijayanagar-koningen. En werd de welvarende hoofdstad van de dynastie. Er werd zelf gezegd dat de stad groter was dan Rome en vol stond met paleizen. In 1565 werd de stad overgenomen door moslims en totaal verwoest. De ruïnes die er vandaag de dag nog zijn liggen verspreid over 25 km².

Heb je interesse in een reis naar Hampi? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Hampi, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen