Hyderabad

Hyderabad in India
Hyderabad in India

Hyderabad ligt in het zuiden van India. Het is de 6e stad van het land. De stad is bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Sinds de jaren '90 hebben zich steeds meer buitenlandse IT-bedrijven in de stad gevestigd. Hyderabad heeft grote investeringen in de digitale infrastructuur gedaan, en het staat in heel India bekend om zijn technologiesector. Hyderabad is een belangrijke onderwijsstad. Er zijn 8 universiteiten en professionele hogescholen. De Osmania Universiteit, de Universiteit van Hyderabad, evenals het Centrale Instituut van Engelse & Vreemde talen (CIEFL) zijn voorbeelden van academische instellingen die Hyderabad een prominente plaats in het onderwijs en de technologie geven.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hyderabad
Plaatsen in de buurt van Hyderabad:

Ervaringen

Kuijpers. petrus Netherlands op 20 april 2014 plaats: Hyderabad, reisperiode: januari 2014

prachtig land geweldig volk!

  • Algemeen 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hyderabad

De Charminar (Hyderabad)

De Charminar
De Charminar

De Charminar is een monument in het oude gedeelte van Hyderabad. Dit gebouw met vier torens werd in 1591 gebouwd, omdat de pest was overwonnen. Een andere versie van het verhaal beweert dat dit monument gebouwd is ter ere van de vrouw van Qutb Shahi. De Charminar is 20 bij 20 meter groot en op elke hoek staat een minaret van bijna 50 meter hoog. Je kunt de torens beklimmen vanuit de overdekte binnenplaats.

Fort van Golconda (Hyderabad)

Fort van Golconda
Fort van Golconda

Het Fort van Golconda ligt op 8 km afstand van Hyderabad. Deze oude ruïnestad ligt op een 120 meter hoge heuvel en bestaat uit graniet. Het fort werd in de 11e eeuw gebouwd en werd in het begin van de 16e eeuw de hoofdplaats van de Qutb Shahi. Het bestaat uit vier forten die samen omringd worden door een lange muur. Er wordt gezegd dat de naam Golconda afgeleid is van het woord Golla Konda, dit betekent herder in het Telugu.

Salar Jung Museum (Hyderabad)

Salar Jung Museum herbergt een kunstverzameling van Salar Jung III. Het museum bevindt zich in Darushifa, aan de zuidkant van de rivier Musi. Het is een van de drie nationale musea van India. Wanneer je door het museum loopt zie je onder andere schilderijen, kleding, manuscripten, keramiek, kleden en klokken. Ook vind je er meubelen uit Japan, China, Birma, Egypte, Europa, India, Nepal en Noord-Amerika. Het is een van de grootste musea van het land.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Vervoer

Hyderabad beschikt over een vliegveld.

Geschiedenis

De stad is meer dan 400 jaar oud en staat bekend om de vele moskeeën, tempels, minaretten, bazaars en monumenten. Het gebied rond Hyderabad was eens een deel van het boeddhistische rijk van Ashoka in de 3e eeuw v.Chr. Diverse hindoe-koninkrijken domineerden het gebied in de periode die daarop volgde. Het gebied werd geclaimd door zowel hindoeïstische als moslimleiders tot het eind van de 16e eeuw, toen Muhammad Quli Qutb Shah de macht greep en een vestingstad op de huidige locatie van Hyderabad stichtte. Deze vestingstad vormde van 1724 tot 1948 de hoofdplaats van het gelijknamige Hyderabad, dat later een van de grootste onafhankelijke vorstendommen binnen Brits-Indië vormde. Bij de onafhankelijkheid van India in 1947 wenste de lokale nizam (heerser) aansluiting bij Pakistan, maar dit werd geweigerd, waarop Hyderabad de onafhankelijkheid uitriep. Uit angst voor deze moslimstaat te midden van het hindoeïstische India riep de Indiase vice-premier Vallabhbhai Patel op tot Operatie Polo, een militaire operatie waarbij het gebied in 1948 in 5 dagen werd veroverd en geannexeerd door India.

Heb je interesse in een reis naar Hyderabad? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Hyderabad, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen