Bangalore

Bangalore in India
Bangalore in India

Bangalore ligt in het zuiden van India. Het is de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka. Bangalore is een zeer moderne en ruim opgezette stad met een relatief koel klimaat. Dat komt door de ligging: Bangalore ligt op het Mysore Plateau op een hoogte van ruim 900 m. De software-industrie heeft hier een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Bangalore en omgeving worden niet voor niets het Indiase "Silicon Valley" genoemd. Met de groeiende economie stijgt ook het inwoneraantal van de stad. Er wonen nu zo’n 6 miljoen mensen in Bangalore. De infrastructuur van de stad heeft helaas geen gelijke groei meegemaakt; het verkeer staat vaak muurvast. De naam van de stad komt van een legende. Koning Veeraballa van Vijayanagara was eens verdwaald in het bos. Toen hij moe en hongerig bij een hutje aankwam, vroeg hij de bewoonster om eten. Ze gaf hem gebakken bonen. De koning vond dat maaltje zo lekker dat hij de plek Benda Kalu Ooru (‘plaats van gebakken bonen’) noemde. De Britten hebben dat verbasterd tot Bangalore, maar er gaan stemmen op om de oorspronkelijke naam in ere te herstellen.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bangalore
Plaatsen in de buurt van Bangalore (India) :
 • Mysore (127 km)
 • Madras (Chennai) (286 km)
 • Hampi (289 km)
 • Mangalore (301 km)
 • Madurai (343 km)
 • Cochin (Kochi) (367 km)
 • Velha Goa (469 km)
 • Goa (473 km)
 • Panaji (495 km)
 • Hyderabad (500 km)
 • Ervaringen

  op 24 februari 2016 plaats: Bangalore, reisperiode: februari 2016

  Bangalore is een leuke stad, met heel veel vriendelijke mensen, ga alleen nooit naar spa spring hotel, daar tref je de meest onvriendelijke mensen.

  • Algemeen 6
  • Inwoners 6
  • Ligging 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bangalore

  Bangalore Palace (Bangalore)

  Bangalore Palace
  Bangalore Palace
  Kaart met locatie Bangalore Palace

  In 1887 werd door de maharadja van Mysore het Bangalore Palace gebouwd. Hij raakte tijdens een bezoek aan Engeland onder de indruk van het Windsor Castle. Dit is duidelijk te zien aan de bouwstijl van het Bangalore Palace. De bouw van het paleis begon in 1862 en was voltooid in 1944. Het Bangalore Palace is in het bezit van de Mysore Royal Family en heeft niet lang geleden een renovatie ondergaan.

  Karnataka Chitrakala Parishath (Bangalore)

  Karnataka Chitrakala Parishath is een kunstinstelling en culturele organisatie waar traditionele stijlen voorop staan. Het museum bevat o.a. werken uit verschillende deelstaten, zoals leren poppen. Chitra Santhe is een jaarlijks evenement wat wordt georganiseerd door de Parishath. Kunstenaars uit alle delen van India kunnen hun werk laten zien en ook verkopen. Het belangrijkste doel van de organisatie is het bevorderen van kunst en cultuur.

  Tipu's Fort (Bangalore)

  Tipu's Fort, ook wel bekend als Palakked Fort, is een fort in het oudste deel van de stad. Het werd waarschijnlijk in 1766 gebouwd door Haider Ali, maar veel over de ontstaansgeschiedenis van het fort is er niet bekend. In het fort vind je de overblijfselen van het paleis van Tipu Sultan en de Ganesha Tempel. De grond die vroeger werd gebruikt voor olifanten en paarden van het leger van Tipu wordt tegenwoordig gebruikt als ondergrond voor cricketwedstrijden, tentoonstellingen en bijeenkomsten.

  Venkatappa Art Gallery
  Venkatappa Art Gallery
  Kaart met locatie Venkatappa Art Gallery

  In de Indiase stad Bangalore bevinden zich veel kunstgalerieën. Een beroemde is Venkatappa Art Gallery, dat vernoemd is naar de schilder Venkatappa. Begin vorige eeuw maakte deze kunstenaar zijn meest belangrijke werken. Oorspronkelijk heette dit museum Government Museum en werd opgericht in 1886, hiermee is het een van de oudste musea van India.  De Venkatappa Art Gallery ligt in Kasturba Road en herbergt een zeer unieke collectie van inscripties, beelden, schilderijen, iconen en belangrijker nog, sommige relieken van Mohenjodaro.

  Vidhana Soudha (Bangalore)

  Vidhana Soudha
  Vidhana Soudha
  Kaart met locatie Vidhana Soudha

  De Vidhana Soudha is gebouwd tussen 1952 en 1957. Dit gebouw huisvest het bestuur van de deelstaat. Kengal Hanumathaiah is de ontwerper van dit imposante gebouw. Het verhaal doet de ronde dat hij Europa, de Verenigde Staten, Rusland en andere plaatsen bezocht waar hij inspiratie opdeed voor de bouw van de Vidhana Soudha. Hij combineerde de designs van de gebouwen die hij tijdens zijn reizen had gezien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  Bengaluru International Airport is de internationale luchthaven van de stad Bangalore. Het vliegveld ligt bij Devanhalli op ongeveer 40 km van de stad.

  Geschiedenis

  Bangalore is gesticht toen Kemp Gowda hier in 1537 een lemen fort liet bouwen. De Wodeyards van Mysore namen de stad in 1687 over. Haider Ali veroverde haar in 1758; 3 jaar later eigende hij zich de Wodeyard-troon toe. Hij maakte van Bangalore een knooppunt op de handelsroutes tussen oost en west in het zuiden van India. Van hieruit exporteerde hij katoen en andere landbouwproducten. Zo konden hij en zijn zoon Tipu Sultan veel belastinggeld innen. Tipu Sultan is een belangrijk persoon geweest voor Bangalore. Zijn paleizen/zomerverblijven in en rondom de stad zijn nog altijd toeristische trekpleisters. Na Tipu's dood in 1799 werd Bangalore een bloeiende, Britse garnizoensstad, die haar belang tot aan de onafhankelijkheid, in 1947, wist te bewaren.

  Weer

  Doordat Bangalore op het Mysore Plateau ligt heeft het een koel klimaat.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bangalore