Reisadvies: Is Marokko een veilig vakantieland?

Reisadvies Marokko
Reisadvies Marokko

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Op vakantie naar Marokko? Lees je vooraf goed in op het reisadvies voor Marokko. Marokko is een veilig vakantieland, maar er zijn wel een aantal veiligheidsrisico's waar je rekening mee moet houden als reiziger.

Marokko is de laatste jaren een populairdere vakantiebestemming geworden. Het land kent vele mooie plekjes en is ook echt het bezoeken waard. Marokko is altijd een relatief veilig vakantieland geweest, maar sinds juli 2014 heeft het land te maken met terreurdreiging. Het dreigingsniveau voor terrorisme is sindsdien verhoogd tot het hoogste niveau. Toch is Marokko hierdoor niet meteen een onveilig vakantieland en krijgt het land een positief reisadvies.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Marokko
Het reisadvies voor Marokko is voornamelijk geel met een oranje strook langs de grens met Algarije en een rode strook langs de grens met Mauritanië. Voor de grens met Algarije wordt aangeraden hier alleen naartoe te reizen indien noodzakelijk. Voor de grens met Mauritanië geldt echt een negatief reisadvies waarbij er wordt aangeraden hier niet naartoe te reizen. Om naar Marokko te kunnen reizen moeten alle reizigers vanaf 12 jaar een vaccinatiebewijs of testbewijs laten zien. Voor reizigers van 18 jaar en ouder geldt dat het vaccinatiebewijs geldig is als je 3 vaccinaties hebt gehad. Reizigers van 12 tot en met 17 jaar hebben voldoende aan 2 vaccinaties. Ben je gevaccineerd met het Janssen-vaccin? Dan geldt natuurlijk dat je aan 2 vaccinaties en 1 vaccinatie voldoende hebt. Ben niet gevaccineerd? Dan moet je een negatief testbewijs laten zien. Deze moet bestaan uit een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Naast een vaccinatiebewijs of negatief testbewijs moet je voor vertrek ook een gezondheidsverklaring invullen en ondertekend meenemen.
Reisadvies Marokko
Onveilige gebieden in Marokko

In sommige gebieden van Marokko is het van belang om extra voorzichtig te zijn. Vooral de grensgebieden met Mauritanië, Algarije en de Westelijke Sahara brengen extra veiligheidsrisico's met zich mee. De grensgebieden liggen namelijk vaak midden in mijnenvelden en dat kan extra gevaren met zich meebrengen. Ook de route van Marokko naar Mauritanië, of andersom, is niet geheel zonder gevaar. Wanneer je toch deze grens moet oversteken volg dan de kustroute langs de Westelijke Sahara. Daarnaast zijn toeristische steden vaak slachtoffer van geweld. Probeer drukke plaatsen en demonstraties in deze steden te vermijden en wees alert.

Kust Westelijke Sahara
Kust Westelijke Sahara

Veiligheid in Marokko

Sinds juli 2014 is het reisadvies tweemaal verscherpt in Marokko. Dit komt door de verhoogde terreurdreiging waar het land mee te kampen heeft. De autoriteiten van Marokko hebben maatregelen genomen om de veiligheid van het land te vergroten. Er kan veilig naar Marokko gereisd worden, maar in de buitengebieden gelden een aantal veiligheidsrisico's. Daarnaast zijn de toeristische steden, zoals Marrakesh en Agadir, ook de steden waar het meeste geweld en de meeste criminaliteit voorkomt. Wees daarom altijd extra alert.

Tajines op de markt in Marrakesh
Tajines op de markt in Marrakesh
Vraag gratis een offerte aan

Terrorisme in Marokko

Enkele jaren geleden heeft er een ernstige terreuraanslag in Marokko plaatsgevonden. Vooral westerlingen waren het doelwit van deze aanslag, vandaar dat er wordt aangeraden om goed op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen van het land. Wanneer je je in Marokko bevindt tijdens een eventuele aanslag, volg dan het lokale nieuws bij je hotel of een andere veilige plek. Verder wordt er geadviseerd om extra waakzaam te zijn bij plekken waar veel (westerse) buitenlanders samenkomen. Door de verhoogde terreurdreiging heeft de lokale overheid extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Marokko is een paspoort vereist. Het document moet nog 90 dagen geldig zijn na vertrek uit Marokko.
  • Draag altijd (een kopie van) een identiteitsbewijs bij je, zodat je je altijd kunt identificeren.
  • Homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd in Marokko en is zelfs strafbaar.
  • Neem geen grote sommen geld mee en draag geen opvallende sieraden.
  • Vermijd afgelegen wijken en gebieden, vooral als het donker is.
  • Toeristen worden regelmatig benaderd voor het smokkelen van drugs. Werk hier nooit aan mee. Op drugssmokkel staan hoge straffen en boetes.
  • Zorg dat je je aanpast aan de kledingvoorschriften van het land. Kleed je als vrouw bijvoorbeeld niet te bloot maar bedek je bovenbenen en schouders.
  • Veel wegen in Marokko zijn onverlicht. Dus wanneer je zelf met de auto wilt reizen, bereid je hier goed op voor en reis niet na zonsondergang naar afgelegen gebieden.

Link

Voor het actuele nieuws over het reisadvies voor Marokko kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

46 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen