Reisadvies: Is Marokko een veilig vakantieland?

Een plein in Marrakech
Een plein in Marrakech

Marokko is altijd een relatief veilig vakantieland geweest, maar sinds juli 2014 heeft Marokko te maken met terreurdreiging. Het dreigingsniveau voor terrorisme is op dit moment verhoogd tot het hoogste niveau. Toch is Marokko hierdoor niet meteen een onveilig vakantieland. Wil jij weten hoe dit zit? Wij geven je meer informatie over de veiligheidsrisico's in Marokko.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Marokko? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Riad Armelle * * * *
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
8,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar Marokko
Kenzi Club Agdal Medina * * * * *
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Marokko
Atlantic Palace Agadir Golf Thalasso Casino Resort * * * * *
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Marokko
Royal Decameron Tafoukt Beach * * * *
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
8,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Marokko
RIU Tikida Garden * * * *
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
8,3 in reviews

Bekijk alle reizen naar Marokko
Marrakech le Semiramis (v/h Semiramis) * * * *
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
8,2 in reviews

Bekijk alle reizen naar Marokko

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Sinds juli 2014 is het reisadvies tweemaal verscherpt in Marokko. Dit komt voornamelijk door de terreurdreiging waar het land mee te kampen heeft. De autoriteiten van Marokko zijn druk bezig om de veiligheid van het land verder te verbeteren. Er kan veilig naar Marokko gereisd worden, maar in de buitengebieden van Marokko gelden een aantal veiligheidsrisico's. Draag daarnaast altijd een (kopie van je) identiteitsbewijs bij je, zodat je je kunt legitimeren wanneer de autoriteiten hierom vragen.

Terrorisme
Enkele jaren geleden heeft er een ernstige terreuraanslag in Marokko plaatsgevonden. Vooral westerlingen waren het doelwit van deze aanslag, vandaar dat er wordt aangeraden om goed op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen van het land. Wanneer je je in Marokko bevindt tijdens een eventuele aanslag, volg dan het lokale nieuws bij je hotel of een andere veilige plek. Verder wordt er geadviseerd om extra waakzaam te zijn bij plekken waar veel (westerse) buitenlanders samenkomen, zoals hotels, restaurants, winkelcentra, westerse ambassades en overheidsgebouwen.

Onveilige gebieden

In sommige gebieden van Marokko is het van belang om extra voorzichtig te zijn. Vooral de grensgebieden met Mauritanië, Algerije en de Westelijke Sahara brengen extra veiligheidsrisico's met zich mee. De grensgebieden liggen namelijk vaak midden in mijnenvelden en dat kan extra gevaren met zich meebrengen. Ook de route van Marokko naar Mauritanië, of andersom, is niet geheel zonder gevaar. Wanneer je toch deze grens moet oversteken volg dan de kustroute langs de Westelijke Sahara. Daarnaast zijn toeristische steden vaak het slachtoffer van geweld. Probeer drukke plaatsen en demonstraties in deze steden te vermijden en wees alert.

Veiligheid Marrakech

Marrakech is een van de populairste bestemmingen van Marokko, maar helaas is het wel een plek waar geregeld geweld voorkomt. Naast Marrakech is ook Agadir vaak het slachtoffer van geweld. Ook kan er in Marrakech criminaliteit voorkomen, wees vandaar ook extra oplettend op je spullen. Daarnaast hebben deze Marokkaanse steden de laatste jaren te maken gehad met terreurdreiging, daarom wordt er aangeraden om drukke en toeristische plaatsen in Marrakech te vermijden of om extra alert te zijn. 

Houd ook hier rekening mee

Veilig voor vrouwen?
In Marokko is het in het algemeen veilig om alleen te reizen als vrouw. Wel raden wij aan om je als vrouw zijnde niet te bloot te kleden. 

Kledingvoorschriften
Zorg dat je je aanpast aan de kledingvoorschriften van het land. Wanneer je in het openbaar bent houd er dan rekening mee dat je schouders en knieën bedekt zijn. Vooral in afgelegen gebieden wordt geadviseerd om ook je benen en armen te bedekken. 

Homoseksualiteit
Homoseksualiteit is strafbaar in Marokko, ook voor buitenlanders. Houd hier in het openbaar rekening mee.

Verkeersveiligheid
Veel wegen in Marokko zijn onverlicht. Dus wanneer je zelf met de auto wilt reizen, bereid je hier goed op voor. Wanneer je gebruik maakt van een auto reis dan niet na zonsondergang in afgelegen gebieden.

Kijk op de website van Rijksoverheid voor het actuele reisadvies.

Westelijke Sahara
Westelijke Sahara

Heeft u interesse in een reis naar Marokko? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

42 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen