Reistips Marokko

Marokko is een prachtige cultuur bestemming
Marokko is een prachtige cultuur bestemming

Een reis maken naar een verre bestemming met een andere cultuur is altijd spannend. De Marokkaanse cultuur heeft allerlei tradities en ook het alledaagse leven gaat er daar heel anders aan toe dan hier. Om je een beetje op weg te helpen geven wij je een aantal reistips voor Marokko!

Om te beginnen raden we je aan om zeker een of meerdere nachten in een Riad te overnachten. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met prachtige binnentuin en een binnenpatio waar de kamers op uit komen. De patio heeft meestal een waterpartij of zwembad en de Riad is verscholen in de smalle straatjes van de stad achter dikke houten deuren. Je gelooft je ogen niet hoeveel moois er achter de vele deuren in de medina schuil gaat. Wij bieden tientallen Riad's aan op onze site in Ouarzazate, Essaouira, Meknes en andere plaatsen. In de stad Fes kan je overnachten in Riad Arabesgue, en in Marrakech hebben we tientallen Riad's zoals Riad Karmela, en Riad Barroko.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Betalen met de Dirham

In Marokko kan je natuurlijk niet betalen met de euro. De Marokkaanse munt heet de dirham. Eén dirham is ongeveer € 0,09. Deze koers kan echter altijd veranderen, kijk voor de actuele wisselkoers daarom op internet. Er wordt in Marokko zowel betaald met munt- en briefgeld als met de pinpas. Zo worden creditcards eigenlijk overal geaccepteerd en is pinnen ook bijna overal mogelijk. Wil je een taxichauffeur, kamermeisje of de gids een fooi geven? Ze zullen dit zeer waarderen!
Vraag gratis een offerte aan

Frans spreken in Marokko

Meer dan 80 procent van de inwoners van Marokko spreekt Frans. Doordat de meeste mensen geen Arabisch spreken en een klein woordje Frans meestal wel, is dit best handig. Maar ook als je geen klein woordje Frans spreekt kan je je zeer goed redden met Engels in Marokko. Deze taal begint namelijk steeds meer door te dringen in het land. Vooral in de steden kan je met Engels prima uit de voeten. 

straat Marokko
straat Marokko

Geen alcohol drinken

Marokko is een islamitisch land. Volgens hun geloofsovertuiging mogen moslims geen alcohol dronken. Er wordt daarom ook niet overal alcohol geschonken, al schenken de meeste restaurants en hotels waar veel toeristen komen wel alcohol. Probeer de lokale gebruiken echter wel te respecteren en probeer geen alcohol in het openbaar te nuttigen.

Tijdsverschil

Er is een tijdsverschil in Marokko in vergelijking tot Nederland. In de winter is het 1 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer 2 uur vroeger.

Jezelf kleden in Marokko

Je kan als je op vakantie gaat naar Marokko informeel gekleed gaan. Vakantiekleding is dus geen enkel probleem. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet al te uitdagend gekleed moet gaan. De bevolking in Marokko is dit vanwege hun cultuur niet gewend. Ook is het aan te raden om niet te opvallende en dure kleding te dragen.

Beste tijd voor een reis naar Marokko

Het voor- en najaar zijn perfecte tijden om Marokko te bezoeken. Het is dan namelijk niet te warm, de temperaturen zijn eerder aangenaam. In de zomer is het eigenlijk te heet, voornamelijk in het zuiden van het land. In de wintermaanden is het er juist weer redelijk koel. Al is de strandbestemming Agadir populair als winterzonbestemming.

Afdingen in de winkel en op de markt

Er zijn geen vaste prijzen voor producten in winkeltjes en op de markt in Marokko. Dit is eigenlijk net zoals in de andere Arabische landen. Onderhandelen en afdingen is hierbij dus noodzakelijk, vooral als het gaat om souvenirs. De Marokkaanse verkopers zijn zeer goed in het onderhandelen en zien het ook echt als een spel. Zorg ervoor dat je eerste bod niet te hoog is, maar betaal nooit meer dan 60% van wat ze eigenlijk voor het product vroegen.

Tajine Marokko
Tajine Marokko

Naar het toilet gaan in Marokko

Tijdens je reis in Marokko zal het je opvallen dat er altijd prullenbakken die uitpuilen van het wc-papier staan in de toiletten. Dit is zo omdat het toiletpapier in Marokko niet doorgespoeld mag worden. Het rioleringssysteem is hier niet voor gemaakt, waardoor als er te veel papier in het riool komt het verstopt raakt. Vergeet ook niet om zelf zakdoekjes mee te nemen, er is vaak geen toiletpapier aanwezig.

Foto's maken in het openbaar

In Marokko mag je eigenlijk bijna overal foto's maken en filmen. Het fotograferen van militaire objecten, de politie of vliegvelden is echter wel vaak verboden. Maak je een foto van de lokale bevolking? Vraag dan even toestemming, dit voorkomt onenigheid. Verder is al het moois als de medina's, het Atlasgebergte en de moskeeën te fotograferen. In populaire steden als Marrakech merk 

Ontbijten in Marokko

Ontbijten in Marokko is totaal anders dan in Nederland, al wordt er in de hotels vaak gewoon een westers ontbijt aangeboden. Wil je het echte Marokko een keer proeven? Ontbijt dan in een eettentje of op de markt. Het Marokkaanse ontbijt is redelijk uitgebreid en bestaat uit Marokkaans brood en een soort dunne pannenkoekjes. Hier worden veel zoete dingen als suiker, honing en boter bij gegeten. Ook olijven, citrusvruchten, tomaat, witte kaas, muntthee, koffie en cactusvijgen maken onderdeel uit van het ontbijt.

Ontbijt Marokko
Ontbijt Marokko

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen