Reizen in... Marokko

Marokko
Marokko

De vraag of Marokko wel veilig is voor toeristen, mede vanwege het feit dat het in Noord-Afrika gelegen is, is tegenwoordig al grotendeels achterhaald. Marokko is een relatief veilig land, en met de juiste voorzorgsmaatregelen en het vermijden van eventuele onveilige gebieden kun je er een geweldige vakantie hebben.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorzorgsmaatregelen

Om er zeker van te zijn en te blijven, kun je voor vertrek het best informeren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de Marokkaanse ambassade. Hier kun je informeren naar de meest accurate en recente ontwikkelingen die zich in Marokko afspelen. Het grootste algemene risico voor reizigers is diefstal en intimidatie. Neem voor deze situaties de volgende voorzorgsmaatregelen:
– Draag je geld en belangrijke documenten zoveel mogelijk onder je kleding in een speciale geldbuidel. Maak ook kopieën van je belangrijke documenten, neem deze mee en e-mail deze bovendien naar jezelf. Zodoende kun je deze ten allen tijde uitprinten.
– Draag niet teveel kostbare bezittingen met je mee tijdens je reis, laat deze zoveel mogelijk thuis.
– Houd in grotere steden je tas altijd in de gaten, draag ze op een plek (voorop) waar je deze altijd kunt zien.
– Als je kostbare bezittingen achterlaat, laat deze dan achter in het hotel in een kluis of in speciale bagageruimten.
– Wanneer je zelfverzekerd overkomt, bijvoorbeeld op straat, verkleint dit de kans om een doelwit te worden.
– Pas je aan aan de omgeving en draag bedekkende kleding. Dit mede om seksuele intimidatie te voorkomen.

Gezondheid
De gezondheidszorg in Marokko is goed georganiseerd, reizigers hoeven niet bang te zijn voor slechte omstandigheden. Er zijn voldoende ziekenhuizen en apotheken door het hele land. De meest voorkomende gezondheidsklachten waarmee reizigers te kampen hebben is diarree. Om dit te voorkomen zijn er ook hiervoor een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. De meest voorname maatregel die genomen kan worden, is het drinken uit (afgesloten) flessen in plaats van water uit de kraan. Vermijd overigens ook ijsblokjes en sapjes welke (deels) uit water bestaan; je weet immers niet of dit wel of niet uit de kraan komt. Daarnaast is het van belang goed gebakken vlees te eten en groenten en fruit gepeld of gekookt. Neem in ieder geval voor de zekerheid middelen mee tegen diarree tijdens je reis. Ga voor meer informatie over o.a. ziektes en eventuele vaccinaties naar de GGD of de huisarts en sluit een goede reisverzekering af. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Stedelijke politie: 19
Landelijke politie: 117
Medische hulp: 15
Brandweer: 15

Reizen in Marokko

Er worden zowel groepsreizen als individuele reizen georganiseerd naar Marokko. Reizen in Marokko is relatief veilig, voor zowel vrouwen als mannen. Men moet zich er wel van bewust zijn dat er mogelijk anders naar vrouwen gekeken wordt dan in onze maatschappij, maar ook deze verschillen worden steeds kleiner. Het is, zoals in elk (onbekend) land, van belang het gezond verstand te blijven gebruiken en je zo mogelijk aan te passen aan de cultuur. De inwoners van Marokko zijn zeer vriendelijk en gastvrij, bovendien zijn ze erg respectvol naar reizigers toe. Wees daarom net zo respectvol naar hen en de cultuur.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,4

Gerelateerde artikelen