Beste reistijd voor een vakantie naar Marokko

Laatste update: 5 februari 2017 ( Geschreven op 14 januari 2015 door Evelyn )

Een kamelentocht in de Sahara
Een kamelentocht in de Sahara

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk mooi weer hebben. Is het niet zo dat elk soort vakantie om verschillende weersomstandigheden vraagt. Zo zou het bij een zon, zee en strandvakantie ideaal zijn als de zon fel schijnt en het lekker warm is. Wanneer je op wandelvakantie gaat, is dit iets minder wenselijk. Marokko is en groot land en heeft daarom een zeer diverse variatie in weersomstandigheden. Het is daarom fijn om te weten wat de beste reistijd voor een vakantie naar Marokko is. Wij zochten dit uit voor verschillende typen vakantie.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Marokko? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen naar Marokko Vraag een offerte aan voor Marokko

Zonvakantie

De zomermaanden lenen zich uitstekend voor een zonvakantie in Marokko. In de zomermaanden, van juni tot en met september, kan de temperatuur in Marokko flink oplopen. Dit is vooral het geval in Marrakech en in de woestijn (Zagora/Merzouga). De temperatuur is aan de kust heel aangenaam door de lekkere zeewind. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt tussen de 23 en 25 °Celsius. De temperatuur kan oplopen tot 38 °Celsius. De luchtvochtigheid is laag, wat wil zeggen dat de hoge temperatuur makkelijk te verdragen is. Regen valt er in deze maanden ook bijna niet. Alleen in juni en september valt er gemiddeld 6 millimeter neerslag. In mei ligt de gemiddelde temperatuur ook al op 22 °Celsius, maar dan valt er nog flink wat regen.

Het strand van Agadir
Het strand van Agadir

Wintersport

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar in Marokko kun je ook erg goed terecht voor een wintersportvakantie. In het Atlasgebergte van Marokko zijn de bergtoppen het hele jaar voorzien van sneeuw. In de winter kun je er prima skiën. In november valt de eerste verse sneeuw vaak al. De beste reistijd voor een wintersportvakantie in Marokko is van december tot en met februari. Januari is hierin de meest veilige keuze. 

Genoeg sneeuw in het Atlasgebergte
Genoeg sneeuw in het Atlasgebergte

Actieve vakantie

In het voor- en najaar zijn de temperaturen in Marokko gematigd, wat deze periode het meest geschikt maakt voor een actieve vakantie. De periode van half maart tot halverwege mei en van oktober tot en met november zijn de beste maanden om het land te actief te verkennen. Trek in ieder geval niet in de zomer naar Marokko voor een actieve vakantie, daar is het dan veel te warm voor. In het zuiden van Marokko is de dagtemperatuur ook in de winter nog prima voor een actieve vakantie. In de nacht koelt het dan alleen nog heel erg af, vooral in de woestijn, dus warme kleding zul je dan wel mee moeten nemen. Wanneer je voor een wandelvakantie in de bergen naar Marokko gaat, kun je het beste tussen april en oktober gaan, omdat er in maart en november sneeuw kan liggen. Ben je ervaren in het wandelen onder sneeuwomstandigheden, dan kun je voor een uitdaging ook in de winter naar Marokko reizen.

Wandelen in de woestijn tijdens een actieve vakantie
Wandelen in de woestijn tijdens een actieve vakantie

Culturele stedentrip

In de meeste steden van Marokko is het het gehele jaar helder weer en zonnig. In de zomer kunnen de temperaturen erg hoog oplopen in de steden. Temperaturen van 45 °Celsius worden vrij regelmatig gemeten. Het is daarom verstandig de steden in de zomermaanden te mijden. De beste reistijd voor een culturele stedentrip is in de vroege zomerperiode wanneer de dagen al heerlijk warm zijn en de nachten nog lekker koel. Daarnaast valt er dan niet veel neerslag.

Heb je interesse in een reis naar Marokko? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Marokko, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen