Beste reistijd voor een vakantie naar Marokko

Legzira Beach in Marokko
Legzira Beach in Marokko

Marokko is een ideaal vakantieland voor verschillende typen vakantie. Of je nou op zoek bent naar een stedentrip, actieve vakantie, wintersport of zonvakantie, in Marokko kan het allemaal. Maar wanneer kan je er nou het best op zonvakantie of wat is de beste reistijd voor een stedentrip naar Marrakech? Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht. Het kan er in de zomermaanden heel heet worden namelijk en dat is niet fijn als je een actieve wandelvakantie wilt doen. Maar Marokko is een groot land en heeft een diverse variatie in weersomstandigheden. Er is dus het hele jaar door van alles mogelijk. De beste reistijd voor een vakantie naar Marokko vind je hieronder, onderverdeeld in het type vakantie.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zonvakantie Marokko

Wil jij lekker van de zon genieten op het strand of bij het zwembad tijdens de zonvakantie in Marokko? De maanden mei, juni, september en oktober zijn dan prima voor de stad Marrakech en de woestijn. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur hier gemakkelijk op tot 40℃. Aan de kust kun je wel de hele zomer terecht, de verkoelende zeewind zorgt voor een aangename temperatuur. De luchtvochtigheid is laag, wat wil zeggen dat de hoge temperatuur makkelijk te verdragen is. Hoewel grote delen van Marokko droog tot redelijk droog zijn is het noordelijke deel van het land vrij nat. Dat is vooral in het Rifgebergte en het Midden-Atlas gebergte. Het grootste deel van die neerslag valt in de periode november t/m april, de zomermaanden zijn ook in dit deel van Marokko vrij droog.

Zwembad in Marokkaanse stijl
Zwembad in Marokkaanse stijl

Wintersport in Marokko

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar in Marokko kun je ook terecht voor een wintersportvakantie. In het Atlasgebergte van Marokko zijn de bergtoppen het hele jaar voorzien van sneeuw. Hier kun je van november tot ongeveer juni skiën. De beste reistijd voor een wintersportvakantie in Marokko is van december tot en met februari. Er zijn enkele gebieden die ingericht zijn als wintersportgebied compleet met liften en pistes. Dit zijn Oukaimeden (2 liften) en Ifrane (2 liften). Maar verwacht geen faciliteiten zoals in de Alpenlanden in Europa.

Wintersport in Marokko
Wintersport in Marokko
Vraag gratis een offerte aan

Actieve vakantie in Marokko

In het voor- en najaar zijn de temperaturen in Marokko gematigd, wat deze periode het meest geschikt maakt voor een actieve vakantie. De periode van half maart tot halverwege mei en van oktober tot en met november zijn de beste maanden om het land te actief te verkennen. Trek in ieder geval niet in de zomer naar Marokko voor een actieve vakantie, daar is het dan veel te warm voor. In het zuiden van Marokko is de dagtemperatuur ook in de winter nog prima voor een actieve vakantie. In de nacht koelt het dan alleen nog heel erg af, vooral in de woestijn. Warme kleding is dan dus een must. Wanneer je voor een wandelvakantie in de bergen naar Marokko gaat, kun je het beste tussen april en oktober gaan, omdat er in maart en november sneeuw kan liggen. De beste reistijd voor de Zuidelijke Sahara en oases is april, mei, augustus en september. 

De Sahara in Marokko
De Sahara in Marokko

Culturele stedentrip

In de meeste steden van Marokko is het het gehele jaar helder weer en zonnig. In de zomer kunnen de temperaturen erg hoog oplopen in de steden. Temperaturen van 45 °Celsius worden in Marrakech bijvoorbeeld regelmatig gemeten. Het is daarom verstandig de zuidelijke steden in de zomermaanden te mijden. De beste reistijd voor de westkant van het Atlasgebergte, zoals de steden Marrakech, Essaouira en Agadir, is de periode eind maart tot begin juni en van eind september tot begin november. Noord-Marokko (Casablanca, Rabat, Tanger, Fes en Meknes) heeft het beste weer van half mei tot half oktober en ook in de zomer is het hier aangenaam.

Paardenkoets in Marrakech
Paardenkoets in Marrakech

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen