Sahara, de grootste woestijn ter wereld.

De sahara in Marokko
De sahara in Marokko

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De Sahara is de grootste woestijn van de wereld en strekt zich uit over het overgrote deel van Noord-Afrika. Het gebied beslaat delen van Marokko, Mauretanië, Algerije, Libië, Niger, Egypte, Soedan en nog enkele landen. De woestijn heeft een oppervlakte van 9 miljoen kilometer, waarmee het bijna net zo groot is als het Europese continent. De Sahara wordt in het zuiden beperkt door de Sahel, een landstreek tussen de woestijn en savanne, en in het westen, noorden en oosten door de oceaan en verschillende zeëen. De naam van het gebied, Sahara, komt van het Arabische woord 'sahra', dat gewoon woestijn betekent.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Weinig neerslag

Zoals de meeste woestijnen, is de Sahara erg droog, er valt jaarlijks minder dan 100 milimeter neerslag. Ook de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn erg hoog. Een veel voorkomende misopvatting is dat de Sahara volledig uit zand bestaat, terwijl in werkelijkheid het grootste deel rotsachtig is. Slechts 20% bestaat uit de karakteristieke zandduinen. Desondanks de extreme (weers)omstandigheden komt er toch nog leven voor in de woestijn. Dit bestaat voornamelijk uit kamelen, hagedissen, slangen en enkele vogelssoorten. Ook groeien er een aantal planten, die zich hebben aangepast aan de hoge temperaturen en de droogte.

Woestijnvolk

Naast flora en fauna leven er ook mensen in de Sahara. Eén van de meest bekende en oudste woestijnvolkeren zijn de Toeareg Berbers. Dit is een inheems Noord-Afrikaans volk, dat een nomadisch bestaan leeft, centraal in het woestijn gebied. De Toeareg populatie telt momenteel 5.2 miljoen mensen, die vooral leven in delen van Algerije, Libië, Mali en Niger.

Vraag gratis een offerte aan

Westelijke Sahara

 
Tussen Marokko en Mauretanie ligt de Westelijke Sahara. Dit is een gebied van 266.000 kilometer dat in principe deel uitmaakt van de Saraha. Het gebied was tussen 1884 en 1975 echter een kolonie van Spanje, dat toen de Spaanse Sahara heette. Onder druk van Marokko deed Spanje afstand van de kolonie waarop Marokko het gebied over kon nemen. Vanaf het eerste moment ondervonden zij echter hevige weerstand van de guerilla beweging 'Polisario', die tot op het heden strijden voor een onafhankelijke staat en ongeveer één vijfde deel van de Westelijke Sahara 'bezit'.

Vraag gratis een offerte aan voor een rondreis Marrakech, de woestijn, Ouarzazate en andere mooie plekken in Marokko !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen