Rondreizen in Marokko

Marokko
Marokko

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Marokko ligt in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Het grenst aan Algerije en de Westelijke Sahara. Net als Algerije, Tunesië, Mauritanië en Libië behoort Marokko tot de Magrheb-landen.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Bij een rondreis door Marokko wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden de belangrijke punten besproken.

Visum

Je hebt geen visum nodig om in Marokko te reizen. Wel moet je paspoort bij vertrek uit Marokko nog minimaal zes maanden geldig zijn. Je mag maximaal 90 dagen in Marokko verblijven, hierna moet je een verblijfsvergunning aanvragen. Vraag gratis een offerte aan

Inentingen

Als je naar Marokko reist worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A altijd aangeraden. Blijf je langer dan drie maanden dan kun je je beter inenten tegen Hepatitis B, Rabiës en buiktyfus.

Vervoer

In Marokko zijn de wegen en de bewegwijzering goed, dus een huurauto is perfect om het land te verkennen. Als je zelf niet kunt of wilt rijden dan kun je op veel plaatsen ook een auto met chauffeur huren. Wanneer je enkel de koningssteden en de kust wilt bezoeken dan kan dit ook prima met de trein of bus. In Oost-Marokko is echter geen treinnetwerk en de bussen rijden er met weinig regelmaat. Als je grotere afstanden aflegt dan kun je met Royal Air Maroc ook een binnenlandse vlucht nemen.

Taxi Marokko
Taxi Marokko

In de steden bieden de petit taxi's uitkomst. Er kunnen maximaal drie mensen in en een ritje kost gemiddeld €1 à €2. Iedere stad heeft zijn eigen kleur taxi. Voor de grotere afstanden kun je een grand taxi nemen. Dit zijn vaak oude Mercedessen waar zes mensen ingaan. Het is een goede manier om relatief goedkoop van A naar B te komen. Spreek van te voren altijd een prijs af.

Klimaat

Velen denken bij Marokko aan de Sahara, aan warmte en droogte. Toch is dat niet helemaal terecht want in het noorden, met name in het Rifgebergte en het Midden-Atlas gebergte, valt veel neerslag. De meeste regen valt in de maanden november tot april, de zomermaanden zijn ook hier wel vrij droog. Als je een van de koningssteden wilt bezoeken doe dat dan in het voor– of najaar. Hier wordt het in juli en augustus namelijk met gemak veertig graden en een verkoelende zeewind ontbreekt. In de woestijngebieden kunnen sterke zandstormen voorkomen.

Bevolking

Er wonen ruim 32 miljoen in Marokko. Circa driekwart is van Berberse afkomst. De op een na grootste groep is van Arabische afkomst, gevolgd door Negroïde Marokkanen. Er wonen circa 100.000 buitenlanders in Marokko. Deze zijn veelal van Franse of Spaanse afkomst, waaronder veel leraren. Ook steeds meer gepensioneerden vestigen zich in Marokko, met name in Marrakech.

Wat je niet mag missen

- Rabat is de hoofdstad van Marokko. Bezoek hier de oude stad waar een kloostervesting, paleis en moskee liggen. Samen worden deze gebouwen Kashba Oudaïda genoemd. Ook ligt hier het Mausoleum van Mohammed V, een van de belangrijkste grafmonumenten van de Marokko.
- Marrakech is een van de bekendste steden van Marokko en wordt wegens de vele rode huizen ook wel 'rode stad' genoemd. Bezoek zeker de minaret van Koutoubia en het Bahia Palace. De Medina van de stad is erg sfeervol met straatartiesten en veel eettentjes.
- Meknes heeft een groot aantal paleizen en draagt daarom de bijnaam 'Versailles van Marokko'. Maak een wandeling door de oude stad en bezoek het museum Dar Jamaï en het Mausoleum van MoulayIshmaël.
- Fès is de voormalige hoofdstad van Marokko. In de oude stad vind je nog ezels in plaats van auto's.Lees hier verder over de mooiste steden van Marokko 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen