Top 10 bezienswaardigheden Casablanca

De prachtige Hassan II-Moskee
De prachtige Hassan II-Moskee

In het westen van Marokko ligt de levendige stad Casablanca. Dit betekent 'het witte huis' en deze kom je zeker veel tegen in de stad. Met 5,5 miljoen inwoners is Casablanca de grootste stad van Marokko. Casablanca is onder andere bekend door de romantische film Casablanca en vanwege het industrieel handelscentrum en een van de grootste kunstmatige zeehavens van de wereld. De stad heeft vele mooie pareltjes die een bezoek waard zijn. De mooiste bezienswaardigheden hebben we voor je op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Hassan II-Moskee

De Hassan II-Moskee is misschien wel dé belangrijkste bezienswaardigheid in Casablanca voor toeristen. De moskee is de grootste en volgens velen ook de mooiste moskee van Marokko en het is tevens ook de enige moskee die toegankelijk is voor niet-moslims. Daarnaast staat de Hassan II-Moskee op nummer twee van de top zeven grootste moskeeën ter wereld, na Mekka. De 200 meter hoge minaret maakt de Hassan II-Moskee het hoogste religieuze gebouw ter wereld. Het is dus een absolute aanrader om de moskee te bezoeken. Echter is deze alleen te bezoeken onder begeleiding van de gids en is de entree prijzig. 

De Hassan II-Moskee
De Hassan II-Moskee

2. Boulevard de la Corniche

De hoofdstraat van Casablanca is de Boulevard de la Corniche. De boulevard loopt van de Hassan II-Moskee tot aan de vuurtoren van Casablanca. Er zijn hier talloze restaurants, bars en terrasjes te vinden, waarvan de meesten een mooi uitzicht hebben op de zee. De boulevard is erg levendig en eigenlijk een must bij jouw bezoekje aan Casablanca.

Vraag gratis een offerte aan

3. De oude Medina

De oude Medina is het historische stadscentrum van Casablanca. In de oude Medina is een belangrijk marktplein met rondom veel kleine winkeltjes. Het is deels omsloten door een muur en ligt dichtbij de zee. Het is er heerlijk om rond te dwalen door de nauwe steegjes met de vele traditionele winkeltjes en gezellige cafés.

Traditionele theepotten in de oude Medina
Traditionele theepotten in de oude Medina

4. Joods Museum

Het museum van de Marokkaanse Judaïsme, ofwel het Joods Museum is erg bijzonder omdat dit de enige in zijn soort is in de Islamitische wereld. Het Joods Museum is daarom misschien wel één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Casablanca. Het museum is er mede om te laten zien hoe goed twee verschillende geloven in harmonie samen kunnen leven en Casablanca is daar een goed voorbeeld van.

5. de Skala

Vlakbij de oude Medina ligt de Skala, een versterkt bastion uit de 18e eeuw. Het indrukwekkende en historische fort is zeker de moeite waard om te bezoeken, mede doordat er nog originele kanonnen te bezichtigen zijn. De Skala ligt tegenover de vissershaven en vanaf de bastion heb je prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. De Skala is een van de oud-historische bezienswaardigheden in Casablanca.

Bastion Skala
Bastion Skala

6. Park van de Arabische Liga

Het Park van de Arabische Liga is een van de meest sfeervolle parken in de stad. Je komt hier heerlijk tot rust en daarnaast kan je lekker een drankje drinken op een van de vele terrasjes. De prachtige palmbomen en bloemen maken dit park zo heerlijk en bijzonder. Het park werd in 1918 opengesteld voor publiek en is sindsdien erg geliefd.

Park van de Arabische Liga
Park van de Arabische Liga

7. Habbous

Habbous is een van de meest pittoreske plekjes in Casablanca. Het is een bekende wijk in de stad en heeft een rustige markt. Habbous komt het meest in de buurt van de bekende en kleurrijke souks in Marrakech en Rabat. In Habbous zijn verschillende witte huisjes en straatbogen te vinden die de plek nog net even wat bijzonderder maken. Daarnaast zijn er talloze traditionele winkeltjes waar je schoenen, theepotten en kleurrijke mozaïektegeltjes kan kopen.

8. Marabout

Voor de kust van Casablanca ligt het eiland Marabout. Dit is een bijzondere begraafplaats voor heiligen en is daarom een belangrijke religieuze bezienswaardigheid. Het is ook een bekende bedevaartsoort. Doordat er alleen heiligen zijn begraven, zou de begraafplaats volgens de pelgrims helende en spirituele krachten hebben. Het is mogelijk om naar Marabout te wandelen, maar houd wel rekening met eb en vloed.

De begraafplaats op het eiland Marabout
De begraafplaats op het eiland Marabout

9. Sacré Coeur

Casablanca heeft ook een Sacré Coeur. Dit is een enorme kathedraal dat net buiten het centrum ligt. Deze kathedraal werd gebouwd toen Marokko nog bij katholiek Frankrijk hoorde. De Sacré Coeur werd ontworpen door de Fransman Paul Tournon in een neogotische stijl. De kathedraal bestaat uit wit beton en bevat veel Marokkaanse elementen. Na de onafhankelijkheid van Marokko in 1959 werd de kathedraal in gebruik genomen als school en cultureel centrum. Het is mogelijk om de toren te beklimmen. Je hebt dan uitzicht over Casablanca en de Atlantische Oceaan.

de Sacré Coeur
de Sacré Coeur

10. Kasbah Boulaouane

Een andere populaire trekpleister is het 18-eeuwse fort, Kasbah Boulaouane. Het fort is met name populair door de architectuur en de kleurrijke binnenplaats met prachtige mozaïeken. Daarnaast is het mogelijk om de 10 meter hoger toren via een wenteltrap de beklimmen.

Accommodatietip

Een tip voor een stedentrip is het Sofitel Casablanca Tour Blance *****. Liever een hotel met zwembad waar je heerlijk tot rust kunt komen? Dan is het Vichy Célestins Spa Casablanca een aanrader.

Vichy Célestins Spa Casablanca
Vichy Célestins Spa Casablanca

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,5

Gerelateerde artikelen