Hamilton

Hamilton Nieuw-Zeeland
Hamilton Nieuw-Zeeland

Hamilton is een stad in het binnenland van Nieuw-Zeeland op het Noordereiland. Het ligt in de Waikato-streekt, waarvan het het centrum is. Hamilton is een belangrijke stad wat betreft educatie en research & development; er leven ongeveer 40.000 studenten en 1.000 wetenschappers. Je kunt er goed winkelen en door de vele trendy cafés, ook goed uitgaan. Evenementen komen regelmatig voor, waaronder de National Agricultural Fielddays en het Hot Air Balloon Fiesta. Je hoeft je in Hamilton dus niet te vervelen.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Nieuw-Zeeland? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Hamilton
 • Auckland (111 km)
 • Christchurch (679 km)
 • Dunedin (982 km)
 • Invercargill (1112 km)
 • Noordereiland (113 km)
 • Rotorua (92 km)
 • Tauranga (80 km)
 • Wellington (387 km)
 • Zuidereiland (840 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hamilton

  Hamilton Gardens (Hamilton)

  Hamilton Gardens
  Hamilton Gardens

  Hamilton Gardens is een populaire toeristenattractie in het zuiden van Hamilton. De tuinen zijn verdeeld in de thema's Paradijs, Productief, Fantasie, Cultivar en Landschap collecties. Het gebied is 58 hectare groot en heeft verschillende paviljoens. Voorbeelden van tuinen zijn: de Engelse bloementuin, de rododendron Laan, de kruidentuin en het Bussaco Woodland. Ook worden er regelmatig festivals georganiseerd.

  Hamilton Zoo (Hamilton)

  Hamilton Zoo
  Hamilton Zoo

  Een andere leuke attractie in Hammilton is de Hamilton Zoo. Er zijn hier allerlei dieren te zien, waaronder 200 vogelsoorten. Enkele dingen die je er kunt vinden, zijn de Parrot Court, waar verschillende soorten papegaaien en kaketoes leven, de Rainforest Walkway waar onder andere apen en rode panda's leven, de Free Flight Sanctuary, een grote volière waar je doorheen kunt lopen en het Reptielenhuis.

  Waikato Museum of Art and History (Hamilton)

  In Hamilton vind je het Waikato Museum of Art and History. Dit museum is een interactief centrum voor de wetenschap. Het gebouw bestaat uit twaalf galeries met verschillende tentoonstellingen. Je kunt er onder andere een kano van 200 jaar oud zien en kunstwerken van regionale en andere Nieuw-Zeelandse artiesten. Ook leer je hier alles over de Waikato en de lokale bevolking; de Tainui.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Hamilton ligt het Hamilton International Airport waar zowel nationale en internationale vluchten op landen en van vertrekken. De enige internationale bestemming is Brisbane in Australië. In Hamilton zelf kun je erg goed fietsen; er zijn verschillende goede fietspaden te vinden. Ook is er een goed busnetwerk. De bussen rijden door het centrum van de stad en naar de buitenwijken. Er rijdt tevens een trein langs Hamilton die tussen Auckland (in het noorden van het Noordereiland) en Wellington (in het zuiden van het Noordereiland) rijdt.

  Geschiedenis

  Het gebied van het huidige Hamilton werd eerst bewoond door een handjevol Maori. Zij noemden het gebied Kirikiriroa. Later werd dit veranderd in Hamilton, naar Kapitein John Charles Fane Hamilton. De geschiedenis rond de stad gaat 700 tot 800 jaar terug, toen de Maori het gebied bezetten. Dit zie je terug aan de verschillende archeologische sites en traditionele tuinen. In 1864 werden de Europese nederzettingen in Hamilton gesticht. Dit gebeurde op de plek die nu bekend staat als Memorial Park. In die tijd kwam er ook een militaire buitenpost in de stad. De gemeente Hamilton werd in 1877 opgericht met een bevolking van 1.245 mensen en een oppervlakte van 725 hectare. In december 1945 had de stad 20.000 inwoners en in 2006 ongeveer 135.000.

  Heb je interesse in een reis naar Hamilton? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Hamilton, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Judith

  Judith - reisexpert Nieuw-Zeeland


  Wat een divers land is Nieuw-Zeeland! Op het Zuidereiland vind je veel bergen en meren, maak hier een wandeling in een van de nationale parken of geniet je van de rust ergens aan het water. Ik vond Milford Sounds echt heel gaaf! Wandel bijvoorbeeld de Milford Track, vaar per boot of vlieg er doorheen in een helikopter. Op het Noordereiland vind je weer een hele andere wereld. Van maanlandschappen, geisers en modderpoelen tot tropische stranden, jungle en Maori. Nieuw-Zeeland heeft het allemaal! Wil jij op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen