Hamilton

Hamilton Nieuw-Zeeland
Hamilton Nieuw-Zeeland

Hamilton is een stad in het binnenland van Nieuw-Zeeland op het Noordereiland. Het ligt in de Waikato-streekt, waarvan het het centrum is. Hamilton is een belangrijke stad wat betreft educatie en research & development; er leven ongeveer 40.000 studenten en 1.000 wetenschappers. Je kunt er goed winkelen en door de vele trendy cafés, ook goed uitgaan. Evenementen komen regelmatig voor, waaronder de National Agricultural Fielddays en het Hot Air Balloon Fiesta. Je hoeft je in Hamilton dus niet te vervelen.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hamilton
Plaatsen in de buurt van Hamilton (Nieuw-Zeeland) :
 • Tauranga (80 km)
 • Rotorua (92 km)
 • Auckland (111 km)
 • Noordereiland (113 km)
 • Wellington (387 km)
 • Christchurch (679 km)
 • Zuidereiland (840 km)
 • Dunedin (982 km)
 • Invercargill (1112 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hamilton

  Hamilton Gardens (Hamilton)

  Hamilton Gardens
  Hamilton Gardens
  Kaart met locatie Hamilton Gardens

  Hamilton Gardens is een populaire toeristenattractie in het zuiden van Hamilton. De tuinen zijn verdeeld in de thema's Paradijs, Productief, Fantasie, Cultivar en Landschap collecties. Het gebied is 58 hectare groot en heeft verschillende paviljoens. Voorbeelden van tuinen zijn: de Engelse bloementuin, de rododendron Laan, de kruidentuin en het Bussaco Woodland. Ook worden er regelmatig festivals georganiseerd.

  Hamilton Zoo (Hamilton)

  Hamilton Zoo
  Hamilton Zoo
  Kaart met locatie Hamilton Zoo

  Een andere leuke attractie in Hammilton is de Hamilton Zoo. Er zijn hier allerlei dieren te zien, waaronder 200 vogelsoorten. Enkele dingen die je er kunt vinden, zijn de Parrot Court, waar verschillende soorten papegaaien en kaketoes leven, de Rainforest Walkway waar onder andere apen en rode panda's leven, de Free Flight Sanctuary, een grote volière waar je doorheen kunt lopen en het Reptielenhuis.

  Waikato Museum of Art and History (Hamilton)

  In Hamilton vind je het Waikato Museum of Art and History. Dit museum is een interactief centrum voor de wetenschap. Het gebouw bestaat uit twaalf galeries met verschillende tentoonstellingen. Je kunt er onder andere een kano van 200 jaar oud zien en kunstwerken van regionale en andere Nieuw-Zeelandse artiesten. Ook leer je hier alles over de Waikato en de lokale bevolking; de Tainui.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Hamilton ligt het Hamilton International Airport waar zowel nationale en internationale vluchten op landen en van vertrekken. De enige internationale bestemming is Brisbane in Australië. In Hamilton zelf kun je erg goed fietsen; er zijn verschillende goede fietspaden te vinden. Ook is er een goed busnetwerk. De bussen rijden door het centrum van de stad en naar de buitenwijken. Er rijdt tevens een trein langs Hamilton die tussen Auckland (in het noorden van het Noordereiland) en Wellington (in het zuiden van het Noordereiland) rijdt.

  Geschiedenis

  Het gebied van het huidige Hamilton werd eerst bewoond door een handjevol Maori. Zij noemden het gebied Kirikiriroa. Later werd dit veranderd in Hamilton, naar Kapitein John Charles Fane Hamilton. De geschiedenis rond de stad gaat 700 tot 800 jaar terug, toen de Maori het gebied bezetten. Dit zie je terug aan de verschillende archeologische sites en traditionele tuinen. In 1864 werden de Europese nederzettingen in Hamilton gesticht. Dit gebeurde op de plek die nu bekend staat als Memorial Park. In die tijd kwam er ook een militaire buitenpost in de stad. De gemeente Hamilton werd in 1877 opgericht met een bevolking van 1.245 mensen en een oppervlakte van 725 hectare. In december 1945 had de stad 20.000 inwoners en in 2006 ongeveer 135.000.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Hamilton