Zuidereiland

Zuidereiland Nieuw-Zeeland
Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Straat Cook is de scheiding tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Zuidereiland is iets groter dan het Noordereiland maar heeft wel minder inwoners. Qua landschap is het Zuidereiland erg afwisselend. De Nieuw-Zeelandse Alpen domineren het eiland. Het noorderlijke deel van het Zuidereiland is een populaire vakantiebestemming. Dat komt o.a. door het warme, zonnige klimaat en de mooie stranden. Op het Zuidereiland wonen minder mensen dan op het Noordereiland en daardoor kan de natuur zijn gang gaan. Het Zuidereiland bestaat uit 3 regio`s: Marlborough en Nelson, Canterbury en de kust en Otaga en Southland.

Aanbieders van vakanties naar Zuidereiland
Riksja Travel (landenspecialist) Klik

Landkaart Zuidereiland

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Zuidereiland

Abel Tasman National Park
Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park in Nieuw-Zeeland. Je herkent het park vooral aan de vele goudgele zandstranden, watervallen, kloven en rotspartijen. Ondanks dat het park het kleinste van Nieuw-Zeeland is, is er genoeg te beleven. Door de inheemse flora en fauna kijk je je ogen continu uit hier. Daarnaast kun je deelnemen aan een georganiseerde tocht, bijvoorbeeld een zeekajaktocht. Tijdens deze toch kajak je over de prachtige heldere zee en heb je kans om dolfijnen en zeehonden te spotten. 


Lake Tekapo
Lake Tekapo

Het Lake Tekapo is zo'n meer dat je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Nieuw-Zeeland. Vanuit de kant heb je een schitterend uitzicht over het meer met een oppervlakte van 88 vierkante kilometer en het prachtige helderblauwe water. Deze heldere kleur heeft die te danken aan duizenden jaren geleden, toen het gletsjermeer is ontstaan. Zo gaan de verhalen dat het meer in de ijstijd is ontstaan en dat er nog kleine deeltjes rots in het water zwerven. Vooral in de zomer is de omgeving van het meer schitterend, doordat de bloemen en planten in bloei staan. Het koude landschap veranderd dan in een groot kleurrijk natuurgebied.

Queenstown
Queenstown

Queenstown is een bekende bestemming voor vele backpackers en avonturiers. Door de mooie ligging aan het Wakatipu meer en de omliggende bergen is dit een perfecte stad om een aantal nachten te overbruggen. Queenstown staat dan ook bekend om de bruisende sfeer en de vele actieve activiteiten die hier georganiseerd worden. Ga bijvoorbeeld bungeejumpen, parachutespringen of ga mee met een jeepsafari. Daarnaast is de omgeving van Queenstown een perfecte uitvalbasis om tot rust te komen. Je vindt hier het Mount Aspiring National Park en de bekendste filmlocaties uit Lord of the Rings en X-Men: Wolverine.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

Artikelen