Recept: Peruaanse Café Passado

Café Passado
Café Passado

Alie en Tessa van Happygoats besloten twee jaar geleden een carrièreswitch te maken en niet zomaar een. Ze leerde elkaar kennen via het werk en al snel kwamen zij erachter dat ze dezelfde droom deelden, namelijk reizen. Zo besloten Alie en Tessa samen op vakantie te gaan naar Australië en eenmaal daar werden ze beide besmet met het reisvirus. Niet lang erna kwam hun droom uit en zo ontstond Happygoats. Vandaag delen deze passievolle reizigers hun verhaal over de koffie in Peru. Aangezien ze allebei gek zijn op koffie is er niks beter dan de dag te beginnen met een lekker bakkie. In Peru, in Oxapampa om precies te zijn, ontdekte de happygoats de heerlijk Café Pasado. Deze koffie wordt gezet door middel van een draagbaar koffiezetapparaat. De koffie krijgt zijn identieke smaak doordat het langzaam door de filter gaat, wat het een hele sterke smaak geeft. Wil jij deze Peruaanse koffie naar Nederland halen? Probeer dan deze de Café Pasado eens. 

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ingrediënten voor ongeveer 5 kopjes koffie

- Een koffie-pasadokan (kan ook met een gewone koffiekan)
- 100 gram gemalen koffie
- Gekookt water

Bereidingswijze:

De bereidingswijze van deze koffie in niet héél ingewikkeld. Het werkt grotendeels zoals een normaal koffiezetapparaat. Je doet eerst 100 gram gemalen koffie in het filterdeel van de koffie-pasadokan. Daarna giet je het kokende water over de gemalen koffie en sluit je de deksel. Wanneer al het water door de filter is gegaan, kun je nogmaals water er opgieten. Je kan zelf bepalen hoeveel water je erop giet. Zo bepaal je zelf de sterkte van de koffie.  

Om nu de Café Pasado te maken, kook je nog een keer het water. Schut het gekookte water in een koffiekop tot circa de helft. Giet in de andere helft van het kopje de boven geschreven koffie-essentie. 

Tip: De koffie kan gekoeld bewaard blijven, zo kun je er later weer heet water aan toevoegen voor een stevige koffie. Heb je geen speciale kan, dan kan het ook met een losse koffiefilter en een kannetje.

Alpaca's in het straatbeeld van Peru
Alpaca's in het straatbeeld van Peru


Interesse in een reis naar Peru? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen