Reisadvies: Is Portugal een veilig vakantieland?

Kliffen in Lagos
Kliffen in Lagos

Portugal is een populaire vakantiebestemming. Vooral het strand aan de Algarve, bloemeneiland Madeira en Lissabon staan op de lijstjes van toeristen. Het land heeft veel te bieden, van natuur tot cultuur. Maar hoe veilig is Portugal nu eigenlijk als vakantieland? Wij geven in dit artikel een antwoord op die vraag.

Heb je weinig kennis van Portugal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Aanpassing reisadvies 15 mei voor Portugal

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen, mede omdat deze landen aangegeven hebben toeristen te willen ontvangen uit andere EU-landen, zonder dat je eerst in quarantaine hoeft. Portugal is een van de landen waarvan de verwachting is dat het een positief reisadvies gaan krijgen.

Huidig reisadvies Portugal

Het reisadvies voor Portugal is aangepast. Door een toename van het aantal coronabesmettingen op de Azoren is er een verhoogd risico waardoor het reisadvies van de eilanden is aangepast van geel naar oranje. Voor heel Portugal geldt nu een oranje reisadvies. De Portugese overheid heeft de noodtoestand uitgeroepen. Er gelden aangescherpte maatregelen voor een groot deel van de gemeenten in Portugal. Madeira en de Azoren zijn een uitzondering. De Nederlandse overheid adviseert zeer dringend niet naar het buitenland te reizen. Kom je terug uit Portugal? Dan geldt er bij terugkomst in Nederland 10 dagen thuisquarantaine.
Huidig reisadvies Portugal

Onveilige gebieden in Portugal

Er zijn geen onveilige gebieden in Portugal.

Veiligheid in Portugal

Portugal heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's en hetzelfde geldt voor de hoofdstad Lissabon en de andere toeristische steden zoals Porto, Faro en Albufeira. Let wel, zoals ook in andere toeristische steden zijn hier zakkenrollers actief. Wees daarom alert op plekken waar veel mensen samenkomen zoals in het openbaar vervoer, op evenementen en bij toeristische bezienswaardigheden.

Costa Verde bij Porto
Costa Verde bij Porto

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Portugal is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • In Portugal komen jaarlijks bosbranden voor. Met name in de zomermaanden kunnen de bosbranden voor veel schade zorgen.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden in Portugal. Hier worden hoge straffen voor gegeven.

Link

Kijk voor het meest recente reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Wil je op vakantie naar Portugal? Wij hebben aan de hand van onze ervaringen een artikel geschreven over de mooiste accommodaties in de regio Alentejo.

Een wijngaard in de regio Alentejo
Een wijngaard in de regio Alentejo


Interesse in een reis naar Portugal? Met onze kennis en ervaring kunnen we u heel goed helpen. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisvoorstel (inclusief prijsopgave) op maat.

 TIP: Ontvang gratis een reischeque
 Onze reizen hebben flexibele voorwaarden

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen