Reisadvies: Is Portugal een veilig vakantieland?

Kliffen in Lagos
Kliffen in Lagos

Portugal is een populaire vakantiebestemming. Vooral het strand aan de Algarve, bloemeneiland Madeira en Lissabon staan op de lijstjes van toeristen. Het land heeft veel te bieden, van natuur tot cultuur. Maar hoe veilig is Portugal nu eigenlijk als vakantieland? Wij geven in dit artikel een antwoord op die vraag.

Aanbieders van vakanties naar Portugal
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Sunweb (strandvakantie) Klik
Riksja Portugal (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Las Perlas Reizen (landenspecialist) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
TUI (allround) Klik

Huidig reisadvies Portugal

Het is weer mogelijk om naar Portugal te reizen, zowel per auto als per vliegtuig. De kleur van het land is aangepast naar de kleurcode geel. Het is dus veilig genoeg om te reizen, maar er zijn veiligheidsrisico's met betrekking tot het coronavirus waar je als reiziger rekening mee moet houden. Wanneer je met het vliegtuig reist, is het mogelijk dat je bij aankomst gecontroleerd wordt op symptomen. Op dit moment zijn regio's rondom de steden Lissabon en Porto weer oranje gekleurd. Hier is een lokale uitbraak van het coronavirus waardoor de maatregelen in deze regio's weer zijn aangescherpt. Er wordt geadviseerd alleen naar deze gebieden te reizen indien dit noodzakelijk is. De Azoren en Madeira hanteren andere maatregelen dan het vasteland. Voor toegang tot de eilanden is het verplicht een negatieve coronatest te hebben die niet ouder is dan 72 uur.

Huidig reisadvies voor Portugal

Onveilige gebieden in Portugal

Er zijn geen onveilige gebieden in Portugal.

Veiligheid in Portugal

Portugal heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's en hetzelfde geldt voor de hoofdstad Lissabon en de andere toeristische steden zoals Porto, Faro en Albufeira. Let wel, zoals ook in andere toeristische steden zijn hier zakkenrollers actief. Wees daarom alert op plekken waar veel mensen samenkomen zoals in het openbaar vervoer, op evenementen en bij toeristische bezienswaardigheden.

Costa Verde bij Porto
Costa Verde bij Porto

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Portugal is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • In Portugal komen jaarlijks bosbranden voor. Met name in de zomermaanden kunnen de bosbranden voor veel schade zorgen.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden in Portugal. Hier worden hoge straffen voor gegeven.

Link

Kijk voor het meest recente reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Wil je op vakantie naar Portugal? Wij hebben aan de hand van onze ervaringen een artikel geschreven over de mooiste accommodaties in de regio Alentejo.

Een wijngaard in de regio Alentejo
Een wijngaard in de regio Alentejo

Heeft u interesse in een reis naar Portugal? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,9

Gerelateerde artikelen