Reisadvies: Is Portugal een veilig vakantieland?

Kliffen in Lagos
Kliffen in Lagos

Portugal is een populaire vakantiebestemming. Vooral het strand aan de Algarve, bloemeneiland Madeira en Lissabon staan op de lijstjes van toeristen. Het land heeft veel te bieden, van natuur tot cultuur. Maar hoe veilig is Portugal nu eigenlijk als vakantieland? Wij geven in dit artikel een antwoord op die vraag.

Heb je weinig kennis van Portugal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Aanpassing reisadvies 15 mei voor Portugal
Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen, mede omdat deze landen aangegeven hebben toeristen te willen ontvangen uit andere EU-landen, zonder dat je eerst in quarantaine hoeft. Portugal is een van de landen waarvan de verwachting is dat het een positief reisadvies gaan krijgen.

Huidig reisadvies Portugal

Het reisadvies voor Portugal is aangepast van de kleurcode geel naar de kleurcode oranje, met uitzondering van Madeira en de Azoren. Madeira krijgt de kleurcode groen en de Azoren behouden de kleurcode geel. Dit betekent dat reizen naar het vasteland van Portugal wordt afgeraden door de Nederlandse overheid, met uitzondering van noodzakelijke reizen. Maar dat reizen naar Madeira en de Azoren wel mogelijk zijn. Er zijn wel een aantal inreisbeperkingen waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo kan er alleen gereisd worden naar Portugal met een coronabewijs. Dit betekent dat u moet kunnen aantonen dat u 14 dagen geleden of langer bent gevaccineerd, of dat u een bewijs van herstel kunt laten zien of een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur. Reist u per vliegtuig? Dan dient u ook een Passanger Locator Card in te vullen.
Reisadvies Portugal

Onveilige gebieden in Portugal

Er zijn geen onveilige gebieden in Portugal.

Veiligheid in Portugal

Portugal heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's en hetzelfde geldt voor de hoofdstad Lissabon en de andere toeristische steden zoals Porto, Faro en Albufeira. Let wel, zoals ook in andere toeristische steden zijn hier zakkenrollers actief. Wees daarom alert op plekken waar veel mensen samenkomen zoals in het openbaar vervoer, op evenementen en bij toeristische bezienswaardigheden.

Costa Verde bij Porto
Costa Verde bij Porto

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Portugal is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • In Portugal komen jaarlijks bosbranden voor. Met name in de zomermaanden kunnen de bosbranden voor veel schade zorgen.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden in Portugal. Hier worden hoge straffen voor gegeven.

Link

Kijk voor het meest recente reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen