Reisadvies: Is Portugal een veilig vakantieland?

reisadvies Portugal
reisadvies Portugal

Portugal is al jaren een veel gekozen vakantiebestemming maar wat is het reisadvies voor Portugal? Is het een veilig land? Kent het land onveilige gebieden? Zijn er zaken waar je als toerist alert op moet zijn? Wij geven het antwoord op deze vragen.

Portugal is een populaire vakantiebestemming, vooral de Algarve, bloemeneiland Madeira en Lissabon staan op de lijstjes van toeristen. Het land heeft veel te bieden, van natuur tot cultuur. Maar hoe veilig is Portugal nu eigenlijk als vakantieland? Het reisadvies voor Portugal is positief. Portugal is een veilige vakantiebestemming zonder bijzondere veiligheidsrisico's.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Portugal
Het reisadvies voor Portugal is groen. Dit reisadvies geldt zowel voor het vasteland als de Azoren en Madeira. Er mag en kan dus gereisd worden naar het land. Portugal kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met die in Nederland.
Reisadvies Portugal

Onveilige gebieden in Portugal

Er zijn geen onveilige gebieden in Portugal. Waar je in Portugal wel rekening mee moet houden als reiziger zijn de bosbranden die bijna elk jaar voorkomen. Deze komen vooral in de zomermaanden voor en kunnen voor veel schade zorgen omdat dit een droge en warme periode is. Check voordat je in de zomer naar Portugal gaat het lokale nieuws op berichten zodat je weet wat de situatie is. Ben je op de bestemming wanneer er bosbranden uitbreken? Houd de lokale media goed in de gaten en volg te allen tijde de instructies van de lokale autoriteiten op. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Portugal

Portugal heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie is vergelijkbaar met wat je in Nederland bent gewend. In de grotere steden, zoals de hoofdstad Lissabon, Porto en in de Algarve zijn wel zakkenrollers actief. Wees daarom alert op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals in het openbaar vervoer, op evenementen en bij toeristische bezienswaardigheden. 

Costa Verde bij Porto
Costa Verde bij Porto

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Portugal is een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart verplicht. Deze dient het gehele verblijf geldig te zijn.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden in Portugal. Hier worden hoge straffen voor gegeven.

Link

Kijk voor het meest recente reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen