Reisadvies: Is Portugal een veilig vakantieland?

Kliffen in Lagos
Kliffen in Lagos

Portugal is een populaire vakantiebestemming. Vooral het strand aan de Algarve, bloemeneiland Madeira en Lissabon staan op de lijstjes van toeristen. Portugal is over het algemeen veilig te noemen. Toch kun je rekening houden met lichte criminaliteit. We geven antwoord op de vraag: 'Is Portugal een veilig vakantieland?'.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Portugal? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies
Reizen naar Portugal is zeer veilig te noemen. Er zijn daarom ook geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden in Portugal.

Veiligheid Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en is op dit moment veilig. Houd er wel altijd rekening mee dat je in een grote stad altijd kans hebt op kleine criminaliteit.

Houd ook hier rekening mee

Criminaliteit
Er komt overal ter wereld criminaliteit voor, zo ook in Portugal. Dit gaat vooral om kleine vergrijpen, zoals zakkenrollers, geldwissel trucs en kleine oplichting. Vooral op toeristische plekken is dit het geval. Houd altijd je spullen dichtbij en laat waardevolle spullen in de kluis van je hotel.

Natuurgeweld
Ieder jaar komen er bosbranden voor in Portugal. Zeker in de zomertijd kunnen deze branden voor veel schade zorgen. Informeer altijd bij het lokale toeristencentrum over de situatie wanneer je van plan bent om richting beboste gebieden te reizen.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Heb je interesse in een reis naar Portugal? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Portugal, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen