Reisadvies: Is Portugal een veilig vakantieland?

Kliffen in Lagos
Kliffen in Lagos

Portugal is een populaire vakantiebestemming. Vooral het strand aan de Algarve, bloemeneiland Madeira en Lissabon staan op de lijstjes van toeristen. Het land heeft veel te bieden, van natuur tot cultuur. Maar hoe veilig is Portugal nu eigenlijk als vakantieland? Wij geven in dit artikel een antwoord op die vraag.

Een greep uit ons assortiment

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies Portugal

Het reisadvies voor Portugal is aangepast. Het aantal coronabesmettingen in heel Portugal is hoog, waardoor de kleurcode van het hele land wordt aangepast naar oranje. Ook Madeira zal aangepast worden van geel naar oranje. Een uitzondering zijn de Azoren, deze blijven de kleurcode geel behouden. Reis alleen naar Portugal indien dit noodzakelijk is. Bij terugkeer in Nederland ga je 10 dagen in thuisquarataine. Wanneer je thuiskomt van de Azoren hoef je niet in quarantaine.
Huidig reisadvies Portugal

Onveilige gebieden in Portugal

Er zijn geen onveilige gebieden in Portugal.

Veiligheid in Portugal

Portugal heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's en hetzelfde geldt voor de hoofdstad Lissabon en de andere toeristische steden zoals Porto, Faro en Albufeira. Let wel, zoals ook in andere toeristische steden zijn hier zakkenrollers actief. Wees daarom alert op plekken waar veel mensen samenkomen zoals in het openbaar vervoer, op evenementen en bij toeristische bezienswaardigheden.

Costa Verde bij Porto
Costa Verde bij Porto

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Portugal is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht.
  • In Portugal komen jaarlijks bosbranden voor. Met name in de zomermaanden kunnen de bosbranden voor veel schade zorgen.
  • Het smokkelen of verhandelen van drugs is verboden in Portugal. Hier worden hoge straffen voor gegeven.

Link

Kijk voor het meest recente reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Wil je op vakantie naar Portugal? Wij hebben aan de hand van onze ervaringen een artikel geschreven over de mooiste accommodaties in de regio Alentejo.

Een wijngaard in de regio Alentejo
Een wijngaard in de regio Alentejo

Heeft u interesse in een reis naar Portugal? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen