De Algarve van A tot Z

Sagres in het zuidwesten van de Algarve
Sagres in het zuidwesten van de Algarve

De Algarve wordt ook wel het beroemdste geheim van Europa genoemd.33travel/"> Maar weet jij alles al over de Algarve? Wij denken van niet. Daarom hebben wij deze prachtige Portugese streek compleet van A tot Z beschreven. Na het lezen van dit artikel kun je pas echt zeggen dat je alles over de Algarve weet!

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

A van Albufeira

Niet de A van Algarve maar de A van Albufeira. Deze stad is vooral bekend bij de jeugd die naar Portugal op stapvakantie gaat. Er zijn ontzettend veel leuke uitgaansgelegenheden en er zijn fijne zandstranden bij de stad. Het is leuk om een wandeling door de oude stad te maken of een boottocht langs de kustlijn. Misschien spot je er zelfs dolfijnen!

B van Benagil

Praia de Benagil is misschien wel het bekendste strand van de Algarve. Niet om het strand zelf, maar om de rotsformatie naast het strand. Een grote grot met een klein strandje en een gat bovenin zorgen voor een bijzonder uitzicht. Je kunt deze grot zwemmend bezoeken vanaf het strand of tijdens een boottocht langs de kustlijn.

De bijzondere rotsformatie bij Benagil
De bijzondere rotsformatie bij Benagil
Vraag gratis een offerte aan

C van catamaran

Zoals al benoemd is het erg leuk om een boottocht te doen langs de prachtige kustlijn van de Algarve. Een leuke optie daarbij is om een tocht met een catamaran te doen. Dit is een redelijk luxe boot waar je heerlijk in kunt zitten en kunt genieten van de mooie uitzichten. Doe dit bijvoorbeeld bij het mooie natuurpark Ria Formosa.

D van Dona Ana

Het strand Dona Ana (Praia Dona Ana) ligt aan de kust van Lagos en is misschien wel het mooiste strand van de Algarve. De rotsformaties in het lichtblauwe water zorgen gecombineerd met het goudgele zandstrand voor een prachtig gezicht.

Praia Dona Ana
Praia Dona Ana

E van eilanden

Veel mensen weten dit niet, maar in de Algarve vind je ook eilanden. In het natuurpark Ria Formosa zijn er een paar. Zo vind je er bijvoorbeeld de eilanden Tavira en Farol, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je vakantie in de Algarve.

F van Faro

Faro is een historische stad aan de kust van de Algarve met een mooi haventje en bovendien het belangrijkste vliegveld van de Algarve: Aeroporto de Faro (FAO). Het is een goede uitvalsbasis om de diverse mooie plekken in de omgeving te bezoeken.

G van golfen

De golfsport is erg populair in de Algarve. Er zijn dan ook ontzettend veel golfclubs en golfbanen te vinden in de regio.

H van heet

In de zomer heerst er in de Algarve een constante temperatuur van boven de 30 graden. Er valt nauwelijks regen en het kan er dan ook erg droog zijn. Het is belangrijk hier rekening mee te houden als je op vakantie gaat naar deze regio.

I van imposante kliffen

De kustlijn van de Algarve bestaat uit grote, imposante kliffen. Je kunt deze vanaf het land bewonderen of vanaf het water door middel van een boottocht.

De kustlijn van Albufeira
De kustlijn van Albufeira

J van jongerenvakantie

De Algarve is – vooral door de uitgaansstad Albufeira – een erg populaire bestemming voor een jongerenvakantie. Dit komt vooral door de combinatie van het bruisende nachtleven, het warme en zonnige weer en de fijne zandstranden.

K van kajakken

Onder andere bij Lagos kun je heel goed kajakken. Trotseer de golven van de Atlantische Oceaan, ontdek kleine grotten waar grote boten niet kunnen komen en aanschouw de indrukwekkende rotsformaties van dichtbij vanuit je kajak.

Kajakken in de Algarve
Kajakken in de Algarve

L van Lagos

De stad Lagos is klein en gemoedelijk. Het heeft een gezellig centrum en in de omgeving van de stad vind je enkele geweldige stranden en rotsformaties. Zo vind je hier Ponta da Piedade en Praia Dona Ana.

M van Marinha

Het strand Marinha (Praia da Marinha) is een van de mooiste stranden van de Algarve. Het strand is bekend door de bijzondere rotsformatie met twee grote bogen, dat je kunt vinden naast het strand.

Praia da Marinha
Praia da Marinha

N van natuur

Veel toeristen bezoeken de Algarve om de geweldige natuur. Het belangrijkste natuurpark is Ria Formosa, waar je een grote verscheidenheid aan flora en fauna vindt.

O van Olhão

Mensen die graag het authentieke Portugal willen ontdekken, moeten zeker de vissersplaats Olhão eens bezoeken. Deze stad ligt iets ten oosten van de stad Faro.

P van Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is een stukje kust bij Lagos met bijzondere rotsformaties die uit het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan steken. Vanaf de kust heb je een prachtig uitzicht op de rotsformaties en het is dan ook een populaire plek voor toeristen om er foto's te maken.

Ponta da Piedade
Ponta da Piedade


Q van ?

R van Ria Formosa

Ria Formosa is een natuurpark ten zuiden van de stad Faro. Het bestaat uit een lagune met moerassen, zoutpannen en eilandjes. Er komen onder andere ooievaars, zilverreigers, veel vissoorten, zeepaardjes en in de winter ook flamingo's voor.

S van Sagres

Het plaatsje Sagres is het meest zuidwestelijke puntje van Europa. Het is omgeven door ruige kliffen en enkele mooie strandjes.

T van tegeltjes

Zoals op veel plekken in Portugal kom je in de Algarve vaak nog huizen tegen die betegeld zijn met de typisch Portugese tegeltjes.

Portugese tegeltjes in Tavira
Portugese tegeltjes in Tavira

U van uur

In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland. Houd tijdens je vakantie naar Portugal altijd rekening met dit tijdsverschil.

V van verse vis

In de Algarve serveren ze in heel veel restaurants heerlijke verse vis. Vooral tonijn en 'clams' (een soort mossel) zijn populair in de regio. Verder wordt sardinepasta er veel gegeten op brood.

Clams, garnalen en andere visgerechten
Clams, garnalen en andere visgerechten

W van water

Het water bij de stranden van de Algarve is ontzettend helderblauw. Het zorgt ervoor dat de stranden er nog nét iets mooier uitzien dan dat ze al zijn.

X en Y van ?

Z van zandstranden

De Algarve is de perfecte bestemming voor een strandvakantie, omdat er ontzettend veel prachtige zandstranden te vinden zijn. Je hebt grote toeristische stranden, maar ook erg veel kleine afgelegen stranden waar nauwelijks mensen zijn. Het is leuk om deze te ontdekken tijdens je vakantie naar de Algarve.

Wil je graag meer informatie over de Portugese Algarve? lees dan verder in de Mooiste plekken van de Algarve. 

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen