Waar vind je het mooiste terras van Lissabon?

Mensen op een terras in Lissabon
Mensen op een terras in Lissabon

Lissabon kent diverse terrassen die in de zomer vele bezoekers trekken. Zowel grote als kleine, gezellige locaties bieden hier de mogelijkheid voor bezoekers om onder het genot van een drankje en een hapje te kunnen ontspannen en genieten van het weer en de mooie omgeving. Wat is het mooiste en meest gezellige terras van de Portugese hoofdstad? Aangezien wij er niet één kunnen aanwijzen vind je hieronder de vijf mooiste terrassen van Lissabon waarvan sommige een fantastisch uitzicht hebben. 


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

1. Esplanada S. Pedro de Alcantâra

Het S.Pedro de Alcantara terras bevindt zich in de populaire uitgaansbuurt van Bairro Alto, op het uitzichtpunt Miradouro en boven de Glória lift. Op dit terras, dat een panoramisch uitzicht over de Castelo de São Jorge en het historisch centrum van Lissabon biedt, kunnen typische Portugese hapjes genuttigd worden. Enkele van deze hapjes zijn de bekende roomgebakjes ‘pastel de nata’, kwarktaarten van Sintra ‘queijadas’ en de Kabeljauw hapjes ‘pasteis de bacalhau’. Naast de heerlijke hapjes schenkt het terras typische Portugese drankjes als de Beirão likeur, de zoete kersenlikeur Ginjinha en de Portugese amandel likeur ‘Amêndoa amarga’. Samen zorgen deze lekkernijen voor een heerlijke namiddag in de hoofdstad van Portugal!

2. Esplanada da Graça

Het terras aan de Esplanada da Graça heeft een geweldig uitzicht door de ligging aan het uitzichtpunt de Miraduro da Graça met aan de linkerkant het kasteel São Jorge. Dit zorgt voor een magistraal uitzicht op Lissabon tot aan de Mar da Palha (zee van stro). Hier komen de natuurlijke en architecturale schoonheden van de stad optimaal naar voren.

3. Restaurant Terreiro do Paço

Restaurant Terreiro do Paço, gelegen aan het Terreiro do Paço plein, werd in 2011 heropend en is een van de meest iconische eetgelegenheden in Lissabon. Dit restaurant biedt diverse gerechten geïnspireerd op de Portugese en Mediteraanse keuken. Terreiro do Paço heeft drie eetzalen en twee terrassen die een ontspannen sfeer uitademen. De mooie terrassen van het restaurant bevinden zich aan het Terreiro do Paço plein en onder de arcades van Pátio da Galé.

4. Cerca Moura

Een populair terras bij jongeren en toeristen is de Cerca Moura. Een drankje op dit terras is een must voor het uitgaan aangezien het uitgaansleven van Lissabon wordt beschouwd als één van de beste in Europa. Cerca Moura heeft een tweede terras dat zich aan de overkant van de straat bevindt en een prachtig uitzicht biedt over de Alfama wijk en de Taag rivier.

5. Esplanada do Príncipe Real

Esplanada do Príncipe Real is de perfecte locatie voor een leuk en ontspannen uitje. Hier kunnen bezoekers van smaakvolle lunches en vele tapas genieten in de Principe Real tuin, één van de mooiste tuinen van Portugal. Het alternatieve publiek biedt een aangenaam contrast met de oude bomen die in de tuin staan.

Tip: meer fijne terrassen en restaurants liggen bij de Lissabon Boardwalk. Bekijk hier het filmpje. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen