Tram 28 in Lissabon

Tram 28 in steegje in Portugal
Tram 28 in steegje in Portugal

De hoofdstad van Portugal is een levendige en veelzijdige stad, rijk aan geschiedenis en cultuur. Een van de leukste manieren om dit alles te ervaren is door gebruik te maken van de tram. Het uigebreide tramnet van Lissabon is in de laatste jaren teruggebracht van 20 tot vijf lijnen. De tram wordt vooral ingezet wanneer de straten voor de bus onbegaanbaar zijn. Ze zijn te smal of met hellingen van wel 14% simpelweg te steil. Deze straten vind je vooral in het historische centrum van Lissabon, waardoor een ritje met de tram een unieke ervaring zal blijken. Een van de vijf overgebleven lijnen verdient wat extra aandacht: tram 28. Deze populaire tramlijn passeert in 40 minuten tijd verschillende historische en architectonische hoogtepunten van de stad.

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Route Tram 28

Het vertrekpunt van de tram is Martim Moniz, waarna je al snel de Igreja de São Vicente de Fora passeert. Deze 17e eeuwse kerk is één van de belangrijkste maniëristische gebouwen van Portugal. Tevens zijn hier alle Portugese koningen uit het Huis Bragança, een Portugese dynastie, begraven. Hierna vertrekt de tram richting de wijk Alfama. Onderweg rijd je door enkele van de meest pittoreske straatjes en pleinen van de stad. Met name de straat Rua das Escolas Gerais en het plein Largo das Portas do Sol zijn bijzonder mooi. Het plein geeft je een prachtig uitzicht over de rivier, de heuvel en het kasteel Castelo de São Jorge.

Vervolgens rijdt de tram verder langs de Kathedraal Sé en de Igreja de Santo António en brengt je naar het district Baixa, het hart van Lissabon. Dit district is het eerste Europese voorbeeld van stedelijke planning en bevat talloze leuke pleinen, straatjes en cafés.

De tram hervat zijn rit en begint te stijgen op weg naar Chiado. Het gebied rond dit oude plein staat tegenwoordig bekend als een elegante wijk die door zowel toeristen als de plaatselijke bevolking wordt bezocht om te shoppen. Door de aanwezigheid van verschillende musea en enkele theaters geldt de wijk ook als belangrijk cultureel gebied. Bijzonder is ook de bouwstijl van de gebouwen die je passeert. Alvorens je de tram verlaat, kom je langs het parlementsgebouw en de Basílica da Estrela. Een gepaste afsluiting van deze bijzondere rit.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen