Surfen in Portugal tijdens een surfvakantie

Surfende mannen op zee in Portugal
Surfende mannen op zee in Portugal

Portugal is met zijn mooie, lange kust de ultieme plek om te surfen. De Costa Portugal is een wel 832 kilometer lang strand en ligt aan de kustlijn van de Atlantische Oceaan. De meest bekende stranden zijn Algarve en Cascais. In de Algarve heb je verscheidene uiteenlopende stranden. Van smalle strandjes tussen de rotsen, tot brede zandstranden achter de hoge duinen. In het oosten zijn de stranden rustiger, vooral de stranden die in het westen van het land liggen zijn populair. Er zijn er vele strandplekken in Portugal die een waar surfparadijs zijn.

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Surfen

Surfen is een sport met moeilijke technieken en je zult hier veel voor moeten oefenen. Het is een sport waar doorzettingsvermogen en geduld voor nodig is. Daarom is het voor beginnende surfers leuk om op surfkamp te gaan en met een groep mensen te leren surfen. Deze zijn in de zomer in Portugal dan ook veel te vinden. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag en lessen nemen, die op veel bekende surfplekken aangeboden worden.

Surfgebieden
De 6 belangrijkste surfspots van Portugal zijn:
- Praia de Figueira, dit strand ligt in het zuidwesten van Algarve en biedt uitstekende kansen voor surfers om te surfen.
- Praia de Odeceixe ligt in het westen van Algarve, het is relatief klein, maar biedt wel goede mogelijkheden om te surfen.
- Praia de Amado, dit is een populaire en beroemde surfplek. Net zoals Praia de Odeceixe ligt dit strandgebied ook in West-Algarve.
- Praia do Guincho, dit is hét surfparadijs van Portugal met zijn wilde en hoge golven. Dit is een plek voor gevorderde surfers, vanwege de onderstroom. Praia do Guincho ligt in Costa de Lisboa, ten westen van Lissabon.
- Praia da Ribeira de llhas, ligt net zoals Praia do Guincho in Costa de Lisboa. Ook dit is een beroemde surfplek, en hier wordt zelfs geregeld het World Championship Surfing georganiseerd.
- Praia Baleal heeft goede golven voor watersporten, inclusief surfen. De golven zijn namelijk vrij voorspelbaar. Dit is dus een goede plek voor beginnende surfers om het te leren. Dit strand ligt in Costa de Prata, aan de zilverkust, ten noorden van Peniche.

Surfbenodigdheden

Beginners kunnen het beste starten op een longboard, deze surfplank is iets langer dan de normale korte boarden, wat voor een beter evenwicht zorgt. In de koudere wateren is het aangeraden om een wetsuit te dragen, dit waterdichte pak zorgt dat je lichaam warm blijft. Vraag gratis een offerte aan

Surfkampen

Voor beginners, is het erg leuk om op surfkamp te gaan. Deze kampen duren vaak 7, 10, 14 of 17 dagen. Je krijgt dan bijvoorbeeld elke dag 1 tot 4 uur surfles en kan de rest van de dag zelf oefenen. De surfbenodigdheden zoals een board en wetsuits kun je lenen van de organisatie waar je mee op surfkamp bent. Ook eten en vervoer naar de plek wordt geregeld. Daarbij is de verblijfplaats ook inbegrepen, je hebt vaak keuze uit een tent, bungalow, appartement of strandhuis. Het kan voorkomen dat je met het kamp ook uitjes gaat maken, bijvoorbeeld naar een typisch surfstadje. Jongeren van alle leeftijden kunnen hier aan deelnemen, er zijn junior surfkampen, maar ook 16+ surfkampen.

Tip: we hebben een aantal accommodaties in het surfgebied van de Algarve en Cascais. Vraag je gratis offerte aan !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen