Beste reistijd Portugal: Vliegtijd & beste maand

Ponta de Piedade in Lagos
Ponta de Piedade in Lagos

Portugal is een populair vakantieland. Dat is niet gek, want het is een veelzijdig land waar je heerlijk op het strand kunt liggen, fietstochten kunt maken of juist de cultuur kunt proeven in een van de pittoreske stadjes. Of je nu een actieve vakantie wilt of een ontspannen vakantie, op reis wil je graag goed weer. In dit artikel kun je lezen wanneer je het best naar Portugal kunt reizen.

Een greep uit ons assortiment

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Vliegtijd

Het verschilt per gebied hoelang je in het vliegtuig zult zitten. Zo vlieg je naar Faro, Albufeira, Lissabon en Porto ongeveer 2,5 uur. Ga je naar Madeira? Dan zul je eerder 4 uur in het vliegtuig doorbrengen. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die naar Portugal vliegen, dus je hebt keuze genoeg. Vergeet bij aankomst niet de tijd één uur terug te zetten, want Portugal heeft een andere tijdzone. Reis je naar de Azoren? Zet de tijd dan twee uur terug.

Alfama
Alfama

Weer en klimaat

Het klimaat in Portugal is mild en aantrekkelijk. In de zomermaanden wordt het in het noorden niet veel warmer dan 25 graden, waardoor het er uiterst geschikt is voor bijvoorbeeld een wandelvakantie. 's Zomers is het in het zuiden gemiddeld 29 graden en soms zijn er zelfs uitschieters tot wel 40 graden! De avonden en nachten zijn er aangenaam. 's Winters kan er, in bepaalde gebieden in het noorden, worden geskied. De meeste regen valt tussen november en mei, waarvan de meeste millimeters eveneens in het noorden. 

Douro Vallei
Douro Vallei

Beste maand

De beste maanden om te reizen hangen af van je doel en de regio waar je naartoe reist. Portugal kun je verdelen in 3 gebieden, want naast het vasteland zijn Madeira en de Azoren ook onderdeel van het land. Het noorden is over het algemeen wat frisser dan het zuiden. In het noorden zal het in mei nog wat koud kunnen zijn, maar de zomers zijn hier aangenaam. Het zuiden is vaak het hele jaar door aangenaam, maar hartje zomer kan het hier erg heet zijn.

Wat Madeira betreft: in de wintermaanden regent het er vrij veel en dus is reizen tussen november tot en met februari een minder goede keuze. Wanneer je naar Madeira wilt reizen, kun je dit het beste doen in de maanden april en mei of september en oktober. In de lente staat het hele eiland in bloei, wat een prachtig zicht geeft, en tevens zijn er dan veel volksfeesten. In de laatste zomermaanden zijn de heetste dagen voorbij en is het aangenamer.

De beste maanden om naar de Azoren te reizen zijn in de zomermaanden, waarvan juli en augustus de beste zijn. In deze maanden valt er vrijwel geen regen en is de temperatuur aangenaam. Houd er wel rekening mee dat Portugezen in de maand augustus allemaal vakantie hebben, waardoor het in de kustgebieden drukker zal zijn dan anders.

Al bij al is de beste reismaand voor Portugal terug te dringen naar september: wanneer de grootste hitte voorbij is, maar de temperatuur nog aangenaam en de regen is nog niet in zicht is. En omdat de vakanties van veel toeristen dan voorbij zijn, is het veel rustiger dan in de maanden ervoor.

Prachtige kliffen
Prachtige kliffen

Heeft u interesse in een reis naar Portugal? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen