Strandvakantie in Albufeira

albufeira
albufeira

Albufeira wordt ook wel de belangrijkste toeristische badplaats van de Algarve genoemd. De pittoreske binnenstad, de moderne haven en de prachtige stranden zijn voor veel mensen de reden om hun strandvakantie in Albufeira te houden.

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

De badplaats

Van oorsprong is Albufeira een echt vissersdorp, in de jaren zestig werd de kustplaats pas een echt vakantieoord. De prachtige stranden zijn hierbij de grootste trekpleister, waar je volop kunt genieten van de zon en de zee. In de badplaats zelfs zijn erg veel toeristische faciliteiten als restaurants, clubs, cafés en winkeltjes. Ook heeft Albufeira een erg gezellig, pittoresk centrum.

De stranden

De goudkleurige stranden en de kristalheldere blauwe zee zijn kenmerkend voor een strandvakantie in Albufeira. Meestal zijn de stranden omringd door rotsen, waardoor er leuke en beschermende baaitjes ontstaan. In totaal telt de badplaats meer dan twintig stranden, waarvan er ook een aantal in de omgeving van Albufeira liggen. De belangrijkste stranden zijn Praia dos Pescadores, Praia da Falésia, Praia Salgados en Praia da Oura. Al deze stranden hebben voorzieningen als reddingszwemmers, restaurants, bars, parasols en ligbedden. De overige stranden hebben wat minder voorzieningen, maar zijn daardoor niet minder mooi. Vaak zijn de wat afgelegen strandjes ook nog eens rustiger. Als je over een auto beschikt kun je het beste zelf op zoek gaan naar een afgelegen baai, zo vind je vaak de mooiste plekjes.

Praia dos Pescadores
Dit strand, dat ook wel Fischerman's Beach wordt genoemd, is vrij afgelegen. Het grenst aan het oude centrum en trekt veel families aan. Dit komt doordat er maar weinig golven te vinden zijn, het een mooi goudgeel zandstrand heeft en het direct aan het grote plein grenst.

Praia da Falésia
Iets verder van het centrum af ligt Praia da Falésia. Langs deze langgerekte kuststrook groeien veel pijnbomen. Het strand staat bekend om het mooie zand, waar er bij vloed baaitjes ontstaan. Ook zijn er langs de weg naar het strand winkels, bars en restaurants te vinden.

Praia Salgados
Grenzend aan de jachthaven van Albufeira ligt het druk bezochte Praia Salgados. Het strand wordt omgeven door duinen en ligt vlakbij een beschermd natuurgebied. Hier leven veel vogels, waaronder de witte flamingo. Het zeewater is erg helder op deze plek, ook zijn er voldoende eet- en drinktentjes te vinden.

Praia da Oura
Het meest toeristische strand van allemaal is Praia da Oura. Het ligt aan de hoofdstraat van de plaats en wordt daardoor omringd door bars en restaurants. In totaal bestaat het strand uit drie verschillende stranden, die worden gescheiden door rotsformaties. De meeste jongeren vakanties gaan naar dit deel van Albufeira omdat hier de gezelligste barstreet is van de plaats. Meer bijzondere stranden lees je in ons artikel De mooiste stranden van de Algarve 


Vraag gratis een offerte aan

Watersporten

In Albufeira zijn verschillende watersporten te beoefenen. Zo kan je dankzij het altijd aanwezige briesje perfect zeilen of surfen. Ook is het een erg aantrekkelijke plek voor duikers door het kraakheldere water en de interessante onderwaterwereld. Naast windsurfen kan je ook goed kitesurfen in Albufeira en de rest van de Algarve. Hiervoor is Portimao de beste plaats. Voor de duikers zijn er verschillende duikscholen te vinden die je de mooiste plekjes van de oceaan zullen laten zien. Ook is het aan te raden om zelf een snorkelsetje te kopen of mee te nemen vanuit huis. Rondom de rotsformaties in de zee is het onderwaterleven namelijk erg mooi!

Tip : ben je op zoek naar de meest kindvriendelijke hotels van Albufeira of de Algarve? die lees je HIER. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen