De kust van de Alentejo

Kliffen Cabo Sardao, Alentejo, Portugal
Kliffen Cabo Sardao, Alentejo, Portugal

Alentejo is een gebied in het zuiden van Portugal. De kust van de Alentejo kent vele gezichten, van steile kliffen in het zuiden met kleine stranden en vissershaventjes tot witte duinen met blauwe lagunes en uitgestrekte rijstvelden in het noorden. Alentejo wordt in het noorden begrensd door de rivier de Taag en in het oosten grenst het aan Spanje. In het zuiden ligt de Algarve en in westen ligt de Atlantische Oceaan. Qua oppervlakte is het bijna net zo groot als het landoppervlakte van Nederland maar er wonen slechts 750.000 mensen. De kust van Alentejo strekt zich uit van de rivier Sado tot Zambujeira do Mar. Het is vooral geschikt voor een actieve vakantie, maar er zijn ook prachtige stranden waar je kunt relaxen. In de verschillende plaatsen langs de kust kun je kennis maken met de Portugese cultuur en gastronomie.

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Actieve vakantie langs de kust van Alentejo

Het mooie landschap langs de kust van Alentejo nodigt uit om te ontdekken op de fiets/mountainbike, te paard of te voet. Ondanks dat er geen aangelegde fietspaden zijn kun je op de gemeentewegen wel fietsen. Zoals vaker langs een kustgebied kun je ook hier leuke dagtochtjes maken zoals een tocht in de zoutgaljoens van de Sado rivier waar je prachtige flamingo's en dolfijnen kunt zien. Op de Mira rivier kun je boot- en kanotochtjes maken en er zijn verschillende duik- en surfscholen langs de gehele kust. Ook kun je er prima (leren) bodyboarden en kitesurfen.

Kitesurfen in Portugal
Kitesurfen in Portugal

Stranden van Alentejo

Tussen het punt van Tróia en de kaap van Sines ligt een onafgebroken zandstrand waar je je uren kunt vermaken met het kijken naar de (kite)surfers of bodyboarders. Ben je met het hele gezin op vakantie dan kun je het beste naar de stranden van São Torpes, Morgável, Grande van Porto Covo, Ilha do Pessegueiro en Vale Figueiros gaan. Deze stranden zijn allen met de Blauwe Vlag beloond vanwege de goede kwaliteit van het zeewater. Wie van kleine strandjes houdt, heeft de keus uit de zogenaamde 'strandjes' van Porto Covo, zoals Vieirinha, Oliveirinha of Samouqueira. Er is niet overal toezicht en soms zijn ze niet makkelijk te bereiken maar als je er eenmaal bent zul je versteld staan van de rust, schoonheid en afzondering.

Samoqueira Beach, Porto Covo
Samoqueira Beach, Porto Covo
Vraag gratis een offerte aan

Steden langs de kust van Alentejo

Sines is de grootste stad langs het kustgebied. Het is de geboortestad van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama. Dit oude havenstadje heeft een mooi historisch centrum waar je heerlijke vis kunt eten in een van de restaurantjes. Porto Covo ligt ten zuiden van Sines en is van oorsprong een parochie van Sines. Het is een geliefde strandbestemming bij de Portugezen. Het centrale plein Largo Marquês de Pombal mag je niet overslaan tijdens een bezoek aan de plaats. Dit plein wordt gezien als een van de pareltjes van de Portugese volksbouwkunst. Op het terras kun je hier genieten van lokale specialiteiten met uitzicht op de mooie 18e-eeuwse huizen.

Oud kasteel in Sines
Oud kasteel in Sines


Vraag een gratis offerte aan voor een rondreis door de Alentejo. Deze is heel goed te verlengen met een verblijf aan de zonnige Algarve of bij cultureel Lissabon

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen