Top 5 leukste excursies Albufeira

Sagres in de Algarve
Sagres in de Algarve

Albufeira is een bekende zonbestemming en geliefd door de prachtige stranden en het leuke stadscentrum. Heb je de goudgele stranden wel weer genoeg gezien dan is het leuk om een excursie te maken naar een van de vele mooie plekken die de Algarve heeft. Je hoeft je geen moment te vervelen, er worden namelijk vele leuke excursies georganiseerd vanuit de badplaats. Veel van deze excursies vinden op of rondom het water plaats. Doordat wij de Algarve zelf hebben bezocht kunnen wij jullie uitstekend adviseren over de top 5 leukste excursies vanuit Albufeira. 

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

5. Piratenschip cruise

De kustlijn van de Algarve aanschouwen vanaf een echt piratenschip? Dan kan tijdens deze excursie! Het is een boottocht die voor zowel volwassenen als kinderen erg leuk is. De excursie duurt vaak een paar uur en zorgt gegarandeerd voor veel plezier. Duik vanaf de boot het water in, nuttig een drankje bij de Pirate Bar of aanschouw de rotsformaties als er dicht langs wordt gevaren.

Piratenboot voor de kust van de Algarve
Piratenboot voor de kust van de Algarve


4. Lagos en Sagres tour

Ontdek de allure van de leuke stadjes Lagos en Sagres, door middel van een halve dagexcursie naar het westen van de Algarve. Onder begeleiding van een ervaren en lokale gids, begin je met de badplaats Lagos. Hier zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden. Zo bezoek je het Municipal Museum in de Sint Antonius kerk, stop je bij het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder en ontdek je dat Lagos een ruige geschiedenis heeft als het gaat om eeuwenoude ontdekkingen. De excursie wordt vervolgd naar het dorpje Sagres, op het meest zuidwestelijke puntje van heel Europa. Er zijn vele mooie rotspartijen te bewonderen, tot wel een hoogte van 75 meter. Na Sagres rijdt de bus weer terug naar Albufeira.

Het oude centrum van Lagos
Het oude centrum van Lagos
Vraag gratis een offerte aan

3. Grotten en dolfijnen boottocht

Wist je dat het mogelijk is om dolfijnen te spotten voor de kust van Albufeira? In de nieuwe haven van Albufeira ga je aan boord van de boot waarbij je een tocht langs de prachtige kust van de Algarve maakt. Onderweg kom je diverse mooie rotsformaties tegen, bij sommige excursies vaar je zelfs door grotten. Het doel van de tocht is natuurlijk het spotten van de dolfijnen en de kans hierop is best groot. Natuurlijk blijven het wilde dieren en is het altijd mogelijk dat je ze niet ziet. Ook al zie je deze bijzondere beesten niet, het is zeker een onvergetelijke ervaring!

Dolfijnen spotten in Albufeira
Dolfijnen spotten in Albufeira
 

2. De grot van Benagil

Het wordt een grot genoemd, maar is eigenlijk een grot en strand in één. In de grot is namelijk een prachtig strandje te vinden, dat je kan bereiken door een wandelpad te volgen of er met een boot te komen. Er worden diverse excursies naar de grot georganiseerd, waarbij ook diverse andere grotten worden bezocht. Doordat er in de bovenkant van de grot een groot gat zit, zorgt dit met zonsopgang en zonsondergang voor een prachtig lichtspel. 

De grot van Benagil
De grot van Benagil

1. Dagtocht Lissabon

Lissabon is een absolute aanrader als je in Albufeira verblijft en goed te bezoeken tijdens een dagexcursie. In ongeveer drie uur rijden ben je in het centrum van de stad en aanschouw je de rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Met een gids ontdek je het centrum vervolgens en verken je de wijken als Belém, het Jerónimos-klooster door middel van een audiotour en bekijk je de charmante straatjes van Alfama. Het kasteel van São Jorge mag ook zeker niet worden overgeslagen. Voordat de bus weer terugkeert krijg je nog wat vrije tijd in Lissabon, om bijvoorbeeld te winkelen, te eten of wat leuke souvenirs te halen.

De tram in Lissabon
De tram in Lissabon

Accommodatietip: het charmante TIME TO SMILE BALAIA SENSES in Albufeira. Het hotel is rustig gelegen, heeft moderne appartementen en je hebt een prachtig uitzicht over de groene omgeving.
TIME TO SMILE Balaia Senses
TIME TO SMILE Balaia Senses

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen