Golfen in de Algarve

Golfbal in groen gras, Algarve
Golfbal in groen gras, Algarve

Perfect klimaat, vriendelijke bewoners en veel golfbanen maakt de Algarve een van de populairste golfbestemmingen van Europa. In het zuiden van Portugal strekt de Algarve zich uit van Spanje tot aan Lagos in Portugal. Er zijn 34 golfbanen van internationale allure te vinden, welke gebruikt worden voor veel (internationale) golfcompetities. In oktober vindt in de Algarve het jaarlijkse golfevenement de Portugal Masters plaats, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste en grootste toernooien ter wereld.

Er zijn verschillende mogelijkheden om in de Algarve te golfen, zo kun je individuele tijd boeken op de golfbaan, maar zijn er ook golfpakketten te boeken. De golfpakketten bestaan vaak uit meerdere ronden golf, deze ronden kun je op de verschillende golfbanen doen. Wel is het belangrijk er rekening mee te houden dat je tenminste je golfvaardigheidsbewijs (GVB) moet hebben om in het buitenland te kunnen golfen, zo ook in de Algarve. In de Algarve staat vaak een stevige wind, wat het golfen moeilijker maakt. Het leukst is het om te golfen op een baan die helemaal bij jou en je handicap past, daarom vind je hieronder een aantal golfbanen die aangelegd zijn voor verschillende handicaps.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

De golfbanen

Ten westen van Faro vind je de golfbanen uit de Oceanico Golf Groep. Een van de oudste banen uit deze groep en uit de Algarve is 'the Old Course', de baan is geopend in 1969 en ontworpen door Frank Pennink. Net voor het jaar 2000 is de baan volledig gerenoveerd en kwam er een nieuw clubhuis. De golfbaan is geschikt voor golfers met een handicap van 24 bij mannen en bij vrouwen 28.

In 1966 werd de eerste golfbaan in de Algarve geopend. De golfbaan is ontworpen door Sir Henry Cotton, naar wie de golfbaan ook is genoemd; Sir Henry Cotton´s Championship Course. Er werden bijna 500.000 struiken en bomen geplant op het vlakke en voorheen kale terrein. Op de golfbaan is negen keer de Portugal Open gespeeld. Deze golfbaan is geschikt voor golfers met een handicap van 28 bij mannen en 36 bij vrouwen.

Quinta do Lago Golf is een 18-holes golfbaan. Deze golfbaan onderscheidt zich van andere golfbanen in de Algarve doordat er rond deze golfbaan geen luxe villa's staan maar struiken en bomen. Er zijn verschillende bunkers aangelegd om de vlakke baan hoogteverschillen te geven. De baan is geschikt voor een handicap bij mannen van 28 en bij vrouwen van 36.

Tussen Albufeira en Faro ligt Vale do Lobo Ocean Course, deze baan is belangrijk geweest voor de Algarve. Als één van de oudste banen zorgde Vale do Lobo ervoor dat de Algarve werd gezien als een belangrijke golfbestemming in de wereld. De fairways op het terrein zijn erg smal waardoor het belangrijk is dat je als golfer nauwkeurig kunt slaan. Deze baan is het meest geschikt voor een mannelijke handicap van 27 en een vrouwelijke handicap van 35.

De hotels

Het Meridien Penina Golf & Resort hoort bij de Sir Henry Cotton's Championship Course welke hierboven ook beschreven is. Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor een golfvakantie in de Algarve. Dichtbij Alvor en Lagos en bij de Monchique heuvels. Je kunt hotelkamers boeken die uitzicht hebben over de golfbaan of op de heuvels. In het hotel zijn een aantal restaurants zodat je een ruime keus hebt aan maaltijden.

Een golfhotel centraal gelegen in de Vale do Lobo, dat is het Barringtons Golfhotel. Het hotel staat op een landgoed van 1.000 hectare, dichtbij een aantal prachtige golfbanen in de Algarve, zo ook bij het Vale do Lobo Ocean Course. Het hotel beschikt over een eigen health club waar gasten na het golven een paar heerlijke behandelingen kunnen krijgen om helemaal te ontspannen.

Vraag een gratis offerte aan voor een luxe verblijf naast een van de vele golfbanen aan de Algarve.  Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen