Recept: Surinaamse Saoto soep

Saoto soep
Saoto soep

Hoewel Saoto soep van oorsprong Javaans is, is deze soep niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Hoe dat komt? Het gerecht komt oorspronkelijk van de Surinaamse Javanen. De soep bestaat uit soepkip, knoflook, ui en rijst. Een behoorlijk vullende soep dus. Deze soep is dan ook perfect als avondmaaltijd, maar natuurlijk ook op andere tijdstippen van de dag. Zo kun je de soep prima bewaren in de koelkast voor je lunch. Verder weten we ook allemaal dat er in de Surinaamse keuken veel met kruiden wordt gekookt, en ja dat is in deze soep te proeven. Vandaar dat de soep met rijst wordt geserveerd, zodat de pittige smaak weer uit je mond verdwijnt. Maar één ding is zeker; deze soep van Ilovehealth is naast gezond, vooral erg lekker!

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ingrediënten voor 4 personen

- 3 biologische kipfilets
- 100 gram basmati rijst
- 4 gekookte eieren (hard)
- Bakje taugé
- 2 liter water
- 1 ui (grof gesneden)
- 4 teentjes knoflook
- 1 groentebouillon blokje
- 2 kippenbouillon blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1 el zoete ketjap
- 1 tl laos
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- Zout en peper

Bereidingswijze

1. Leg de kipfilets in een grote soeppan en voeg de twee liter water, de ui, geperste knoflookteentjes, bouillonblokjes, laurierblaadjes, ketjap, laos en het gemberpoeder toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, draai je het vuur laag en laat je de pan afgedekt minimaal één uur doorkoken.

2. Haal na 3 kwartier de kipfilets uit de pan en pluk met twee vorkjes de kip. De soep kun je ondertussen zachtjes verder laten koken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dan de gekookte eieren in vier partjes.

3. Leg in het midden van de soepkommen een beetje rijst, taugé en kip. Giet dan de soep eroverheen en leg de eitjes aan de rand van de kom. Voeg naar smaak nog wat peper en gedroogde peterselie eroverheen. Voor extra pittige smaak, kun je nog altijd sambal toevoegen.

Heeft u interesse in een reis naar Suriname? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen