Port Elizabeth

Donkin huizen Port Elizabeth Zuid-Afrika
Donkin huizen Port Elizabeth Zuid-Afrika

Port Elizabeth ligt aan de zuidkust van Zuid-Afrika, aan de Algoabaai op de scheiding van de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan. Port Elizabeth is een belangrijke havenstad. Port Elizabeth is het grootste industriële centrum van Oost-Kaap. Veel bezienswaardigheden liggen aan het water. De stad heeft als bijnamen: 'Vriendelijke stad', 'Winderige stad' en 'Afrika's hoofdstad van de watersport'. Port Elizabeth is een populaire vakantiebestemming voor Zuid-Afrikanen. De beste stranden liggen ten zuiden van het centrum. In 2010 was Port Elizabeth het decor voor een aantal wedstrijden van het Wereldkampioenschap Voetbal. Hiervoor is een groot gedeelte van de stad opgeknapt.

Sandra 'Zuid-Afrika is zo divers, het is qua natuur eigenlijk de hele wereld in 1 land! Ik heb de panoramaroute gedaan, met prachtige uitzichten als God's window en Blyde River Canyon. Maar ook de safari's in Krugerpark en prive-gameparken vind ik echt geweldig. Hier hebben we een spannende wandelsafari gedaan waarbij we oog in oog stonden met een kudde olifanten. Ook een fietstour met gospel-dienst in Soweto is heel bijzonder. Zuid-Afrika is voor alle seizoenen een prachtige bestemming!', Sandra - reisexpert Zuid-Afrika gratis reisvoorstel >>

Landkaart Port Elizabeth
Plaatsen in de buurt van Port Elizabeth:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Port Elizabeth

Bayworld (Port Elizabeth)

Bayworld
Bayworld

Bayworld is een grootste museumcomplexen van Zuid-Afrika. Hier zijn maar liefst vier musea gevestigd. Het Port Elizabeth Museum is zonder twijfel een van de oudste musea van Zuid-Afrika. De geschiedenis van het land staat in dit museum centraal. Wie dol is op dolfijnen moet zeker een bezoekje brengen aan Oceanarium. Dit is een waterparadijs waar je o.a. dolfijnenshows kunt zien. Slangenliefhebbers kunnen terecht in het Snake Park en Castle Hill is een oud Victoriaans huis. In dit 19e eeuwse huis kun je zien hoe de eerste kolonisten van Port Elizabeth leefden.

Kragga Kamma Game Park (Port Elizabeth)

Kragga Kamma Game Park
Kragga Kamma Game Park

Kragga Kamma Game Park is een natuurreservaat in de omgeving van Port Elizabeth dat zeker de moeite waard is. Dit park is de thuisbasis van vele Afrikaanse dieren zoals de witte neushoorn, buffels, jachtluipaarden, giraffen, zebras en nog veel meer diersoorten.  De dieren lopen hier vrij rond in een natuurlijke omgeving. Je kunt het park met je eigen auto verkennen door de goed onderhouden wegen te volgen. Voor degenen die echt dicht bij de dieren willen komen, is het mogelijk om een rondleiding van twee uur lang te doen. Je rijdt dan met een gids rond in een open Landrover. De gids kan je alles vertellen over het gebied en haar bewoners.

Nelson Mandela Metropolitan Art Museum (Port Elizabeth)

Het Nelson Mandela Metropolitan Art Museum is gelegen in St. George's Park en herbergt vooral Zuid-Afrikaanse kunst. Het museum is gespecialiseerd  in de kunst van de provincie Oost-Kaap. Je kunt hier echter ook Britse kunst en items uit China bewonderen. Er zijn veel tijdelijke tentoonstellingen zodat het museum keer-op-keer interessant blijft om te bezoeken. Het museum is dagelijks geopend. Elke dinsdagochtend is het museum echter gesloten.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika bekijken.

Vervoer

Port Elizabeth Airport (vroeger H. F. Verwoerd Airport) is qua grootte de 4e luchthaven van Zuid-Afrika. In de stad is ook een treinstation met verbindingen naar o.a. Johannesburg en Bloemfontein.

Geschiedenis

Al meer dan 100.000 jaar geleden werd het gebied bewoond door de voorouders van de San (Bosjesmannen). Zij leefden voornamelijk van de jacht. Ongeveer 2.000 jaar geleden emigreerde de voorouders van de Xhosa naar deze regio. De stad zelf is gesticht in 1820 door Rufane Donkin en er kwamen 4.000 Britten wonen. De Britten stichtten een kleine legerpost aan de baai van Algoa. Na enkele jaren groeide de legerpost uit tot een nederzetting en kreeg het de naam Elizabeth.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Port Elizabeth? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Port Elizabeth, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Zuid-Afrika? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen