Kimberley

Big Hole Kimberley Zuid-Afrika
Big Hole Kimberley Zuid-Afrika

Kimberley is een stad in Zuid-Afrika in de gemeente Sol. Tevens is het de hoofdstad van Noord-Kaap en staat de stad bekend als diamantstad. De stad telt zo'n 170.000 inwoners.

Sandra 'Zuid-Afrika is zo divers, het is qua natuur eigenlijk de hele wereld in 1 land! Ik heb de panoramaroute gedaan, met prachtige uitzichten als God's window en Blyde River Canyon. Maar ook de safari's in Krugerpark en prive-gameparken vind ik echt geweldig. Hier hebben we een spannende wandelsafari gedaan waarbij we oog in oog stonden met een kudde olifanten. Ook een fietstour met gospel-dienst in Soweto is heel bijzonder. Zuid-Afrika is voor alle seizoenen een prachtige bestemming!', Sandra - reisexpert Zuid-Afrika gratis reisvoorstel >>

Landkaart Kimberley
Plaatsen in de buurt van Kimberley:

Ervaringen

Peter Spronck op 20 december 2013 plaats: Kimberley, reisperiode: februari 2013

In Kimberley zou een van de hoogtepunten van Zuid Afrika te zien zijn: The Big Hole. In onze ogen meer het genre leuk! Overigens het daarbij liggende openluchtmuseum wel interessant. In tochtje in de omgeving naar de slagvelden uit de tweede boerenoorlog is zeer zeker de moeite waard en dat geldt ook voor het Mokala National Park, het nieuwste park van Zuid Afrika. Op zondag waren er weinig restaurants open. Een aantal musea moest men van te voren reserveren en dat was nog niet zo eenvoudig.

  • Algemeen 7
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kimberley

Die Groot Gat (Kimberley)

Die Groot Gat
Die Groot Gat

Die Groot Gat, ook wel The Big Hole genoemd, is een
 enorm gat midden in de stad Kimberley. Het was voorheen een ondergrondse mijn. Het gat is ruim 215 meter diep en gevuld met azuurblauw water. Er wordt gezegd dat dit het grootste met de hand gegraven gat ter wereld is. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, is niet duidelijk. Je kunt Die Groot Gat tegenwoordig nog steeds bezoeken, ook is het aan te raden om dan een bezoekje te brengen aan het naastgelegen openluchtmuseum.

Kimberley Mine Museum (Kimberley)

Kimberley Mine Museum
Kimberley Mine Museum

Naast Die Groot Gat (The Big Hole) ligt het Kimberley Mine Museum, waar je een goede indruk krijgt van het leven tijdens de diamantkoorts. Het openluchtmuseum laat goed zien hoe het er in die tijd aan toe ging. Zo hebben ze de huizen en de kerk volledig nagemaakt. Je kunt ook de Transport Hall bezoeken met een groot assortiment aan 19e-eeuwse voertuigen. In de Beers Hall zijn veel ruwe diamanten, stenen en sieraden te zien. Een replica van de eerste diamant die gevonden werd in Zuid-Afrika is hier ook te zien. Deze diamant staat bekend als de Eureka en is gevonden door de 15-jarige Erasmus Jacobs. Wat erg populair is in het museum is het uitkijkpunt over The Big Hole.

The Honoured Dead Memorial (Kimberley)

The Honoured Dead Memorial
The Honoured Dead Memorial

Het Honoured Dead Memorial is een provinciaal erfgoed. Het monument is ontworpen door Herbert Baker, ter nagedachtenis aan de soldaten die sneuvelden tijdens het beleg van Kimberley in 1899 tijdens de Tweede Boerenoorlog. Honoured Dead Memorial is tevens het graf van 27 soldaten. Het monument is gemaakt van zandsteen uit de Matopo Hills in Zimbabwe. Het herdenkingsmonument ligt op een kruispunt van vijf wegen die bij elkaar komen. 

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika bekijken.

Vervoer

Het wegennetwerk door Zuid-Afrika is redelijk goed, zo ook in Kimberley. Wel is nog 1/3 van de wegen onverhard. Kimberley heeft een eigen vliegveld, Kimberley Airport. Ook is het mogelijk om de stad te bereiken met de trein. Vanuit verschillende plaatsen in Zuid-Afrika kan je met de stoomtrein een rit maken die je onder andere naar Kimberley, de Victoria Falls of Namibië brengt.

Geschiedenis

In 1867 werd er bij de plaats New Rush de eerste diamant gevonden. Vanaf 1871 kwamen de fortuinzoekers naar deze omgeving en werden de eerste echte huizen gebouwd. Nog geen 2 jaar later woonden er 50.000 mijnwerkers in de tentenstad New Rush. In 1873 werd het plaatsje omgedoopt tot Kimberley, vernoemd naar de toenmalige Britse staatssecretaris van Koloniën.

Heb je interesse in een reis naar Kimberley? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kimberley, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Zuid-Afrika? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen