Kimberley

Big Hole Kimberley Zuid-Afrika
Big Hole Kimberley Zuid-Afrika

Kimberley is een stad in Zuid-Afrika in de gemeente Sol. Tevens is het de hoofdstad van Noord-Kaap en staat de stad bekend als diamantstad. De stad telt zo'n 170.000 inwoners.
De stad word vaak bezocht als mensen reizen tussen Kaapstad en Johannesburg. Tot vandaag de dag word er in de stad nog steeds naar diamanten gedolven en staat het bekend voor de mijnindustrie. Daarom worden de meeste bezienswaardigheden verbonden met deze industrie. Het centrum van Kimberley is modern met hier en daar oude Victoriaanse gebouwen. Leuk om te weten: De eerste vliegschool van Afrika was ook in Kimberley gevestigd en zij hadden de allereerste elektrische straatverlichting van het zuidelijk halfrond. Vlakbij het stadscentrum kun je de 'the big hole' vinden, dit is het grootste (door mensen gegraven) gat ter wereld. Het gat staat nu tot 150 meter onder het oppervlak gevuld met water, wat een enorm indrukwekkend gezicht geeft.

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kimberley
Plaatsen in de buurt van Kimberley (Zuid-Afrika) :
 • Bloemfontein (149 km)
 • Johannesburg (430 km)
 • Pretoria (475 km)
 • Port Elizabeth (587 km)
 • Durban (621 km)
 • Kaapstad (833 km)
 • Ervaringen

  op 20 december 2013 plaats: Kimberley, reisperiode: februari 2013

  In Kimberley zou een van de hoogtepunten van Zuid Afrika te zien zijn: The Big Hole. In onze ogen meer het genre leuk! Overigens het daarbij liggende openluchtmuseum wel interessant. In tochtje in de omgeving naar de slagvelden uit de tweede boerenoorlog is zeer zeker de moeite waard en dat geldt ook voor het Mokala National Park, het nieuwste park van Zuid Afrika. Op zondag waren er weinig restaurants open. Een aantal musea moest men van te voren reserveren en dat was nog niet zo eenvoudig.

  • Algemeen 7
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kimberley

  Die Groot Gat (Kimberley)

  Die Groot Gat
  Die Groot Gat
  Kaart met locatie Die Groot Gat

  Die Groot Gat, ook wel The Big Hole genoemd, is een
 enorm gat midden in de stad Kimberley. Het was voorheen een ondergrondse mijn. Het gat is ruim 215 meter diep en gevuld met azuurblauw water. Er wordt gezegd dat dit het grootste met de hand gegraven gat ter wereld is. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, is niet duidelijk. Je kunt Die Groot Gat tegenwoordig nog steeds bezoeken, ook is het aan te raden om dan een bezoekje te brengen aan het naastgelegen openluchtmuseum.

  Kimberley Mine Museum (Kimberley)

  Kimberley Mine Museum
  Kimberley Mine Museum
  Kaart met locatie Kimberley Mine Museum

  Naast Die Groot Gat (The Big Hole) ligt het Kimberley Mine Museum, waar je een goede indruk krijgt van het leven tijdens de diamantkoorts. Het openluchtmuseum laat goed zien hoe het er in die tijd aan toe ging. Zo hebben ze de huizen en de kerk volledig nagemaakt. Je kunt ook de Transport Hall bezoeken met een groot assortiment aan 19e-eeuwse voertuigen. In de Beers Hall zijn veel ruwe diamanten, stenen en sieraden te zien. Een replica van de eerste diamant die gevonden werd in Zuid-Afrika is hier ook te zien. Deze diamant staat bekend als de Eureka en is gevonden door de 15-jarige Erasmus Jacobs. Wat erg populair is in het museum is het uitkijkpunt over The Big Hole.

  The Honoured Dead Memorial (Kimberley)

  The Honoured Dead Memorial
  The Honoured Dead Memorial
  Kaart met locatie The Honoured Dead Memorial

  Het Honoured Dead Memorial is een provinciaal erfgoed. Het monument is ontworpen door Herbert Baker, ter nagedachtenis aan de soldaten die sneuvelden tijdens het beleg van Kimberley in 1899 tijdens de Tweede Boerenoorlog. Honoured Dead Memorial is tevens het graf van 27 soldaten. Het monument is gemaakt van zandsteen uit de Matopo Hills in Zimbabwe. Het herdenkingsmonument ligt op een kruispunt van vijf wegen die bij elkaar komen. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika bekijken.

  Vervoer

  Het wegennetwerk door Zuid-Afrika is redelijk goed, zo ook in Kimberley. Wel is nog 1/3 van de wegen onverhard. Kimberley heeft een eigen vliegveld, Kimberley Airport. Ook is het mogelijk om de stad te bereiken met de trein. Vanuit verschillende plaatsen in Zuid-Afrika kan je met de stoomtrein een rit maken die je onder andere naar Kimberley, de Victoria Falls of Namibië brengt.

  Geschiedenis

  In 1867 werd er bij de plaats New Rush de eerste diamant gevonden. Vanaf 1871 kwamen de fortuinzoekers naar deze omgeving en werden de eerste echte huizen gebouwd. Nog geen 2 jaar later woonden er 50.000 mijnwerkers in de tentenstad New Rush. In 1873 werd het plaatsje omgedoopt tot Kimberley, vernoemd naar de toenmalige Britse staatssecretaris van Koloniën.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kimberley