Booking.com draagt bij aan een groener Amsterdam

Geschreven op 15 maart 2018 door Gina

Groene daken voor hotels in Amsterdam
Groene daken voor hotels in Amsterdam
Door een samenwerking met Rooftop Revolution aan te gaan, wil Booking.com bijdragen aan een groener Amsterdam. Het doel is om komend jaar 5.000  aan groene daken aan te leggen en om de hotelpartners van Booking.com te inspireren mee te werken aan de Agenda Groen van de stad. De partners die in aanmerking komen ontvangen deze week een e-mail met instructies voor de planning van een quick scan. Samen zullen ze meer dan 450 hotelpartners voorzien van zo'n scan. De quick scan laat zien welke mogelijkheden er zijn om het dak van het hotel groener te maken. Dit kan verschillen van eenvoudige vetplanten tot een complete daktuin met bijenkorven.

Volgens wethouder Abdeluheb Choho van D66 sluit de doelstelling van Booking.com perfect aan bij de ambitie van de gemeente om 50.000  aan groene daken te realiseren. Hij is dan ook zeer positief over het initiatief van Booking.com en Rooftop Revolution. Volgens hem geeft de bijdrage van Booking.com aan klimaatadaptie en het vergroenen van de stad een mooi signaal af dat ook de private sector aan de slag wil.

Booking.com is 20 jaar geleden opgericht in Amsterdam. De CEO, Gillian Tans, wil dan ook niets liever dan meehelpen aan een betere en groenere toekomst voor de stad. De CEO en zijn medewerkers zijn constant op zoek naar innovatieve manieren waarmee ze kunnen bijdragen aan de algemene gezondheid van de stad. De samenwerking met Rooftop Revolution biedt de perfecte kans om de hotelpartners van Booking.com te betrekken bij dit doel. Zo kan iedereen bijdragen aan een duurzame toekomst voor zowel de stad als de toeristische sector.

De werknemers van Booking.com zijn afgelopen januari begonnen met het zaaien van 1.000 planten. Deze kunnen door Rooftop Revolution gebruikt worden als onderdeel van het project. Daarnaast hebben de werknemers vier insectenhotels gebouwd. De hotels zijn geplaatst in het Beatrixpark en dienen als reservaat voor insecten tijdens bestuiving en beschermen ze tegen ongedierte. Verder heeft Booking.com intern het Booking Cares vrijwilligersprogramma opgericht. Bij dit initiatief zetten werknemers hun tijd en expertise in bij verschillende projecten in samenwerking met non-profitorganisaties. Tenslotte is Booking.com bezig al haar kantoren te voorzien van een groen dak.

Ook Jaap de Jong, mede-oprichter van Rooftop Revolution, is enthousiast over de samenwerking met Booking.com. Hij vindt het fantastisch mee te kunnen werken aan zo'n groot en ambitieus project. Voor zijn bedrijf is het een droom om het daklandschap in Amsterdam te vergroenen. Momenteel is slechts 1,5% van het daklandschap in Amsterdam groen. Meneer de Jong en zijn medewerkers willen dit vergroten naar 10% in 2020. Circa vijftien hotels doen al mee aan de Rooftop Revolution. De verwachting is dat de samenwerking met Booking.com de teller flink laat oplopen. Hiermee komt de ambitie van Rooftop Revolution steeds dichterbij. 

Nieuws