Schrijf een ervaring over Travel Active en maak kans op mooie prijzen!

Nieuw au pair programma Travel Active in China

Geschreven op 10 februari 2017 door Renee

Een Chinees gezin
Een Chinees gezin
Als je een vreemde cultuur op een andere manier wilt leren kennen biedt Travel Active misschien wel de perfecte reis voor jou aan. Deze reisorganisatie maakt vele soorten reizen mogelijk, zoals uitwisselingen met reizigers, les volgen op een buitenlandse school of vrijwilligerswerk in andere landen. De mogelijkheden bij Travel Active worden nu uitgebreid met een nieuw au pair programma naar Beijing, China.
Typische Chinese maaltijd
Typische Chinese maaltijd


De bijzondere Chinese cultuur leer je tijdens het au pair programma goed kennen, doordat je deel gaat uitmaken van het leven van een Chinees gezin. Als au pair ben je verantwoordelijk voor een deel van de zorg voor de kinderen. Naast de dagelijkse bezigheden, zoals het naar school toe brengen en de was doen, krijg je ook de kans om de kinderen te onderwijzen in het Engels en over de Nederlandse en westerse cultuur. Dit doe je 6 uur per dag, 5 dagen per week. 

En hier krijg je natuurlijk een hoop voor terug. Allereerst leer je ontzettend veel over de Chinese cultuur. De kinderen in China worden heel anders opgevoed dan in Nederland en tijdens je dagelijkse bezigheden zie je ook plekken in de omgeving die je tijdens een vakantie nooit zou zien. Naast kost en inwoning krijg je van de familie een taalcursus Mandarijn van 20 uur per week. Je hebt zo nog 1.5 dag per week vrij om zelf Beijing te ontdekken. Bovendien krijg je per maand 1000 renminbi om te besteden in de vrije tijd. En dit bedrag kan nog oplopen ook als je meer dan 3 maanden bij het gezin blijft. 

Vertrekmogelijkheden

Er worden enkele eisen gesteld aan de au pairs. Zo moet je voldoende beschikbaar zijn, kennis hebben van de Engelse taal en minimaal een vmbo-diploma hebben. Als je aan de eisen voor au pairs voldoet kan je gedurende het hele jaar vertrekken. Je kan je dan minimaal 3 maanden voor vertrek aanmelden, zodat er genoeg tijd is om voorbereidingen te treffen. Travel Active helpt je hier goed bij met een voorbereidingsworkshop en excellente begeleiding in alle stages van je verblijf.