De eilandengroep TasmaniŽ

Launceston TasmaniŽ , AustraliŽ
Launceston TasmaniŽ , AustraliŽ

In het zuidoosten van Australië ligt, slechts gescheiden door de zeestraat Bass Strait, de eilandengroep Tasmanië. Samen vormen deze eilanden een zelfstandige, Australische staat. Wanneer er gesproken wordt over Tasmanië, spreekt men over het algemeen over het grootste eiland. Alhoewel dit eiland vaak door reizigers over het hoofd wordt gezien, is een bezoek aan Tasmanië zeer de moeite waard. Vooral voor de natuurliefhebber is de wilde, ongerepte natuur van het eiland een niet te missen belevenis.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gescheiden van het vasteland

Tassie, zoals de staat in de volksmond ook wel wordt genoemd, staat na het verdwijnen van de landbrug door de stijgende waterspiegel al sinds vele jaren niet meer in verbintenis met het vaste land van Australië. Het eiland heeft zich dan ook onafhankelijk van de rest van het land kunnen ontwikkelen. Zo is Tasmanië niet beïnvloedt door bijvoorbeeld de boemerang en de dingo, twee ontwikkelingen die hun stempel op de natuur van Australië hebben gedrukt. In combinatie met het hoogste neerslag percentage van het land zorgt dit voor een eiland dat volledig in het teken staat van de natuur.

Prachtige natuur

Niet geheel verrassend is het eiland onder toeristen dan ook erg populair als wandelbestemming. Gelukkig beseft ook de overheid hoe bijzonder de Tasmaanse natuur is, met als gevolg dat maar liefst 40% van het landoppervlak bestaat uit beschermde natuur. Dit komt neer op zo'n 500 zelfstandige gebieden, waarmee het volledige eiland op de werelderfgoed lijst van UNESCO te vinden is. Een van de meest bekende en populaire wandeltochten van Australië is de zogenaamde Overland Track, die begint in Cradle Mountain-St. Clair National Park in het westen van Tasmanië. De 65 kilometer lange tocht brengt je langs uitgestrekte meren, waaronder Lake St. Clair & Dove Lake, hoge bergen zoals Cradle Mountain, Barn Bluff en The Acropolis en schitterende watervallen zoals Hartnett Falls. Jaarlijks leggen ongeveer 8.000 wandelaars deze route af.

Cradle Mountain, Tasmanië
Cradle Mountain, Tasmanië
Vraag gratis een offerte aan

Bijzondere fauna

In de unieke natuur van Tasmanië komen ook talloze bijzondere diersoorten voor, die je nergens anders ter wereld vindt. Het meest bekend is waarschijnlijk de Tasmaanse Duivel, maar ook de Borstelstaartkangaroerat en de Wigstaart zijn unieke, inheemse dieren.

Je leest het al, genoeg te zien en te beleven in deze ongerepte Australische staat. Helemaal niet slecht voor een eiland dat ooit begon als strafkolonie!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen