Mooiste films opgenomen in AustraliŽ

AustraliŽ is het decor voor prachtige films
AustraliŽ is het decor voor prachtige films

Australië vormt het ideale decor voor vrijwel iedere filmmaker. Ongeveer elk landschap dat je maar kunt bedenken ligt te wachten om te schitteren op het witte doek. Van grote steden tot mysterieuze woestijnen en exotische stranden: je vindt het er allemaal. Wij hebben een aantal films uitgekozen die het Australische landschap en de Australische cultuur goed weergeven en eventueel kunnen zorgen voor nieuwe plaatsen op jouw bucketlist!

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Australia

Australia speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft Hugh Jackman en Nicole Kidman in de hoofdrollen. De Engelse aristocrate Lady Sarah Ashley erft een ranch in Australië. Hier ontfermt ze zich over de Aboriginal jongen Nullah, met wie ze een sterke band opbouwt. Wanneer ze lastiggevallen wordt door veebaronnen zoekt ze hulp bij de eigenzinnige en onafhankelijke veedrijver Drover. Lady Sarah krijgt Drover zover om haar kudde naar Darwin te brengen voor de verkoop. Deze reis zorgt voor prachtige beelden uit de outback van Australië. Het leven van Sarah, Drover en Nullah krijgt echter een drastische wending wanneer Darwin het doelwit wordt van bombardementen.

Lady Sarah en Drover
Lady Sarah en Drover

Crocodile Dundee

Deze Australische komedie uit 1986 is geïnspireerd door het levensverhaal van Rodney Ansell. Linda Kozlowski kruipt in de huid van Sue. Sue is schrijfster en krijgt de opdracht om naar Australië te reizen om daar iemand te interviewen die een aanval van een krokodil overleefde. Hier ontmoet ze Michael Dundee, die gespeeld wordt door Paul Hogan. Sue, Mick en een vriend van Mick reizen door de wildernis, waarbij ze verschillende avonturen beleven. Nadat dit achter de rug is vraagt Sua Mick mee te gaan naar New York, waar hij zijn ogen uitkijkt.

Crocodile Dundee
Crocodile Dundee
Vraag gratis een offerte aan

Rabbit-Proof Fence

Deze Australische film uit 2002 is gebaseerd op het boek 'Follow the Rabbit-Proof Fence'. Het waargebeurde verhaal vertelt over de moeder van Doris Pilkington Garimara (de auteur van het boek) die samen met twee andere jonge Aboriginal meisjes wegliep van het Moore River Native Settlement, ten noorden van de stad Perth. Als zogenaamde 'gestolen generaties' waren ze in 1931 in deze instelling geplaatst, maar nu willen ze terug naar hun echte familie. Negen weken lang lopen de meisjes op blote voeten 2.400 kilometer langs de Australische rabbit-proof fence: een afsluiting tegen de konijnen. Een blanke agent achtervolgt de kinderen, net als een Aboriginal spoorzoeker.

Rabbit-Proof Fence
Rabbit-Proof Fence

Wolf Creek

Wolf Creek is een Australische horrorfilm uit 2005 en is in grote lijnen gebaseerd op de daden van seriemoordenaar Ivan Milat. Hij wordt verdacht van het plegen van de 'Backpacker Murders'. Ben, Liz en Kristy maken een autotocht door Wolf Creek National Park, in de Australische outback. Wanneer ze autopech krijgen helpt de joviale Mick Taylor hen met zijn truck. Hij biedt aan om de jongeren mee te nemen naar zijn werkplaats bij de gesloten mijnbouwfabriek, waar ze vervolgens ook overnachten. Taylor blijkt echter niet te zijn zoals ze dachten; de vrienden zijn in handen gevallen van een moordenaar.

Mick Taylor 'helpt' de jongeren
Mick Taylor 'helpt' de jongeren

Red Dog

Deze film uit 2011 is gebaseerd op het verhaal over een zwerfhond die in de jaren zeventig rondtrok in West-Australië. In Dampier houdt de lokale bevolking vooral van feesten, vechten en drinken. Iedereen is dol op Red Dog, een zwerfhond die uit het niets in hun stadje is verschenen. Allemaal hebben ze een verhaal over de hond, maar buschauffeur John heeft wel de meest speciale band met zijn nieuwe vriend: ze verliezen elkaar niet meer uit het oog. Vandaag de dag staat er nog steeds een standbeeld van de Australische Kelpie in het stadje Dampier, waar hij regelmatig te zien was.

Red Dog
Red Dog


Natuurlijk is dit slechts een kleine opsomming van de lange lijst met prachtige films die opgenomen zijn in Australië. En om de schoonheid van de omgeving écht te ervaren zit er maar een ding op: boek je ticket en begeef je in een echt filmlandschap!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen