Wereldsteden in AustraliŽ

Queensland
Queensland

Australië behoort tot de grootste landen ter wereld, maar het heeft maar weinig inwoners. Het grootste deel van het land is door het ruwe landschap en hete klimaat vrijwel onbewoonbaar. Meer dan drie kwart van de Australiërs woont in steden langs de kust. Deze steden zijn dan ook ware smeltkroezen van de diverse culturen die het land kent. Toch heeft iedere stad zijn eigen gezicht en sfeer. Hier een overzicht van de steden van Australië, in alfabetische volgorde.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Adelaide

Adelaide is de hoofdstad Zuid-Australië, één van de zeven deelstaten van Australië. De stad telt ongeveer 1,15 miljoen inwoners en is hiermee de vijfde grootste stad van het land. Vanwege de grote hoeveelheid kerken in de stad staat Adelaide ook bekend onder zijn bijnaam, 'City of Churches'. De bezienswaardigheden zijn leuk maar niet niet heel bijzonder. Wel de moeite waard is de gemoedelijke sfeer en ruime stadsindeling, die zorgen voor een ontspannen ervaring.

Adelaide
Adelaide

Alice Springs

Alice Springs is een zeer geïsoleerde stad in Centraal-Australië. De stad heeft maar 26.500 inwoners, maar is wel de tweede grootste stad van het Noordelijk Territorium. De stad is vernoemd naar Alice, de vrouw van stichter Charles Todd. De rivier die door de stad loopt vernoemde hij naar zichzelf, deze staat echter bijna altijd droog. Omdat de stad zo ver van de grote steden af ligt, tref je veel reizigers op doortocht en reizigers die zijn blijven steken en zich er inmiddels gevestigd hebben. Prominent aanwezig is de Aboriginal bevolking en cultuur. Vraag gratis een offerte aan

Brisbane

Brisbane is de hoofdstad van de deelstaat Queensland en ligt aan de oostkust van Australië. Het is de derde stad van het land en heeft 1,67 miljoen inwoners, alleen Sydney en Melbourne zijn groter. Vanwege de grote hoeveelheid uitgaansgelegenheden is de stad erg populair onder jongere toeristen. Ondanks dat de stad modern en druk is, heerst er een prettige, ontspannen sfeer die het deels dankt aan het altijd aangename, subtropische klimaat. Typerend voor Brisbane zijn de historische gebouwen en mooie parken omringd door hoge wolkenkrabbers.

brisbane
brisbane


Darwin

De hoofdstad van het Noordelijk Territorium is Darwin. Het is de meest noordelijk gelegen stad van Australië en heeft ongeveer 107.000 inwoners. Doordat het Noordelijk Territorium zo dunbevolkt is, ligt Darwin erg geïsoleerd van de overige steden van het land. Hierdoor tref je ook in Darwin veel reizigers. In het verleden is de stad tot twee keer toe verwoest, erg spijtig, maar de 'nieuwe stad' zorgt wel voor het jonge sfeertje dat er heerst. Sinds 2004 is het mogelijk met een trein tussen Adelaide en Darwin te reizen over een spoorbaan van ruim 3.000 kilometer.

Melbourne

De tweede grootste stad van Australië is Melbourne. De stad ligt in het Zuidoosten van het land en is hoofdstad van de deelstaat Victoria. Melbourne heeft maar liefst 3,4 miljoen inwoners en daarnaast wonen er nog eens 3,3 miljoen mensen in de metropoolregio. De bevolking is bijzonder multicultureel, waardoor Melbourne bekend staat als de cultuur- en modehoofdstad van Australië. Nergens in Australië kun je zo lekker en gevarieerd eten als hier!

Melbourne stad
Melbourne stad

Perth

Aan de westkust van Australië ligt Perth, de hoofdstad van de deelstaat West-Australië. Perth heeft 1,55 miljoen inwoners, maar heeft grote randsteden waarin nog veel meer mensen wonen. De stad staat bekend als één van de meest leefbare steden ter wereld. Perth ligt ver van andere grote steden vandaan en heeft dan ook alle ruimte genomen om een prettige leefomgeving neer te kunnen zetten.

Perth
Perth

Sydney

De grootste en oudste stad van het land is Sydney, gelegen in het zuidoosten van Australië. De stad ligt aan de Tasmanzee en is de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Er wonen 3,65 miljoen mensen in de stad en nog eens 4 miljoen in de uitgestrekte metropoolregio daarom heen. De bevolking van Sydney is erg divers, zijn inwoners komen van over de hele wereld. Samen maken zij het tot de zorgeloze, trendy stad die het is. Sydney is geliefd onder toeristen door de prettige sfeer, het aangename klimaat en de combinatie van cultuur en strand.

Sydney stad
Sydney stad


Met de keuze uit al deze steden is er vast wel iets dat je aanspreekt, maar om de steden van Australië écht te kunnen waarderen, moet je ze eigenlijk allemaal bezoeken! 

Wist je dat wij meestal meerdere steden in 1 ticket kunnen inpassen? Vraag hiervoor gratis een offerte aan. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen