Rondreizen in AustraliŽ

Rondreizen in AustraliŽ
Rondreizen in AustraliŽ

Australië ligt op het zuidelijk halfrond in de Indische en Grote Oceaan. Ten noordwesten van Australië, ligt Nieuw-Zeeland en ten zuiden liggen Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië. Met een oppervlakte van ruim 7 miljoen km², is Australië het zesde grootste land ter wereld. Er leven ongeveer 24 miljoen mensen, waarvan velen in de grote steden wonen. Canberra is de hoofdstad. Ga jij binnenkort naar Australië? Wij hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden bij het boeken van een reis.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Er zijn een aantal punten die belangrijk of interessant kunnen zijn als je een reis naar Australië gaat plannen. Zo is het goed om te weten of je een visum nodig hebt of vaccinaties moet halen. Hoe zit het met het vervoer en het klimaat? Of hoe is de bevolking van Australië? Hieronder staat de informatie die je nodig hebt.

Visum
Als je naar Australië gaat, heb je een visum nodig. Als je tussen de 18 en 31 jaar bent, kun je een Working Holiday Visa aanvragen. Met dit visum, dat 1 jaar geldig is, kun je rondreizen en werk zoeken in het land. Voor 2005 kreeg je maar 1 keer in je leven zo'n visum, maar nu kun je er 2 krijgen. Als je al ouder bent dan 31 jaar, kun je een toeristenvisum aanvragen. Dit geldt ook als je eerder een Working Holiday Visa hebt gekregen. Met dit visum mag je het land rondreizen, maar, zoals de naam al zegt, je mag er geen werk mee zoeken. Voor vrijwilligerswerk is er een uitzondering, waarbij je een aanvraag moet indienen bij de ambassade in Berlijn. Het aanvragen van een toeristenvisum is gratis en is 3 maanden geldig. Als je langer wilt blijven, kun je een visum krijgen voor 6 tot 12 maanden.

Inentingen
Er zijn geen vaccinaties nodig als je naar Australië gaat. Je moet er wel op letten dat je dan niet in Azië stopt. Als je bijvoorbeeld nog door Azië wilt reizen, heb je wel een inenting nodig. Je kunt vooraf het beste langs je huisarts gaan om je te laten adviseren.

Vervoer
Als je naar Australië wilt, kun je het vliegtuig nemen. Eenmaal aangekomen in het land, zijn er veel mogelijkheden qua vervoer. Op veel plaatsen kun je een auto huren en zelf door Australië rijden. Houd hierbij wel rekening met de andere verkeersregels. Zo rijden ze in het land aan de linkerkant en staan er veel waarschuwingsborden met een kangoeroe langs de weg. Deze dieren springen soms gewoon de weg op dus je moet goed oppassen. Verder wordt er veel met binnenlandse vluchten gereisd. De afstanden tussen steden zijn soms erg groot, waardoor mensen sneller het vliegtuig nemen. Naast de auto en het vliegtuig, is de bus een populair vervoersmiddel. Het zijn goede bussen met toilet en airco en ze rijden door het hele land. De bussen zijn goedkoper dan het vliegtuig, maar ze doen er wel iets langer over. Je kunt er ook een camper huren en daarmee het land ontdekken.

Bord langs de weg in Australië
Bord langs de weg in Australië


Klimaat
In Australië is het grotendeels heet en droog met veel zon. In het noorden heb je een tropisch regenklimaat en in het zuidoosten heerst een gematigd klimaat. In het zuidwesten bevindt zich het Middellandse zee-klimaat. Doordat Australië op het zuidelijk halfrond ligt, is het daar winter als het bij ons zomer is, en andersom. De zomers kunnen erg warm zijn met weinig regen. Temperaturen kunnen dan zelfs oplopen tot boven de 40 graden. In de winters is het in het noorden nog steeds warm en zonnig. De rest koelt een stuk af en op de hoog gelegen gebieden kan nog wel eens sneeuw en vorst voorkomen.

Bevolking
De bewoners van Australië zijn veelal nog authentieke bewoners (aboriginals) en immigranten van Europa en Azië. De mensen staan bekend om hun gastvrijheid en de rustige omgang met mensen. Hierdoor leg je makkelijk contact met een Australiër en kun je uren met ze praten. Ze maken graag tijd voor je vrij om leuke verhalen te vertellen. Het is een erg sociaal volk.

Wat je niet mag missen

Er is van alles te doen in Australië. Je kunt met een rugzak het land intrekken en de prachtige natuur verkennen. Daarnaast kun je ook allerlei natuurparken bezichtigen of leuke watersporten uitoefenen. Er wordt veel gedoken en gesnorkeld in Australië, maar je kunt ook surfen, waterskiën, raften en nog veel meer. Verder is het erg leuk om de grote steden als Canberra, Sydney en Brisbane te bezoeken. Zo is er nog veel meer te ontdekken in het schitterende Australië.

 

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen