Gratis Sydney verkennen

Brug in Sydney
Brug in Sydney

Op de lijst van meest dure steden ter wereld vind je Sydney op een vijfde plaats. Als reiziger schrikken dure steden al snel af, maar er zijn veel dingen te doen en te zien in Sydney die niks kosten. Dat betekent dat Sydney met zijn cultuur en interessante toeristische hotspots ineens weer interessant wordt voor reizigers met een krap budget.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gratis wandeltocht langs de hotspots

Wanneer je in de stad aankomt kan je 'gratis' vakantie meteen beginnen. Het eerste wat je vaak doet wanneer je in een grote stad komt is het verkennen van de stad. Hierbij wil je in één wandeling vaak alle toeristische hotspots van de stad zien. In Sydney kan dit; helemaal gratis. Bij het Town Hall Station zijn rond half 11 's ochtends en om half 3 's middags gratis gidsen te vinden. Deze horen bij de organisatie 'I'm Free' en lopen in knalgroene T-shirts. Zij vertrekken tweemaal per dag met groepen toeristen voor een wandeling langs alle hotspots van Sydney. Wel werken ze op basis van fooien en zou je aan het eind van de tocht de gids met een kleinigheidje kunnen bedanken.

Openbaar vervoer

Vaak is het openbaar vervoer in steden niet erg duur; toch kun je ook hierop besparen. In Sydney rijden iedere 15 tot 20 minuten gratis bussen tussen Circular Quay en Central Station. Van maandag t/m donderdag rijden deze bussen tussen 09.30 en 15.30 uur. In het weekend rijden de bussen tussen 09.30 en 18.00 uur. En in het hoogseizoen rijdt de bus op donderdag tot 21.00 uur. In Sydney is alles overigens ook goed te bewandelen en kun je er dus voor kiezen om Sydney wandelend te verkennen.

Openbaar vervoer in Sydney
Openbaar vervoer in Sydney
Vraag gratis een offerte aan

Eten en drinken

In Sydney is het erg duur om uit eten te gaan, de gemiddelde prijs van Nederland is rond de €17,50 voor een hoofdgerecht. In Sydney betaal je al snel $40,- voor een hoofdgerecht. Wel is het eten hier vaak van goede kwaliteit. Er zijn echter ook een aantal gratis en/of goedkope opties in de stad. Op vrijdag kun je terecht in het Empire Hotel tussen 16.30 en 18.30 uur voor een gratis barbecue. En er zijn ook veel restaurants in Sydney waar je bij elk glas drinken gratis eten krijgt. Deze restaurants vind je vaak in de wijk Bondi Junction.

Musea en galerijen

Er zijn erg veel musea en galerijen die (een gedeelte van) hun collectie gratis hebben opengesteld voor bezoekers. Hierdoor hoeft het niet duur te zijn om cultuur te snuiven in Sydney. Een aantal musea en galerijen die bezoekers gratis naar binnen laten zijn; The Rocks Discovery Museum, Art Gallery of NSW, Parliament House en The Australian National Maritime Museum.

Haven Sydney
Haven Sydney

Markten

Ook de markten in Sydney zijn gratis te bezoeken, weliswaar moet je voor de producten betalen. Maar alleen rondlopen over een markt is al leuk en interessant. Onder andere de Sydney Fish Market is dagelijks toegankelijk, daarnaast zijn er in de weekenden nog een aantal andere weekenden. Bij de Sydney Fish Market kun je ook de veiling van de producten bijwonen, deze is elke ochtend om 05.30 uur.

Nachtleven

's Avonds kun je op nog een aantal plekken terecht waar je voor niets terecht kunt. Voor gratis live muziek kun je op maandag terecht in het Paragon Hotel, op woensdag in het Glenmore Rooftop Hotel. Op vrijdag is er live muziek in de Cargo Bar en zaterdag in de Opera Bar, op zondag kun je vanaf 16.00 uur terecht in The Orient.

Voor een pubquiz ben je in Sydney ook op de juiste plek. In het Paragon Hotel is het op dinsdag pubavond, in The Glenmore Rooftop Hotel op woensdag en op donderdag kun je terecht in The Strand Hotel. Wanneer je op zoek bent naar iets opmerkelijkere avond uit kun je op maandag rond 19.00 uur terecht in de Scubar voor de krabbenrace en voor een mini manicure ga je op donderdag naar het Edinburgh Castle Hotel.

Festivals en feesten

In de stad zijn eigenlijk elk moment van het jaar gratis festiviteiten of festivals te bezoeken. Voordat je op reis gaat is het handig om te kijken waar de leuke activiteiten zijn. Daarnaast kun je tijdens je reis ook altijd terecht bij een plaatselijk toeristenbureau die je precies kunnen vertellen waar de gratis feesten te vinden zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen