Autorit door de Australische Outback

Outback in AustraliŽ
Outback in AustraliŽ

Australië is zeker weten een wereldplek: daar is geen twijfel over mogelijk! In het land hangt een bijzonder relaxte sfeer en de mensen verwelkomen je met hun vriendelijkste blik. Australiërs zijn een trots volk vanwege de eeuwige pracht van hun land en dat mag ook wel. De natuur is hier onvoorstelbaar mooi en altijd afwisselend, dus het is niet gek dat je in dit land een groot aantal natuurparels vindt: zoals het Great Barrier Reef (het grootste koraalrif ter wereld) dat het opneemt tegen de ruige jungle en schitterende stranden in het noorden en de bergachtige gebieden, afgewisseld met een groene kuststreek, in het zuiden.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Outback

Dit is misschien wel het meest indrukwekkende onderdeel van Australië. De Outback is een grenzeloze vlakte met een droog, dor en onbegaanbaar landschap en is daarom ook de grootste woestijn ter wereld. In die overweldigende omgeving voel je je als mens vergankelijker dan ooit...

Voorbereiding

Het is van groot belang een trip naar de Outback goed te plannen en voor te bereiden. Er zijn meerdere mogelijkheden om de Outback uit te pluizen, zoals reizen per trein, vliegtuig of bus, maar de auto is toch het mooiste vervoermiddel om door dit gebied te reizen. Je hoeft geen rekening te houden met anderen en hebt dus alle vrijheid om je eigen plan te trekken. Het is aan te raden vooraf informatie te verzamelen over het reizen door de Outback, bijvoorbeeld door te luisteren naar verhalen van medereizigers of informatieboekje te halen bij medewerkers van verschillende hostels. Dit kan je een hoop ellende besparen!

Naast informatie inwinnen, moet je een auto huren of kopen. Bovendien is het verstandig lid te worden van de Australische wegenwacht en jezelf goed te verzekeren. Stippel je route van te voren goed uit en als je door verlaten stukken reist, geef dan bij de lokale politie aan wanneer je aan denkt te komen. Verder moet je zorgen voor voldoende eten, water en reserveonderdelen. Tijdens de reis moet je vooral je gezonde verstand gebruiken.

Auto in outback Australië
Auto in outback Australië
Vraag gratis een offerte aan

Overleven in de woestijn

Je kunt dagen in de Outback rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Als je een tankstation tegenkomt, gooi dan altijd je tank helemaal vol en vul ook een jerrycan met benzine. Een ongeschreven regel is ook dat je stopt voor iemand met pech, want de kans is aanwezig dat er die dag geen andere voorbijganger langskomt. Ook moet je er rekening mee houden dat je een aanvaring krijgt met een kangoeroe. De meeste auto’s waarmee je door de Outback reist, zijn daarom uitgerust met een zogenaamde ‘roo-bar’ op de voorbumper: een ijzeren constructie die bij een aanrijding met een kangoeroe de ergste klap opvangt. Omdat kangoeroes in beweging komen als de temperatuur daalt en dan over de weg gaan springen, wordt het sterk afgeraden in het donker te rijden.

De tocht

Je komt bij het begin van de Outback, nadat je vanaf de kust het boerenland binnen bent gereden. Waar de landbouwgrond van deze vruchtbare gebieden ophoudt, begint een gele grasvlakte die overloopt in de oneindige woestijn. Je komt dan in het land van ruige cowboys en het land van de Aboriginals terecht: dit is de echte Outback!

In de Outback zijn er niet veel wegen. De stad Darwin, in het uiterste noorden, staat in verbinding met de zuidelijke stad Adelaide. Op die lange weg heb je de mogelijk naar het westen, richting Perth, te reizen of kun je ervoor kiezen naar Townsville, aan de oostkust, te gaan, want het enige dat daar tussen ligt, is een grote dorre vlakte. In dat kale landschap kom je her en der nog een verlaten stadje tegen, waar ooit goudzoekers hebben gewoond.

De prachtige tocht naar de plaats Alice Springs, op 1.488 km van Darwin, is erg populair bij veel reizigers. In deze stad verblijf je, als je Ayers Rock (of Uluru, zoals deze heilige rots door de Aboriginals genoemd wordt) wilt bezoeken. Eenmaal op weg liggen dagen van onafgebroken rijden in het verschiet, totdat opeens de Daly Waters pub, gelegen op de enige kruising in het noorden van de Outback, voor je opduikt. Deze pub mag en wil je zeker niet missen! Hier kun je, na dagen reizen, even een heerlijk koud biertje drinken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen