Mooiste plekken van AustraliŽ

Een auto in de Outback in AustraliŽ
Een auto in de Outback in AustraliŽ

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Australië is een populair land voor backpackers. Goede duikspots, prachtige nationale parken, adembenemende stranden, leuke steden en natuurlijk de kangoeroes, je vindt het hier allemaal. Maar wat zijn nou de mooiste plekken van Australië? Je leest het in dit lijstje!

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kakadu National Park

Kakadu National Park is gelegen in de staat Northern Territory en is een van de meest bijzondere natuurparken van Australië. Je vindt hier prachtige watervallen, rotsen, ongerepte natuur en rode kliffen. Daarnaast vind je hier een enorme diversiteit aan flora en fauna met zo'n tweeduizend plantsoorten en honderdtwintig soorten reptielen. Ook vind je hier onder andere krokodillen, koala's en kangoeroes. Je kunt hier het beste reizen met een terreinwagen. Daarnaast zijn er ook vele prachtige wandelmogelijkheden.

Kakadu National Park
Kakadu National Park

Karijini National Park

Nationaal Park Karijini ligt in West-Australië en is het op een na grootste nationale park van West-Australië. In het park vind je prachtige poelen, watervallen en diepe kloven. Het park is niet zo makkelijk te bereiken door de ligging en de onverharde wegen, maar dat maakt je bezoek des te mooier. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en een duik nemen in een van de poelen is ook mogelijk. Daarnaast heeft het park een rijke dierenwereld. Zo kun je er onder andere kangoeroes, wallaby's, vleermuizen en wilde honden spotten.

Kloof in Karijini National Park
Kloof in Karijini National Park
Vraag gratis een offerte aan

Great Barrier Reef

De Great Barrier Reef is een van de populairste plekken als het gaat om bijzondere duikspots. Dit koraalrif is gelegen aan de noordoostkust van de Australische staat Queensland. Je vindt hier vele soorten koraal, vissen en weekdieren. Ook leven hier verschillende soorten vogels, walvissen, dolfijnen en de grote groene schildpad. De Great Barrier Reef staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zo bijzonder dat het ook wel het achtste wereldwonder wordt genoemd.

Great Barrier Reef
Great Barrier Reef

Fraser Island

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en een van de populairste eilanden gelegen aan de oostkust van Australië. Dit eiland hoort bij Queensland en heeft een subtropisch klimaat. Niet alleen heeft het eiland prachtige stranden, je vindt er ook het zuivere zoetwatermeer Lake Mckenzie, de heldere rivier de Eli Creek en de rotsformatie The Cathedrals. Het eiland is te bereiken door middel van een ferry vanaf Hervey Bay. Je kunt Fraser Island zelf het beste ontdekken met een jeep.

Lake McKenzie op Fraser Island
Lake McKenzie op Fraser Island

The Great Ocean Road

The Great Ocean Road is een van de bekendste roadtrips van Australië. Deze 243 kilometer lange roadtrip loopt van Torquay naar Port fairy langs de Australische zuidkust. Je rijdt via haarscherpe bochten langs prachtige stranden, de kalkstenen rotsen en dichtgegroeide regenwouden. Je komt onder andere langs de London Arch, de Twelve Apostles en verschillende populaire surfstranden.

Great Ocean Road
Great Ocean Road

Kings Canyon

De Kings Canyon is een kloof gelegen in Watarrka National Park dat ook in de staat Northern Territory ligt. De kloof bevat onder andere fossielen van zeedieren en sporen van de oude zee. Je kunt hier prachtige wandelingen omheen maken. Zo is de Rim Walk een populaire route. Dit is een drie tot vier uur durende tocht van zes kilometer lang. Tijdens de Rim Walk heb je prachtige uitzichten over de landschappen die gelegen zijn rondom de Kings Canyon.

Kings Canyon
Kings Canyon

The Kimberley

The Kimberley is een van de dunst bevolkte en oudste gebieden ter wereld. Doordat hier nagenoeg niemand leeft en er nauwelijks infrastructuur is, is de natuur vrijwel onaangetast. Dit gebied ligt ten noorden van Broome in West-Australië. Het landschap heeft een rode kleur. Je vindt zowel het rode zand in de bergen en op de rotsen als op de verlaten stranden. Ook vind je hier prachtige rivieren, watervallen en poelen. Via de Gibb River Road kun je dwars door het prachtige natuurgebied reizen.

The Kimberley
The Kimberley


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen