Reisadvies: Is AustraliŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies AustraliŽ
Reisadvies AustraliŽ

AustraliŽ is een groot land in de Indische Oceaan. Het bestaat uit het vasteland en diverse eilanden, deels in de Indische Oceaan en deels in de Grote Oceaan. AustraliŽ heeft zowel een prachtige natuur als een rijke cultuur, en hierdoor een populaire reisbestemming. Voordat je op reis gaat naar AustraliŽ, is het verstandig op de hoogte te zijn van het reisadvies voor AustraliŽ. Wij geven je alle belangrijke informatie rondom het reisadvies voor AustraliŽ.

Australië, een enorm land dat eigenlijk alles heeft: een mooie natuur met uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende bergen, schitterende watervallen, regenwouden, geweldige natuurparken, een groot aantal diersoorten en prachtige stranden en een interessante cultuur met een multiculturele samenleving, een rijke geschiedenis en indrukwekkende steden. Genoeg redenen om dit land te bezoeken, maar is Australië ook een veilige bestemming? Het reisadvies voor Australië is positief. Het land heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's voor reizigers. 

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Australië

Het reisadvies voor Australië is groen. Je kan op een veilige manier door Australië reizen. De veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Reisadvies Australië

Onveilige gebieden in Australië

Australië heeft geen specifieke gebieden die als onveilig worden gezien.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Australië

Australië is een veilige reisbestemming, maar net zoals in veel andere landen komt ook in Australië criminaliteit voor. Het gaat vooral om lichte criminaliteit zoals diefstal en zakkenrollen. Houd met name rekening met zakkenrollers in grote steden en op drukke openbare plekken. Probeer afgelegen plekken zoveel mogelijk te vermijden. Soms kan het voorkomen dat toeristen worden gedrogeerd en vervolgens worden beroofd. Dit gebeurt vooral in taxi's en bars. Wees daarom alert en neem niet zomaar eten of drinken aan van vreemden. Ook de hoofdstad Canberra en de metropolen Sydney, Melbourne Brisbane, Perth en Adelaide worden als veilig gemarkeerd.

Skyline van de binnenstad van Sydney
Skyline van de binnenstad van Sydney

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Australië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Australië. 
  • Naast een geldig paspoort heb je voor Australië ook een visum nodig. 
  • In Australië wordt er aan de linkerkant van de weg gereden. Het is mogelijk om zelf te rijden in Australië, maar houd er rekening mee dat Australië een groot land is en het verstandig is jouw reis goed voor te bereiden. Zeker als je naar de 'outback' van Australië rijdt. Daarnaast kunnen wilde dieren plotseling de weg oversteken, wees dus altijd alert en vermijd rijden na zonsondergang.
  • Wees voorzichtig met zwemmen langs de kust van Australië en informeer vooraf waar het veilig is om de zee in te gaan. Langs de kust zijn er regelmatig stromingen, ook wel muistromen genoemd, die zwemmers en watersporters van het strand wegtrekken.
  • In oktober tot en met maart kunnen er bosbranden voorkomen in Australië.
  • Tussen oktober en maart is er ook kans op tropische stormen. Australië heeft dan te kampen met zware regenval die stormvloeden en overstromingen kunnen veroorzaken.
  • Er komen jaarlijks ook overstromingen voor in Australië. 
  • LHBTIQ+'s wordt in Australië geaccepteerd.
  • Het bezitten, verhandelen en gebruiken van drugs is verboden in Australië. Australië geeft zware straffen voor het bezitten, verhandelen en gebruiken van verdovende middelen.

Link

Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies voor Australië.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen