Kangaroo Island in AustraliŽ

Kangaroo Island in AustraliŽ
Kangaroo Island in AustraliŽ

Het derde grootste eiland van Australië is Kangaroo Island. Het eiland dankt zijn naam aan Matthew Flinders, de onderzoeker die zijn ontdekkingstocht overleefde op kangoeroevlees. Kangaroo Island staat vooral bekend om de vele bijzondere diersoorten en de prachtige natuur. Er zijn zes regio's op het eiland met elk hun eigen charmes. Op het Kangaroo Island kun je ook verschillende leuke en bijzondere activiteiten ondernemen, zoals surfen op zandduinen, zwemmen met dolfijnen of een extreme boottocht.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vervoer naar en op Kangaroo Island

Om naar het eiland te geraken vanaf het vasteland van Australië zijn er twee mogelijkheden; met het vliegtuig of met een ferry. Wanneer je besluit met het vliegtuig naar Kangaroo Island te reizen kun je vanaf luchthaven Adelaide naar Kingscote Airport vliegen. Vanaf het vliegveld op Kangaroo Island is het nog 13 kilometer naar de hoofdstad van het eiland. Om deze afstand af te leggen is er shuttle vervoer beschikbaar naar Kingscote.

Naast het vliegtuig is er nog een mogelijkheid; je kunt met de ferry mee naar het eiland. De ferry's vertrekken vier keer per dag, maar in het hoogseizoen varen ze vaker tijdens de spitsuren. Met de ferry doe je er een kwartier langer over om op Kangaroo Island te komen, je bent namelijk drie kwartier onderweg. Er zijn twee ferry's die varen tussen Kangaroo Island en het vasteland; één voor personen en de andere voor passagiers met een auto of ander vervoersmiddel.

Regio's van Kangaroo Island

Er zijn zes regio's op het eiland; Dudley Schiereiland en Penneshaw is één van de zes regio's. In deze regio kom je aan als je met de ferry naar het eiland komt. De regio is ook de thuisbasis van een grote kolonie van Little Penguins die je kunt bekijken onder leiding van een gids. De tweede regio is die rondom de American River of 'the River' zoals het kanaal door de inwoners liefkozend wordt genoemd.

De derde regio op het eiland is Kingscote, in deze regio vind je ook de hoofdstad van Kangaroo Island. Er wonen in de hoofdstad ongeveer 1.800 mensen en er zijn verschillende cafes, winkels en hotels te vinden. De North Coast is de vierde regio van het eiland, hier verblijven de meeste mensen voor hun rust nadat ze de South Coast hebben bezocht.

De vijfde regio wordt vaak beschreven als een stukje typisch Australisch land, het gaat hier dan om de regio Pardana en Heartland. De laatste en dus zesde regio is de South Coast. Aan deze kuststrook is het vooral voor fotografen goed vertoeven; turquoise water, rustieke steigers en witte stranden. Daarnaast is de regio ook het gebied waar de meeste activiteit te vinden is, je kunt een tocht maken door de grotten of rondlopen tussen een zeeleeuwkolonie. Vraag gratis een offerte aan

Bijzondere activiteiten

Cruising Kangaroo Island
Met een kajak en een gids ga je op pad om het eiland te verkennen. De tochten vertrekken van twee locaties op het eiland en duren rond de twee à drie uur. Tijdens de tocht ga je op rustig tempo over de rivieren het eiland verkennen. Regelmatig zal de gids ook pauzes inlassen waarbij je aan land gaat en de omgeving kunt verkennen. In de wateren waarover je vaart leven zoetwaterdolfijnen, pelikanen, zee-arenden, zwanen en natuurlijk vissen.

Australische pelikanen
Australische pelikanen


Little Sahara
In een gebied vol met witte zandduinen die omgeven worden door mooie bossen kun je zandboarden, een relatief nieuwe 'sport' die veel lijkt op snowboarden. Je klimt op de bergen met je sandboard die je hebt gehuurd bij Kangaroo Island Outdoor Actie en gaat op je board de berg af. Natuurlijk is het voor kleine kinderen toegestaan om zittend op hun board van de berg af te gaan.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen