Backpacken in Australie

Backpacken in AustraliŽ
Backpacken in AustraliŽ

Al jaren is Australië dé bestemming voor avontuurlijke reizigers die met een enkele tas bagage het land doorkruisen. En geef ze eens ongelijk! Het warme klimaat, de wilde, ongerepte natuur en de toegankelijkheid van het land zijn ongeëvenaard. Maar waar moet je allemaal aan denken voordat je kunt vertrekken en wat ga je doen als je er eenmaal bent? Om je op weg te helpen hier een korte introductie.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorbereiding

Allereerst is het natuurlijk noodzakelijk een visum te verkrijgen. Gelukkig hebben de Nederlandse en Australische overheid een overeenkomst afgesloten waardoor je een jaar lang in het gehele land kunt werken en reizen. Je komt in aanmerking voor deze zogenaamde 'Working Holiday Agreement' wanneer je tussen de 18 en 31 jaar oud bent, je beschikt over een geldig paspoort en je minimaal €3.200,- aan reisgeld hebt. Dit visum kost ongeveer €120 en vraag je aan via de website van de Australische immigratiedienst.

Visum Australië
Visum Australië


Vaccinaties zijn alleen nodig wanneer je Australië binnenkomt vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Wanneer je rechtstreeks vanuit Nederland komt hoef je je hier geen zorgen over te maken, maar maak je een tussenstop in (bijvoorbeeld) Azië, is het verstandig even met je arts te overleggen. Verder is het sterk aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten. Alhoewel Australië in principe een veilig land is, kan er in een jaar tijd veel gebeuren.

Aangekomen, en nu?

Na al die voorbereidingen ben je dan eindelijk in Australië. Tijd om te beginnen aan je reis, die je hopelijk in grote lijnen al hebt bepaald. Als je alles wilt zien, ben je een zeker een jaar onderweg. Heb je helaas maar een paar maanden de tijd, moet je beslissen wat je wel en wat je niet gaat bezichtigen. Voor deze reizigers zijn er drie populaire routes te volgen. Zo heb je de westelijke route, die je van Darwin naar Perth brengt. De route dwars door Australië, van Darwin naar Melbourne en de oostelijke route van Hobart tot Cairn. Uiteraard ben je vrij te bepalen welke route je precies aflegt, deze voorbeelden zijn slechts een houvast voor een afwisselende tochten.

Natuurlijk komt er bij een daadwerkelijke reis veel meer kijken. Wat neem je mee, wat kun je beter laten en hoe kom je aan werk? Aan de hand van deze korte inleiding heb je nu in ieder geval een beeld gekregen, nu is het aan jou om de rest uit te zoeken. Succes!

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen