Leukste steden in AustraliŽ

Het Operahuis in Sydney in de avond
Het Operahuis in Sydney in de avond

Australië is al jarenlang een populaire bestemming om rond te reizen. Veel reizigers trekken erop uit en verkennen dit prachtige land voor een aantal maanden. Vervolgens komen ze terug met de mooiste verhalen en foto's. Australië staat bekend om de uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende bergen, watervallen, regenwouden en mooie stranden. Naast de prachtige natuur heeft Australië ook veel steden die zeker een bezoek waard zijn en die als goede uitvalsbasis kunnen dienen bij het ontdekken van het landschap van Australië. Wij hebben een aantal grote, maar vooral leuke steden uitgezocht.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sydney

Sydney is de oudste en grootste stad van Australië. Sydney is de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales en staat bekend om de Harbour Bridge en het Opera House. Daarnaast heeft de miljoenenstad een bruisend uitgaansleven en prachtige stranden. Een bekend voorbeeld is Bondi Beach, een heerlijke plek om te ontspannen en een paradijs voor surfers. Ook op sportief en cultureelgebied is er genoeg te doen in Sydney. In de stad heb je diverse musea en buiten de stad vind je prachtige natuurgebieden. En wist jij dat Sydney de grootste natuurlijke haven in de wereld heeft? De kosmopolitische stad is een smeltkroes van culturen en dat zie je terug in de verschillende internationale restaurants. Kortom Sydney is een stad vol cultuur en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Sydney op de kaart van Australië
Sydney op de kaart van Australië

Melbourne

Een andere 'must-see' is de hoofdstad Melbourne in de groene deelstaat Victoria. Wat de op een na grootste stad bijzonder maakt is het Europese karakter. Dit komt door de geelgroene trams, groene parken en oud Koloniale gebouwen en Victoriaanse panden. Daartegenover zie je ook grote en moderne kantoorpanden. Melbourne wordt namelijk gezien als het financiële centrum van het land. Het is een stad met veel sfeervolle eet-en drinkgelegenheden en een echte sportstad. Bovendien heeft Melbourne ook veel musea, architectuur, veel winkelgelegenheden, kunstexposities en culturele evenementen. De stad wordt daarom door velen de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië genoemd. Ook interessant om te vermelden is dat Melbourne de lekkerste koffie van Australië heeft.

Melbourne
Melbourne
Vraag gratis een offerte aan

Adelaide

Adelaide, de hoofdstad van South-Australia, heeft meer weg van een groot dorp terwijl het toch ruim 1 miljoen inwoners heeft. Het is een grote en rustige stad met brede boulevards en parken. Adelaide wordt ook wel de 'City of Churches' en de '20 minute city' genoemd. De eerste bijnaam heeft de stad te danken aan de vele kerken die in Adelaide te vinden zijn. De bijnaam '20 minute city' heeft Adelaide gekregen omdat vrijwel alles binnen en buiten de stad snel bereikbaar is. Adelaide staat verder bekend om de belangrijke wijngebieden in de omgeving en het jaarlijkse 'Festival of Arts'. Er zijn genoeg dingen te zien en te doen in Adelaide, maar vooral de restaurants zijn aan te raden. Je kunt in Adelaide namelijk heel goed eten en er is meer dan genoeg keus uit restaurants. De stad wordt niet voor niets de voedsel- en wijnstad van Australië genoemd.

Adelaide
Adelaide

Perth

Perth is een van de meest afgelegen steden in de wereld, maar is een levendige stad. De stad ligt aan de Swan rivier en heeft meer dan 1,1 miljoen inwoners. De dichtstbijzijnde grote stad is Adelaide, hoewel je een afstand van 2.700 kilometer niet echt meer dichtbij kunt noemen. Laat dit je echter niet afschrikken, want het is een mooie stad waar veel te doen is. Bezoek bijvoorbeeld de vele parken en tuinen zoals de Harold Boas Gardens en Queens Gardens of plan een trip naar het natuureiland Heirisson Island. Daarnaast heeft Perth een klein modern centrum, mooie stranden, talloze restaurants en goede universiteiten. Vanwege de ligging in het Zuidwesten van Australië is het in Perth bijna altijd zonnig.

Perth
Perth

Brisbane

Helemaal aan de andere kant, in het oosten van Australië, vind je de stad Brisbane. Een moderne en drukke stad met een heerlijk klimaat. De temperaturen liggen hier namelijk het hele jaar door tussen de twintig en dertig graden. Brisbane is de derde stad van Australië en de hoofdstad van de deelstaat Queensland. Brisbane is populair bij jonge reizigers vanwege de uitgaansgelegenheden en daarbij is het de perfecte uitvalsbasis om de kust van Queensland te verkennen. De stad staat ook bekend om de vriendelijk sfeer. Populaire toeristische- en recreatiegebieden in Brisbane zijn de Parklands, de South Bank Parklands, Roma Street Parkland, de City Botanic Gardens, Portside Wharf en Brisbane Forest Park.

Brisbane
Brisbane


7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen