Verrassend AustraliŽ

Alice Springs
Alice Springs

Als je naar Australië op vakantie gaat, zul je zien dat alles anders is in dit land. Van planten tot dieren, van mensen tot de cultuur. Jaarlijks gaan er vele Nederlanders naar Australië toe om te genieten van de mooie landschappen en bezienswaardigheden. Vele doen dit door te gaan backpacken. Wanneer je tijd en zin hebt, is dit een enorme ervaring. Boek nu en ga op ontdekkingstocht door het mooie Australië! Hierbij een aantal wereldplekken van Australië die je zeker gezien moet hebben!

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Uluru (Ayers Rock)

In een woestijnachtig landschap steekt ineens een enorme monolithische rots uit de vlakte, genaamd de Uluru. Deze rots hoort bij het Uluru-Kata Tjuta National Park, waartoe ook de Olgas behoren. Dit is een groep van 36 enorme rode rotsen. De Uluru is tot stand gekomen uit verticale lagen van extreem hard zandsteen. De oppervlak is rood geworden door oxidatie, waardoor deze rots nu een mooie rode gloed over zich heen heeft. Als je kijkt naar de noordwest- en de zuidoostzijde, zie je dat er door erosie diverse kanalen tot stand zijn gekomen. Wanneer het veel heeft geregend, stroomt dit water spectaculair als een waterval naar beneden.

De Uluru rots
De Uluru rots


De Uluru is in handen van het Anangu-aboriginalvolk en Parks Australië. De Anangu heeft deze rots nodig, omdat ze er veel drinken en eten vandaan kunnen halen. Daarnaast is het een herkenningspunt langs de 'songlines' van de Anangucultuur- en mythologie. Toeristen willen graag naar de top van de Uluru klimmen, maar dit kun je beter niet doen. De Anangu heeft dit liever niet, omdat er elk jaar wel enkele mensen omkomen of gered moeten worden. Het is niet gek dat iedereen naar boven wilt, want je hebt er een van de mooiste vergezichten bovenop de Uluru. Toch is de klim erg lastig en er staat veel wind. Daarom is het op sommige dagen verboden om de rots te beklimmen. Je kunt beter een wandeling van 9 km maken rondom de rots, waarbij je vele plekken te zien krijgt die erg speciaal zijn voor de Anangu. Een echte aanrader om een kijkje te gaan nemen bij deze fascinerende rots!

Kakadu National Park

Het grootste nationale park van Australië is het Kakadu National Park met een oppervlakte van 20.000 km2. In het park is het South Alligator River te vinden, waar o.a. krokodillen te vinden zijn. Daarnaast vind je er heidegebied, eucalyptusbossen en regenwoud. Er leven twee krokodillensoorten in dit park, de Johnstonkrokodillen en de Australische zoutwaterkrokodil. De Johnstonkrokodillen leven in zoetwater en eten vooral vis. De Australische zoutwaterkrokodil daarentegen is het grootste reptiel ter wereld en leeft in zowel zout- als zoetwater. Zij kunnen uitgroeien tot 6 meter lang, zijn gevaarlijk en doden af en toe nonchalante toeristen.

Kakadu National Park
Kakadu National Park


Wanneer je door dit park wandelt kun je meer dan 10.000 insectensoorten, 25% van de Australische zoetwatervissen, kangoeroes, wallaby's, dingo's en waterbuffels tegenkomen. Op 5000 plekken kun je nog aboriginalkunst te zien krijgen. Vlakbij het park ligt een klein vliegveld, waar je een helikopter of vliegtuig kunt boeken. Hiermee vlieg je dan boven het park en kun je alles van bovenaf goed bezichtigen. Wanneer je heel het gebied wilt bekijken, zul je moeten verblijven op een camping of in een toeristenoord. Zeker de moeite waard om dit park te bezoeken, alleen al om de mooie dieren die er leven! Vraag gratis een offerte aan

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef moet je zeker gezien hebben in Australië. Dit gebied is 2.000 km lang en heeft een oppervlakte van maar liefst 350.000 km2. Dat betekent dat het rif groter is dan heel Italië! Het is niet alleen het grootste monument op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, maar omvat ook het meest uitgebreide koraalrifsysteem op aarde. Het rif loopt van noord naar zuid en komt ondertussen diverse klimaatzones tegen, waardoor er in de zee veel verschillende dieren en planten voorkomen. Het bestaat uit 3400 afzonderlijke koraalriffen die weer onderverdeeld zijn in 800 franjeriffen, koraaleilanden, continentale beboste eilanden, zandbanken en mangrovestelsels. Dit wordt allemaal met elkaar verbonden door de geweldige turquoise lagunes.

The Great Barrier Reef
The Great Barrier Reef


Het rif wordt erg bedreigd door de opwarming van de aarde, waarbij de schade aan het rif steeds groter wordt. Dit is een enorme domper voor het mondiale ecosysteem, omdat het een derde van 's werelds zachte koraalsoorten bevat, de grootste broedplaats voor de soepschildpad is en 30 verschillende zoogdieren herbergt zoals bultruggen, zeekoepopulatie en andere dieren zoals sponzen, weekdieren, 1500 rifvissen en 200 vogelsoorten. Het bevat ook interessante archeologische Aboriginalvindplaatsen en is waarschijnlijk het meest spectaculaire stuk zeenatuur op aarde!

Noosa

Aan het uiteinde van de Sunshine Coast ligt Noosa, waar vele beroemdheden een luxe huis hebben. Noosa ligt verscholen achter een kaap, heeft een monding van de Noosa River, een strand en het Noosa National Park. Er wordt al 40 jaar gesurft in Noosa, omdat er vele grote golven aanwezig zijn. Verder kun je er windsurfen, kajakken en jetskiën. Je kunt er heerlijk genieten van de omgeving door te gaan varen of te gaan vissen. De kaap en de klippen van het naitonale park rijzen op tot 200 meter hoogte en bieden uitzicht op beschutte baaien en schitterende zeepanorama's. Tevens zie je er vele hoge duinen en kustheide, grasland, kreupelhout, bossen en regenwoud. Je kunt er tijdens je wandeling vele plantengemeenschappen zien. Er zijn speciale wandelroutes aangelegd, zoals de palmbosroute en de kustroute. Zo kan iedereen zien wat hij of zij zelf wilt. Bekijk de koala's die zich vastklampen aan de eucalyptus of een van de 121 vogelsoorten die hier leven!

Kinderen op het surfstrand van Noosa National Park
Kinderen op het surfstrand van Noosa National Park

Pinkstereilanden

Een prachtige omgeving zorgt ervoor dat de Pinkstereilanden je ideale vakantieplek is! De simpele aantrekkingskracht, het kristalhelder water, de parelwitte stranden en de vele koraalrifformaties zorgen ervoor dat iedere toerist naar deze plek wilt! Er liggen in totaal 74 eilanden vlak voor de kust van Queensland en zijn allen zeer toegankelijk. Vanuit een van deze eilanden kun je zo een van de natuurlijke wereldwonderen, het Great Barrier Reef, bekijken! Wanneer je van duiken houdt, kun je met een boot verschillende dagtochten maken waarbij je gaat snorkelen en duiken. Deze eilanden zijn de laatste jaren flink ontwikkeld om aan de behoeftes van de toeristen te voldoen. Er zijn verschillende dure toeristenverblijven, flats en souvenirwinkels bijgebouwd om iedereen tevreden te houden. Toch zijn de meeste eilanden in hun waarde gelaten sinds dat kapitein Cook in 1770 de eilanden ontdekten en vernoemde naar de dag van aankomst.

Het grote Pinkstereiland is een nationaal park, zoals meerdere van deze eilanden. Je vindt er witte zandstranden, afgezonderde baaien, spectaculair zeeleven, warm tropisch water, dichte groene pijnboombossen en kampeerplaatsen. De ideale plek om je vakantie te vieren! Vele eilanden zijn onbewoond en enkele daarvan zijn privébezit. Je zult merken dat zeilen en varen rondom de Pinkstereilanden zeer populair is. Het lijkt dan net of meer mensen op zee zijn dan aan land!

Yarra Valley

Op korte afstand van Melbourne ligt de Yarra Valley, die bekend staat om de 30 kleine wijnboerderijen. Langs de Dandenong Range in het oosten loopt de vallei in de richting van de Great Dividing Range. Onderweg zie je vele eucalyptuswouden, boomvarens, fraaie boerderijen, dorpjes en heerlijke tuinen. Een rustige en vredige plattelandsstreek, waar alle geschikte hellingen vol rijen wijnranken staan. Als toerist is het een aanrader om door de vallei te wandelen en een bezoek te brengen aan een van de vele wijnboerderijen. Het gebied maakt een enorme groei door mede dankzij de voortreffelijke restaurants. Op het terrein van de eerste wijngaard ligt Yering Station. Dit restaurant heeft glazen wanden en een heerlijk uitzicht over de omliggende vallei. Je kunt alle wijnboerderijen bezoeken en het is zelfs mogelijk om een proeverij te boeken. Hou je van fietsen of wandelen? Dan moet je naar Waterburton, waar je een 80 kilometer lange fietstocht kunt doen, genaamd Upper Yarra Track. Als je wandelt ben je zo'n 5 á 6 dagen onderweg.

Yarra Valley
Yarra Valley


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen