Regina

Saskatchewan Building Regina, Canada
Saskatchewan Building Regina, Canada

Regina ligt in het zuiden van Canada en is de hoofdstad van de Canadese provincie Saskatchewan. Op commercieel en cultureel gebied is Regina de grootste stad in het zuiden van Saskatchewan en daardoor komen er veel bezoekers vanuit de omliggende staten in zowel Canada als de Verenigde Staten. Omdat de stad een vlak landschap kent zijn alle parken aangelegd. In 2004 was de stad 'Culturele hoofdstad van Canada'. Op religieus gebied speelt de stad ook een grote rol als bisdom van de Rooms-katholieke kerk.

Jaarlijks vinden er in Regina meerdere grote festivals plaats, zoals het Cathedral Village Arts Festival, countryfestival Craven Country Jamboree en het Regina Folk Festival. Tot slot is er het multiculturele Mosaic festival dat meerdere dagen duurt. 

In de moderne binnenstad kun je goed winkelen. Zowel in de winkelstraten als de grotere winkelcentra zijn veel speciaalzaken gevestigd. De grootste en bekendste winkelcentra zijn het Midtown Plaza en het Regina's Cornwall Centre. Daarnaast zijn in de andere wijken van Regina veel winkeltjes en moderne hippe restaurants te vinden waar je unieke producten kunt proberen. 

Sport is voor de bevolking van Regina heel belangrijk. 's Winters is het dé plek om te ijshockyen, kunstschaatsen, snowboarden en sneeuwgolfen. Doordat de temperaturen in Regina sterk verschillen tussen de winter en de zomer zijn er ook speciale zomersporten te doen in Regina. Naast de gangbare sporten, zoals basketbal en rugby, zijn ook zeilen, roeien, hoefijzer gooien, rodeo's en triatlons een favoriete bezigheid van de locals.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Regina
Plaatsen in de buurt van Regina (Canada) :
 • Winnipeg (534 km)
 • Calgary (669 km)
 • Edmonton (699 km)
 • Vancouver (1331 km)
 • Victoria (1373 km)
 • Windsor (1878 km)
 • Toronto (2042 km)
 • Niagara Falls (2095 km)
 • Ottawa (2209 km)
 • Montréal (2356 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Regina

  Holy Rosary Cathedral (Regina)

  Holy Rosary Cathedral
  Holy Rosary Cathedral
  Kaart met locatie Holy Rosary Cathedral

  Holy Rosary Cathedral bevindt zich in de 13e straat en werd gebouwd in 1912. Op 11 november 2013 werd de eerste mis er gegeven. De kerk werd ontworpen in NeoRomaanse stijl door het bedrijf van Joseph Fortin of Montreal. In 2013 is de kerk een half jaar dicht geweest wegens een renovatie.

  Koninklijk Museum van Saskatchewan (Regina)

  Koninklijk Museum van Saskatchewan
  Koninklijk Museum van Saskatchewan
  Kaart met locatie Koninklijk Museum van Saskatchewan

  Het Koninklijk Museum van Saskatchewan (RSM) werd opgericht in 1906 en was het eerste museum in de provincie Saskatchewan. Na een brand in 1990 werd een groot gedeelte van de collectie verwoest, daarna is het museum aanzienlijk verbeterd. Het museum is iedere dag geopend van 9:30 tot 17:00 uur. Naast de standaard collectie worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals de Megamunch Club voor kinderen van 5 tot 8 jaar.

  Muziekfestivals (Regina)

  Muziekfestivals
  Muziekfestivals
  Kaart met locatie Muziekfestivals

  Er worden jaarlijks verschillende (muziek)festivals georganiseerd in Regina zoals het Regina International Fringe Theatre Festival, Cathedral Village Arts Festival, Craven Country Jamboree, Regina Folk Festival en Regina Dragon Boat Festival. Het is een leuke beleving om tijdens de vakantie een festival mee te maken in Regina.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  Het openbaar vervoer in de stad bestaat alleen uit een netwerk van bussen. Er rijden geen treinen of trams. Regina International Airport ligt 7 km van het centrum en is een van de drukste vliegvelden van Saskatchewan. Er gaan verschillende snelwegen langs Regina, waarvandaan vrijwel alle steden in Canada bereikt kunnen worden.

  Geschiedenis

  De stad is gesticht in 1882 en vernoemd naar de Britse koningin Victoria, oftewel Victoria Regina, wiens dochter Louise indertijd gehuwd was met de gouverneur-generaal van Canada. De stad werd daarom ook wel 'queen city' genoemd, oftewel de koninginnestad. In 1912 werd een groot gedeelte van de stad verwoest door een cycloon.

  Tijdens de Grote Depressie in 1930 werd er geprotesteerd tegen de hoge werkeloosheid. Veel werkende mannen kwamen ook in protest tegen de slechte arbeidsomstandigheden en zo kwam een protesttocht vanuit Vancouver tot stand. Regina was een belangrijke plaats in deze historische gebeurtenis, omdat de leiders van de protestbeweging hier toestemming kregen om verder te reizen naar Ottowa, om daar met de minister-president te onderhandelen. Toen dit mislukte waren er vele rellen in Regina, waarna er kort daarna toch hervormingen werden doorgevoerd.

  Weer

  Door het droge landklimaat, ook wel continentaal klimaat genoemd, kent Regina warme zomers en strenge winters. De temperatuurverschillen zijn hier zeer groot. Gedurende de winter wordt het snel -30℃, terwijl het in de zomer soms wel rond de 40℃ wordt. De gemiddelde temperatuur is dan ook 2.9℃. De meeste neerslag valt in de zomermaanden in juli tot en met augustus. De herfst is het favoriete seizoen van toeristen in dit gebied dankzij de prachtige kleuren die de bladeren krijgen tijdens deze 'indian summer'.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Regina